Til hovedinnhold
SniktittPhilips 65POS9602

Philips med flunkende ny toppmodell

Omsider en 65-tommers OLED fra selskapet.

Ole Henrik Johansen / Tek.no

Tek.no / Berlin: Philips er en av produsenten som er på plass her i den tyske hovedstaden, og på menyen har de en etterlengtet godbit; en større OLED-modell. Per i dag har de nemlig «kun» 55 tommer i sortimentet sitt – men nå tar de steget videre.

Den nye modellen har fått navnet POS9602, og går rett inn som en ny toppmodell hos selskapet. Noe av det nye er at Philips tar steget opp til 65 tommer, en størrelse vi nordmenn er glade i.

LGs panel – men egen bildebehandling

Selvsagt har Philips sin nye toppmodell Ambilight.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Som med alle andre produsenter som nå dukker opp med OLED på menyen, har også Philips også hentet panelet fra LG. Det betyr dog ikke at alle TV-ene er like av den grunn.

Alle lager nemlig sine egne løsninger for bildebehandling, og her kan Philips friste med en flunkende ny brikke, P5, som skal forbedre bildet.

Selskapet har hatt for vane å være helt i teten på denne arenaen, og etter å ha sett denne skjermen tror vi mange bør føle seg presset av denne løsningen.

Sortnivået, fargene og bevegelsene er helt i toppen. Spesielt sistnevnte klarer Philips mesterlig, hvor du har godt med skarphet og detaljer, selv i bakgrunnen, på bilder som beveger seg raskt.

Dette er også en av styrkene til P5, skal vi tro Philips. Her har de angivelig lagt ned mye jobb i å utvikle en brikke som kan håndtere ulike kilder på en god måte, hvor støyen blir fjernet.

Egen lydplanke

TV-en kommer med en lydplanke til fot.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Som med sin første OLED-TV fokuserer Philips også på lyden. I denne modellen har du en egen fot som også er en lydplanke. Vi får en liten smakebit av lyden, og selv i et så stort og støyende rom som der vi befinner oss, må vi si at lyden virker å være god.

Samtidig har Philips tenkt på deg som ønsker å henge skjermen på veggen. Du kan nemlig svinge foten bak skjermen, og feste denne i veggen, slik at TV-en blir stående noe ut. En fordel med dette er at Ambilight-funksjonen fungerer godt.

På spørsmål om vi kan fjerne lydplanken for å kun ha en slank og tynn TV, er svaret nei. Sammen med lyden, huser også planken alt annet av styringselektronikk.

Denne modellen er ventet på komme i butikken helt på tampen av året. Prisen er ennå ikke kjent.

Har du sett en slik TV før?
Sjekk ut denne prisme-TV-en fra Panasonic »

annonse