Rulle-TV-en til LG kommer i år

Men det er en «liten» 48-tommer som kaprer mesteparten av interessen i Las Vegas.

LG viser frem 8K-skjermer

Las Vegas / Tek.no: LG er på plass i syndenes by, og på menyen står en rekke nye TV-er. Blant de aller mest interessante finner vi en 48-tommers OLED-TV som er myntet på aktive spillere.

I tillegg fikk vi nok en gang se selskapets rulle-TV, som først ble vist frem på fjorårets CES. TV-panelet gjemmer seg i det som ser ut som en TV-benk, før den kan «rulles» ut automatisk ved å trykke på en knapp.

Nå, lover LG, er den endelig klar for å komme i butikkhyllene.

LGs rulle-TV, fullt utrullet.

Ny 48 tommer OLED til spill

LG satser friskt med en OLED-TV på 48 tommer – og det er ikke at den kan brukes til å se film eller serier på som gjør den interessant. Denne er nemlig laget for å være meget god til å spilles på.

Med denne 48-tommeren skal LG fri til spillere.

Skjermen kan by på både 4K-oppløsning og en oppdateringshastighet på hele 120 bilder per sekund. Og det er heller ikke engang det mest imponerende med den.

LG har nemlig jobbet mye med å få ned «inputlagen» på skjermen, som nå er nede på meget hyggelige 5 millisekunder. Dette kombinert med 120 Hz og 4K-oppløsning, er noe vi ser frem til å ta en nærmere kikk på når den finner veien til butikkhyllene senere i år. Prisen er enda ikke kjent.

Baksiden av rulle-TV-en er også et mesterverk.

Rulle TV-en kommer i år

Samtidig får vi vite at rulle-TV-en som LG viste frem allerede under fjorårets CES-messe, nå skal være moden for å ta steget ut i butikkene i løpet av 2020. Rykter sier at prisen vil ligge på vanvittige 60 000 dollar, eller godt over 500 000 norske kroner.

Vi tar en kikk på modellen, og det meste ser ut til være like som i fjor hva gjelder utseende og utforming på selve TV-en. Men vi får beskjed om at det er gjort endringer i form av at den nye generasjonen av Alpha-prosessoren.

Her ser du rulle-TV-en fra LG som vi tittet på allerede i fjor.

Den tredje generasjonen er nemlig på plass, og blir å finne i rullemodellen sammen med flere av de andre seriene.

Med den nye generasjonen kommer bedre AI-justeringer av alt fra bildekvalitet til lyd. Dette blir virkelig spennende å se nærmere på når de nye TV-ene kommer i salg senere i år.

Blant annet blir det spennende å se hvordan den nye filmmaker-modusen fungerer i praksis.

Denne nye modellen bygger kun 2 cm ut fra veggen
Og det gjør den mye takket være dette spesielle veggfeste.

Vekk med wallpaper – inn med Gallery-serie

LG har i et par år vist frem og solgt sin wallpaper-TV. Den var syltynn og kunne klistres på veggen slik at den ikke bygget mer en få millimeter. Men du var avhengig av å ha resten av styringselektronikken i en egen lydplanke som måtte henge under selve TV-en.

Denne modellen endres nå slik at all elektronikken som trengs også er pakket inn sammen med selve panelet. Resultatet er en TV som totalt bygger 20 millimeter fra veggen, mye takket være et spesiallaget veggfeste.

Dermed sitter du igjen med TV som på mange måter minner oss litt om Samsungs The Frame-modeller.

annonse