SniktittPetcube Play og Bites

Skyt godbiter på bikkja når du er på tur

... eller få katten til å gå berserk etter en fjernstyrt laserpeker.

Berlin / Tek.no: Petcube lager morsomme løsninger for dyreeiere som er mye på farten. Hvis du reiser mye kan det hende katten eller hunden ikke har selskap hele døgnet, men i stedet må følges med på på annet vis. Det er her Petcube Play og Petcube Bites kommer inn i bildet.

Petcube Play er en liten kube med en svart og blank forside. Bak den svarte plasten har den kamera og laserpeker, og i tillegg er den koblet til trådløst nett, slik at alt dette kan styres via Petcubes skytjenester.

Ta en titt på disse helsprø høyttalerne fra Divoom »

Nattkamera og toveiskommunikasjon

En kort innføring i Petcube Bites. Fôringsautomaten som skyter snop til hunden din.

Kameraet virker i mørket også, og har formodentlig en LED-diode som sender infrarødt lys når mørket faller på. I tillegg er det bygget inn en høyttaler og en mikrofon, slik at du kan ha lange og dype samtaler om Dostojevskij med katten din.

Jeg har vært borti en del saker som lover toveis lydkommunikasjon med dyr tidligere, og jeg har fortsatt til gode å få noe særlig ut av «samtalen». Den boksete lyden som ofte er i slike enheter gjør meg og ganske usikker på om dyret får noe særlig ut av det heller.

Uansett er det nyttig nok å kunne se hva pelsballen foretar seg når man er vekk. Enten det er latskap på høyt nivå, eller aggressiv utrulling av doruller.

Hvis du vil kan du også få varslinger om lyder og bevegelser i hjemmet mens du er borte.

For å demonstrere løsningen koblet Petcubes representant seg til en kattekafé i Belgia. Som ventet var det en katt i bildet, og ved å trykke rundt på videostrømmen kunne hun flytte en laserpeker rundtom i rommet. Dessverre var kreket i andre enden mer opptatt av mat enn av fjernstyrte laserstråler, så den helt store underholdningsfaktoren uteble.

For å se hvor dyret ditt er når du er borte, bør du vurdere en GPS:
Vi testet Weenect Cats - markedets beste katte-GPS »

Dyr abonnementsløsning

Du bruker en app til å styre kameraet og laserpekeren. Dessverre var vår belgiske testkatt fullstendig uinteressert i laserstrålen.

Selve Petcube-kameraet koster 150 dollar, eller 1250 kroner før norske avgifter. Men produsenten selger også en nettjeneste der inntil 30 dager sammenhengende videohistorikk lagres i skyen. Dette er en forholdsvis kostbar tjeneste, men så blir det også ganske store mengder data av å skulle ha en måneds videoinnhold søkbart på nett. Videoen kameraet fanger er forresten i 1080p, eller full-HD som det også heter.

Abonnementsløsningen som gir mest koster 2500 kroner i året, men du kan også velge å abonnere for kortere perioder, eller gå ned til bare ti dagers søkbar videohistorikk. Trenger du ikke å søke i tidligere hendelser kan du kjøpe bare kameraet.

Men hva med alle som ikke har en katt? Kanskje du heller har et matvrak av den puddel som regjerer hjemme når du er på jobb? Kan hunden din får besøk og lufting noen ganger om dagen, men ikke konstant tilsyn mens du er på reise? I så fall kan Petcube Bites være et alternativ.

Skyter ut godbiter

Du kan knipse bilder for deling eller lagring inni Petcube-appen.

Dingsen biter ikke, men deler i stedet ut godbiter. Også her har du den samme løsningen med kameraopptak som virker om natten, og den kan kobles til den samme nettjenesten som Petcube Play bruker.

Petcube Bites er ganske mye større enn Play, og det skyldes at den har et stort reservoar på toppen, som du kan fylle med hva det nå enn er hunden din synes er uimotståelig.

Når boksen er full og appen installert kan du sette opp et tidsskjema for hvor ofte hunden skal få snop. Hvis du vil kan du også gi godbiter umiddelbart ved å trykke på en knapp i mobilappen som styrer kostebinderiet.

– Tok deg, kom det plutselig fra damen som demonstrerte løsningen. En kikk ned bekreftet at den påkostede fôrautomaten hadde truffet meg med en slags beinliknende kjeksaffære.

Hundesnacksen går langt avgårde

Første generasjon Petcube-produkter er fortsatt i salg, men snart dukker Petcube Play opp med bedre funksjonalitet.

Det som var litt uventet var akkurat hva slags kraft automaten hadde til å skyte ut disse godbitene med. Det første som skjer er nemlig at godbiten slippes ned i en åpning foran på boksen. Et lite sekund eller to senere skytes biten ut av automaten, og den kan gå ganske så langt. Dermed får i hvert fall hunden din erfare en form for matjakt, selv om det kanskje ikke er helt den samme jakten som dens forfedre drev med før de ble domestiserte.

Firbente i USA kan være trygge på at boksen aldri går tom for godsaker, ettersom den automatisk kan bestille hundemat dersom en sensor oppdager at den snart går tom.

Prisen på Petcube Bites er 250 dollar, eller knappe 2100 kroner før frakt og norske avgifter. Men er noen pris egentlig for høy når det handler om å skyte godbiter til bikkja?

Vil du se alt det spennende vi har skrevet om fra IFA-messen i Berlin så langt? Ta en titt på temasiden vår »

Les også
Pod Trackers: Slik skal man ikke lage en sporingsbrikke for dyr
Les også
Caterpillar Cat S60: Denne robuste mobilen har innebygget varmekamera og kan se i mørket.
Les også
Weenect Cats: Vi har sporet redaksjonskatta Plumbo i to uker med en helt genial dings
Les også
Denne innekatten jakter maten sin selv
Les også
– Kattevideoer er bra for helsa
annonse