Til hovedinnhold

Nokia C6-01 og C7

(Amobil.no / London) Med Symbian^3 håper Nokia å slå tilbake mot Apples Iphone og bølgen Android-baserte enheter som har flommet inn over mobilhyllene de siste par årene. Først ut er Nokia N8, mens tre andre kommer forholdsvis raskt etterpå.

Vi har allerede sett på Nokias nye Communicator, E7. Nå er det C6-01 og C7 som står for tur. Forventet utsalgspris på disse to enhetene er henholdsvis 2500 og 3300 kroner.

De største ulikhetene mellom disse finner vi på utsiden. C7 er telefonen med størst skjerm. Her er det en 3,5 tommer stor kapasitiv, eller berøringsfølsom om du vil, skjerm vi får boltre oss på. C6-01 har såvidt mindre skjerm med 3,2 tommer.

C7 kjennes mer eksklusiv i hånden den er tynnere enn C6-01, og har enda mer metall i konstruksjonen. Den oppleves som en premiumutgave av minstemann med Symbian^3.

Gode skjermer

Begge telefonene har AMOLED-skjermer med nokias nye Clear Black Display-teknologi. Denne innebærer mindre refleks i overflatematerialet, og derfor skal blant annet sortnivå bli mye bedre.

Vi opplevde både skjermer og fargegjengivelse som god på begge disse telefonene.

Menysystemet på disse to telefonene er likt. Symbian^3 gjør at vi her finner tre hjemmeskjermer på hver telefon, og applikasjonsmenyen er ellers lik den vi kjenner på dagens S60.

Det er like fullt en del enklere å navigere denne menyen, fordi måten man navigerer på er blitt noe mer intuitiv og konsekvent. Begge telefonene reagerer også ganske raskt, og vi opplevde sjelden ventetid i forbindelse med navigeringen.

Fokus på det sosiale

Begge telefonene er godt utstyrt for sosiale medier, med klienter for MSN Messenger og Facebook innebygget. Nokias nye Solo-tjeneste virker å være en slags variant over samme lest som Google Latitude.

Med Solo, eller Social Location som forkortelsen står for, er tanken at man skal kunne basere tjenester på at telefonen rapporterer inn hvor den er og at den samtidig vet hvor vennene dine er.

Dette fikk vi ikke testet i praksis siden telefonene ikke hadde tilgjengelig internettlinje på messeområdet.

Når det gjelder navigasjon er navigasjon med Ovi Maps stadig et satsningsområde for Nokia, og det er dermed gratis også på disse nye telefonene.

Nokia satser på miljø

Miljøvern er også i høysetet om dagen. Sjef for Nokias smarttelefonavdeling, Anssi Vanjoki, fortalte under lanseringen av telefonene at C6 er den første mobiltelefonen til å bruke resirkulerte materialer.

C7 skal være først ut med biomaling. I tillegg til dette skal stoffene BFR, RDR og PVC i dag være bannlyst fra alle Nokia-telefoner. Dette bør altså være gode valg om man er opptatt av å ta vare på miljøet.

annonse