Sniktitt

LG gjør stua di smartere

Vi har prøvd ut teknologiene som vil gjøre livet ditt lettere.

Hardware/Las Vegas: Et tema som gikk igjen flere ganger på gårsdagens LG-pressekonferanse var smarte produkter, og hvordan de jobber for å gjøre alle produktene enklere å bruke sammen.

NFC-chiper skal gjøre det lettere å pare produkter sammen, overføringsprotokoller som WiDi skal være sømløst integrert, og du skal kunne styre nesten hele hjemmet ditt med enten enten mobiltelefonen eller deres «TV-tryllestav».

Vi besøkte LG-området på CES-messen i dag, og tok en titt på hvordan de nye produktene deres henger sammen, og hvordan selskapet ser for seg at fremtidens stue vil se ut.

Smart paring

Satte vi mobilen på den lille klistrelappen fikk vi spørsmål om vi ville få TV-bildet på mobilen, eller mobilbildet på TV-en.Foto: Niklas Plikk, hardware.no
Christian Nilsson fra LG viser hvordan vi kunne sende bildet fra mobilen til kjøleskapsskjermen.Foto: Niklas Plikk, hardware.no

Det første grepet LG har gjort for å koble ting sammen, er å utstyre omtrent alt av produkter med NFC-brikker. Dette har blitt en populær trend de siste årene, og LG ser ut til å ha fulgt med i timen.

NFC-brikkene skal hjelpe LGs ulike produkter å opprette en kobling mellom seg, slik at du enkelt kan for eksempel få TV-en til å spille av en video fra mobiltelefonen din, eller for å spille av musikk på anlegget ditt.

– Selv om du fortsatt kan overføre en video til TV-en via menysystemet på mobilen, har vi gjort det enklere for deg å gjøre det med en fysisk bevegelse, forteller produktkonsulenten Christian Nilsson.

LG har nemlig også laget noen små klistrelapper du kan feste hvor som helst, som du kan programmere til å gjøre ulike funksjoner. I praksis betyr det at du kan koble mobilen til TV-en ved å for eksempel dytte mobilen borti TV-fjernkontrollen, som har et lite klistremerke under seg. Du kan også ha et lite kontrollpanel ved siden av sofaen med ulike klistremerker, slik at du kan sende lyden til for eksempel soverommet, stua eller kjøkkenet.

Trådløs video

WiDi-overføring kombinert med «Magic Remote» var en god kombinasjon.Foto: Niklas Plikk, hardware.no
LG har sentrert alt av knapper du kan trenge rundt tommelområdet. .Foto: Niklas Plikk, hardware.no
LGs toppmodeller styres via denne fjernkontrollen.Foto: Niklas Plikk, hardware.no

Selv om NFC er en kul greie, og LG har implementert det i enda flere ting enn før, er det ikke akkurat en ny teknologi. Derfor tar vi steget videre på messegulvet, hvor vi får demonstrert LGs nyeste versjon av trådløs bildeoverføring.

Både LGs nye TV-er og bærbare datamaskiner har innebygget WiDi. Dette gjør at du kan speile PC-skjermen opp til TV-en uten en eneste kabel, og til og med uten et trådløst nettverk. Oppkoblingen går på maskinvare-nivå mellom de to partene, og signalene trenger ikke å ta omveien via ruteren.

I år har LG bygget videre på denne teknologien. Nå kan du nemlig trygt la PC-en stå ved siden av TV-en, mens du styrer det hele med TV-fjernkontrollen.

Oppsettet fungerte veldig bra, og selv om det var litt forsinkelse mellom bildet på PC-skjermen og TV-en, var det aldri irriterende. LG har i tillegg oppgradert deres «Magic Remote», for å gjøre den enda bedre til å styre både PC-en og TV-en. Flere knapper har blitt gjort lett tilgjengelig, og ergonomien har blitt endret noe. I tillegg har de valgt å lage to versjoner i 2013: En for alle mellomklasse-modellene deres, samt én for toppmodellene.

I bruk er de to fjernkontrollene ganske like, men utseende og materialbruk skiller dem fra hverandre. Uansett hvilken fjernkontroll du har vil det være lett å styre musepekeren på skjermen, og klikke seg rundt i menyer. Kommer du til et tekstfelt får du opp et skjermtastatur, og LGs tilnærming til skriving på TV-en er langt å foretrekke enn varianter hvor du må trykke deg frem til hver enkelt bokstav. Akkurat som på en Nintendo Wii kan du peke på bokstavene du vil skrive, og det hele går ganske radig. Det er selvfølgelig langt ifra så effektivt som et lite fysisk tastatur, men så er det heller ikke alle som vil ha et tastatur liggende på stuebordet.

LG-skyen

LGs nettskytjeneste virket lovende, selv om vi ikke fikk prøvd den ut noe særlig.Foto: Niklas Plikk, hardware.no

Et siste punkt som LG helt glemte å nevne på pressekonferansen sin, var deres nye nettskytjeneste, kalt LG Cloud. Dette er en tjeneste som strekker seg på tvers av alle LG-dingsene i huset ditt, og tar vare på bilder, video og andre slags filer. Christian Nilsson fra LG sammenligner tjenesten med Dropbox:

– Akkurat som med Dropbox kan du velge om du vil synkronisere automatisk med skyen, eller legge opp filer automatisk. Tar du et bilde med kameraet kan du for eksempel synkronisere det direkte med LG-skyen, og få tilgang til det fra hvilken som helst LG-enhet, forteller Nilsson.

Det er fortsatt ikke klart hvor mye plass hver bruker vil få, og hvor mye det vil koste. Nilsson nevner imidlertid at amerikanere som kjøper deres nye Optimus-telefon vil få 50 GB gratis lagringsplass i nettskyen, og mener noe lignende kanskje vil skje i Norge. Andre brukere vil også få tilgang til en liten gratisplass, og mulighet til å betale penger for ytterligere lagringsplass.

Vi er på Facebook!
Les også
LG Cloud har kommet til Norge
Les også
Denne skal være ypperlig for de med lite plass
Les også
Her er alle detaljene om LGs nye TV-er
Les også
Et skikkelig arbeidsredskap
Les også
Dette tastaturet har alt du trenger
Les også
Vi har prøvd Samsungs nye lekkerbisken
Les også
Kan vise to 3D-videoer samtidig
Les også
– 3D er offisielt dødt
Les også
Verdens største 4K OLED-TV
Les også
Dette er LGs store TV-nyheter
annonse