Til hovedinnhold

Samsungs «The Sero» er en helt spesiell TV

Laget spesielt for deg som vil ha større skjerm på telefonen når du sitter i sofaen hjemme.

Møt Samsung The Sero
Ole Henrik Johansen / Tek.no
Ole Henrik Johansen

Tek.no / Korea: TV-en er ment å være samlepunktet i hjemmet. Likevel er det mange av oss som sitter med telefonen i hånden og lar denne ta fokuset bort fra det som foregår på den store skjermen.

Med The Sero har Samsung tenkt å gi det beste fra to verdener til deg som kjenner deg igjen i dette bruksmønsteret. Den skal nemlig virke som en forlengelse av telefonen din når du sitter i sofaen.

Ment for dem som bruker mobilen aktivt

Det spesielle med denne TV-en er at den kan vri seg ettersom hvordan du holder telefonen din.

The Sero kan nemlig vri skjermen fra en tradisjonell, liggende posisjon til at den blir stående på høykant – samme posisjon som du oftest holder skjermen på telefonen din.

Og det er dette Samsung skal prøve å forstørre for deg. Ved å tappe telefonen på hjørnet av skjermen vil den automatisk oppdage enheten din – i alle fall om du bruker en Android-telefon fra for eksempel selskapet selv – og speile skjermen telefonen din.

Vi får ikke selv prøve funksjonen der vi sto på en gigantisk butikk i Seoul, men likevel så vi at det hele ble koblet til raskt.

Vi fikk også se at det gikk fint å koble en iPhone til The Sero.

Skjermen snur seg ettersom hvordan du holder telefonen.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Perfekt for Instagram?

Med telefonen speilet til TV-en, ser det hele ganske så bra ut. Skjermen har rikelig med farger, og er skarp. Det burde den jo også være, med tanke på at den er på 43 tommer og har 4K-oppløsning.

Det som kanskje var mest imponerende, var å bruke Instagram via TV-en. Her får du mulighet til å se bildene på en større arena, og detaljene i bildene blir mer levende av å vises på en større skjerm.

Dessuten er TV-en ganske så rask til å snu seg ettersom hvordan du holder telefonen, og det hele virker å være ganske responsivt.

Hele konseptet virker å være ganske godt gjennomarbeidet, og vi kan klart se at dette er et produkt som treffer spesielt de som bruker mobilen mye, og samtidig ikke er så opptatt av tradisjonell TV.

Spørsmålet blir likevel om vi får testet denne noen gang. Den selges nemlig ikke i Europa.

Her ser du TV-en i aksjon
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Lansert i Korea

Samsung The Sero er i skrivende stund kun å finne på det hjemlige markedet i Sør-Korea. Og skal du kjøpe deg et eksemplar er prisen oppgitt til 1,9 millioner won, som tilsvarer om lag 15.000 norske kroner.

TV-en er altså 43 tommer av størrelse, og plasseres stående på gulvet, hvor foten er en 4.1-kanals lydplanke på 60 watt. Utover dette er Samsung sparsommelige med spesifikasjoner på denne modellen, annet enn at det er snakk om en 4K-TV med et QLED-panel.

Lyst på ny TV som skiller seg ut?
Sjekk ut denne varianten »

annonse