Sniktitt

Også danskene vil ta knekken på Bose-overtaket

Libratone slipper to nye modeller med støykansellering.

Berlin / Tek.no: Bose har lenge vært den ledende produsenten av hodetelefoner med såkalt aktiv støyreduksjon. I går annonsert Sony at de har en real konkurrent klar, og nå hiver også danske Libratone seg inn i kampen.

De slipper nemlig to nye modeller, Q Adapt On-Ear og Q Adapt In-Ear. Begge kan skilte med en nyutviklet støyreduksjon, samtidig som en del fokus er rettet mot hvordan produktene ser ut.

Bøylen er mer robust enn man kanskje skulle tro.

De virker robuste

Om vi starter med Q Adapt On-Ear, så er dette som navnet tilsier en hodetelefon der klokkene legger seg på ørene dine. De er med andre ord kompakte, og vi må si at utformingen av disse klokkene virkelig faller i smak.

Klokkene kommer i tre ulike farger.

Det er først og fremt kompaktheten som lokker oss, samtidig som utformingen er både stilig og ny.

Selve klokkene er ganske stilrene og runde i formene, og på den ene klokken dukker fugle-motivet til Libratone frem. Det tennes og viser blant annet hvor mye batteri du har igjen. Dog lyser dette ikonet kun når hodetelefonene er av hodet. I tillegg er det greit å nevne at klokkene automatisk muter musikken når du tar de av deg, og slår seg helt av etter 20 minutters inaktivitet.

Bøylen er også kompakt, og festet mellom denne og selve klokken er laget av et rundt metallfeste som har en stilig utforming.

Libratone-logoen er på plass. Dog lyser den kun når du har tatt av deg hodetelefonene.

Flere funksjoner

En av funksjonene som er interessante med hodesettet er altså støydempingen. Og denne modellen viser seg å ha noen muligheter i ermet. Du kan nemlig, på samme måte som med Sonys konkurrent, holde hånden inntil den ene klokken for å dempe musikken og aktivere de utvendige mikrofonene slik at du hører hva som foregår rundt det.

Også disse produktene bruker den samme appen som de øvrige produktene til selskapet. Her inne kan du også ta i bruk det Libratone har kalt CityMix. Det betyr kort fortalt at du har fire ulike moduser å velge mellom, altså hvor mye hodetelefonene skal filtrere ut av støyen rundt deg. Disse vises i appen ved at en by kommer frem på steg en, og blir gradvis borte jo flere steg du går videre. Denne viser seg å fungerer godt også i praksis.

Lyden i hodetelefonene er også lovende. Vi får dog noen få minutter sammen med disse klokkene, men det lille vi får høre virker å være bra. Det første som slår oss er hvor mye støy disse klokkene tar bort. Langt mer en det vi hadde trodd på forhånd. Samtidig virker bassen å være potent og kraftig, uten at den overdøver resten av lydspekteret nevneverdig.

Proppene kommer i fire farger, som matcher telefonene til Apple.

Propper til ny iPhone 7?

I tillegg til hodetelefoner lanseres også øreplugger i den samme Q Adapt-serien. Disse har alle en lightning-kabel for å tilføre strøm til den aktive støyreduksjonen.

At proppene har nettopp denne tilkoblingen kan nok ha bakgrunn i at Apple etter all sannsynlighet lanserer en ny telefon uten hodetelefoninngang. Libratone selv sier imidlertid at de også sikter seg inn på dagens iPhone-brukere, hvor Lightning-pluggen har vært standard de siste årene.

Proppene har den samme bøyle-festet som klokkene.

En annen forklaring er den at USB-C ikke enda har en standard for hvordan mikrofonen skal brukes med tilkoblingen, og derfor må selskapet i så fall skreddersy tilkoblingen for en rekke ulike produsenter. Dog er det naturlig å tro at dette løser seg snart, og at flere produkter nok også får USB-C-kontakten etter hvert.

Tilbake til proppene så har disse de samme fire fargene som de ulike telefon-modellene til en viss produsent vi nettopp har snakket om. Utover dette har proppene den samme type bøyle som fester proppen og ledningen sammen, som den vi fikk se på hodetelefonene.

Bruksmessig har også disse proppene en aktiv støydemping der du via appen kan regulere hvor mye støy du vil at de skal ta vegg. Den samme CityMix-funksjonen kan med andre ord også brukes her.

Begge modeller er ventet å komme i butikkene i løpet av oktober måned, og prisen blir 1799 kroner for pluggene, mens hodetelefonene vil koste 2399 kroner.

Vil du heller ha øreklokker?
Sjekk disse nye trådløste modellene fra Sony

Les også
Dette hodesettet er både propper og klokker i ett
Les også
Bose har fått en toppmodell: Dette er trådløse QuietComfort 35
Les også
Disse hodetelefonene fikk meg til å savne Bose QC25
annonse