SniktittRazer Blade Stealth

Vi fikk prøve Razers ultrabook med eksternt skjermkort-kabinett

Er både ultralett og kraftig nok til å spilles på.

Las Vegas/Tek.no: I syndenes by er det utallige produsenter som viser frem produkter. En av disse er Razer, og opp av hatten har de dratt frem en helt ny ultrabook; Razer Blade Stealth.

Det spesielle med denne er at den er syltynn, og kan gjøre det meste du trenger når du er på farten. Ofte er dog slike maskiner alt for slappe til å brukes til spilling. Det gjelder ikke denne.

Vi tok turen innom standen til Razer for å kikke nærmere på denne nye råtassen.

Solid og lett

Selve maskinen faller godt i smak hos oss, og virker å være meget godt sammenskrudd.

Det første som slår oss når vi får Blade Stealth hånden er det åpenbare med en ultrabook - den er meget lett og liten. Den 12,5 tommer store skjermen virker dog ikke å være for liten til å kunne brukes på farten. Dessuten er det både lyssterk og god. Den er meget høyoppløst, og ikke minst er fargene knallgode.

Vekten på denne lille sjarmøren er altså rett over kiloen, og allikevel er dette en fullkommen spillmaskin. Dog må du koble den til et ekstern system før kreftene kan slippes løs.

For maskinens egne innebygde grafikkløsning fra Intel inneholder ikke nok krutt til at nye og krevende spill skal kunne kjøres. Og det er her det lille tårnet som står ved siden av maskinen kommer inn i bildet.

Lar deg velge mellom en rekke skjermkort

Skjermkortet og strømforsyningen sitter som et stykke inne i den eksterne boksen.

Dette lille tårnet inneholder nemlig et ekstern grafikkort - fra enten AMD eller Nvidia. Kabinettet er i sort aluminium, og har den samme kvalitetsfølelsen over seg som selve maskinen har. På baksiden har du noen USB-innganger, i tillegg til skjermtilkoblingene til det eksterne skjermkortet.

På siden av disse portene er det et lite håndtak, og ved å nappe i dette kommer hele innmaten ut, som stort sett altså bare består av et digert skjermkort du vanligvis finner i en stor, stasjonær PC.

Vi får beskjed om at det er en smal sak å skifte kort dersom du trenger det, og det er kun to ting som kan stoppe deg: Enten at skjermkortet er for stor for plassen det skal ned i, eller at det trekker for mye strøm.

Fra baksiden trekker du ut innmaten.

Det er nemlig en egen strømforsyning til denne løsningen, og det betyr at du kan bruke alt av skjermkort som trekker mindre enn 500 watt. Mer enn dette vil ikke forsyningen henge med lengre.

God lufting

Med et kraftig skjermkort og strømforsyning inne i et såpass lite område er luftingen viktig. Og her virker det som Razer har løst problemet på en god måte. På sidene er det to små vinduer av perforert metall, mens både bak- og forside har lufting. Men varmen trekkes opp og ut av toppen på boksen, og selve metallet i dette området er ganske varm å ta på - selv om det ikke er noen fare for at du brenner deg på noe vis.

En av fordelene med denne løsningen er at du kun trenger å koble denne eksterne boksen til selve maskinen med en USB C-kabel. Dessuten kan du koble nett-kabelen din til den eksterne boksen slik at du får nett på maskinen når den kobles til.

Vi fikkprøve maskinen litt, og en ting vi legger merke til er at selve maskinen kan lade samtidig som du spiller - takket være at skjermkortet har en egen strømforsyning.

Alt i alt virker dette som et meget spennende prosjekt, og det blir spennende å se hva denne kombinasjonen kan yte på testbenken.

Lyst på VR-briller?
Så mye koster de nye brillene til Oculus »

Les også
Spillernes «Rolls-Royce» har blitt enda bedre
Les også
Disse nyhetene fra CES 2016 bør du ha fått med deg
Les også
Razer Blade kommer til Norge
Les også
Blås nytt liv i skjermkortet
Les også
Razers heftige spillbærbare har blitt enda bedre
annonse