Til hovedinnhold

Motorola Krzr K3

Krzr K3 er prikk lik forgjengeren Krzr K1, men i grått. Alle foto: Einar Eriksen

(3GSM/Barcelona) På årets mobilmesse lanserte Motorola en oppfølger til sin designtelefon Krzr K1. Nykommeren har fått navnet Krzr K3.

Utseendet er prikk likt forgjengeren. Begge er helt vanlige kamskjellstelefoner uten noen fancy vendinger. Nykommeren er skinnende blank som før, og alt er plassert på samme sted. Telefonen er også liten og kompakt.

Fargene er imidlertid forandret. I stedet for den speilblanke blåfargen fra den første Krzr-modellen, er nykommeren farget i grå og sort.

Krzr K3 er i likhet med K1 laget av materialer som virker nokså eksklusive. Den knirker heller ikke, uansett hvor mye du vrir på den.

Endelig Super-3G i lite format
Men det er i spesifikasjonslisten til Krzr K3 vi virkelig finner godsakene.

En velkommen nyhet er at Krzr K3 stiller med 3G. Dermed kan du surfe i hastigheter på opp mot 384 kbps.

En enda mer velkommen nyhet er at Krzr K3 har HSDPA, som er regnet som 3,5G. Dette baserer seg på samme teknologi som 3G.

HSDPA kan gi deg en surfehastighet på opptil 3,6 Mbps. For øyeblikket har verken Telenor og NetCom støtte for dette i sine mobilnett, men begge har lovet oss det i løpet av året.

Krzr K3 har også EDGE. Denne teknologien har desidert best dekning i Norge, og gir helt greie surfehastigheter på bortimot 200 kbps.

Ny skjerm - heldigvis
Skjermen til Krzr K3 er mye skarpere og mer lyssterk enn skjermen til forgjengeren. Det er en velkommen nyhet, i og med at Krzr K1 hadde en blast og fargeløs skjerm.

Skjermen i Krzr K3 viser 240 x 320 piksler, mens forgjengeren kun stilte med 176 x 220 pikslers oppløsning. Skjermteknologien er ellers den samme.

Også den utvendige skjermen har fått en høyere oppløsning enn forgjengeren. Krzr K3 viser nemlig 120 x 160 piksler mot 96 x 80 piksler på Krzr K1. Ytterskjermen bruker STN-teknologi, som viser et svakere bilde enn TFT-skjermene.

Det finnes selvsagt grenser for hvor mye du kommer til å bruke den utvendige skjermen, men det ser iallefall penere ut med en skarpere skjerm.

Klikk for større bilder

Kameraet er det samme som i Krzr K1. Det vil si to megapiksler uten autofokus.

Krzr K3 er ikke en smarttelefon, noe som betyr at du kun kan bruke Java-programmer på telefonen og ikke kjøre flere oppgaver samtidig, slik som du kan med Motorola andre store nyhet på messegulvet, Rizr Z8. Operativsystemet ser ellers likt ut som i forgjengeren.

Motorola Krzr K3 ser unektelig pen ut

Batterilevetiden er en nedtur
Krzr K3 har dessverre atskillig dårligere batterilevetid enn forgjengeren. Mens Krzr K1 klarte over seks timer taletid i vår test, har nykommeren en oppgitt taletid på fattige tre timer.

Hviletiden er den samme som før, omtrent 14 døgn.

Konklusjon
Alt i alt er Krzr K3 en liten og nett telefon, med god design og høy kvalitetsfølelse. I tillegg kan du surfe i høye hastigheter med super-3G eller 3G. Disse funksjonene i en liten innpakning er absolutt noe vi setter pris på. Mangelen på EDGE trekker imidlertid ned.

Prisen på Krzr K3 er ukjent. Men i og med at forgjengeren i dag koster fra 3300 kroner og oppover, frykter vi det verste.

Les også den fulle testen av Motorola Krzr K1 >>

annonse