Tek.no

Sniktitt

Disse øreproppene bruker UV-lys til å rengjøre seg selv

Vi har sett nærmere på Philips sine nye lydprodukter for trening.

Ole Henrik Johansen / Tek.no
2 Feb 2020 12:00

Amsterdam / Tek.no: Vi nordmenn er treningsglade i disse dager, og med oss har vi ofte teknologi som skal bidra litt til treningsøkten. Enten det er treningsklokker, en treningsapp på mobil eller et eller annet lydprodukt.

Philips har nå lansert en serie av nye lydprodukter som de kaller ActionFit-serien, som er spesielt myntet på deg som liker å ha musikk på ørene mens svetten hagler.

For uansett hvor mye du svetter, skal de nye dingsene fra Philips alltid holde seg rene.

UV-lys skal være redningen

Et av produktene som er myntet på trening har det klingende navnet TAST702BK/00. Dette er et sett med helt trådløse ørepropper som kan skilte med IPX5-sertifisering.

Det betyr at de er sprutsikre, men ikke vanntette. Med andre ord kan du ikke ha de på om du skal ut på en svømmetur, men til gjengjeld kan du i teorien ha de på i dusjen – om det skulle være et behov.

Ole Henrik Johansen / Tek.no

Proppene har en liten støttefinne som gjør at de skal sitte bedre under trening, ved at denne finnen fungerer som en støtte mot øret. I tillegg følger det med tre ulike størrelser med ørehetter som gjør at enhetene burde passe de aller fleste.

Men det er ikke dette som skiller disse proppene fra mange av de andre trådløse øreproppene vi har testet.

Ole Henrik Johansen / Tek.no

Lade-etuiet som følger med har nemlig UV-lys som skal hjelpe til å holde proppene fri for blant annet bakterier. Prosessen aktiveres automatisk hver gang du legger fra deg proppene i etuiet, og lukker det.

På siden etuiet tennes det da et hvit lys som lyser i noen sekunder før det slukkes. Da flommer UV-lys over øreproppene, som skal drepe det aller meste av bakterier som skjuler seg på overflaten av proppene. Hele operasjonen er unnagjort på noen få sekunder.

Vi fikk også prøve de små proppene et lite øyeblikk, og lyden virker å være ganske så ren og nøytral – selv om bassen er ganske markant. Noe som kommer godt med når du trenger en ekstra dytt på løpeturen.

Du skal ifølge Philips få rundt 18 timer med brukstid totalt med disse proppene (om du lader i etuiet). Den veiledende prisen er satt til 2099 kroner.

Ole Henrik Johansen / Tek.no

Vaskbare hodetelefoner

Sammen med de helt trådløse proppene finnes det også to andre medlemmer av den nye ActionFit-familien.

Det billigste er et par trådløse hodetelefoner som heter TASH402BK/00. Dette er et par hodetelefoner som er av typen som sitter plassert på øret ditt og ikke rundt. Prisen er for øvrig satt til 749 kroner.

Ole Henrik Johansen / Tek.no
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Disse klokkene har et relativt enkelt og stilrent design, med funksjonsknapper plassert på undersiden av selve klokkene.

Philips forklarer at disse klokkene skal holde på batteriet i opptil 20 timer. Det burde være nok for selv den aller mest iherdige.

Også disse klokkene er enkle å holde rene. Stoffet som brukes på putene skal i tillegg til å være pustende, også være enkle å ta av. Vi fikk ikke testet dette selv, men de skal altså kunne skylles enkelt under rennende vann og «vris» opp.

Ole Henrik Johansen / Tek.no

Det siste medlemmet av ActionFit-serien heter TASN503BK/00. Dette er en trådløs ørepropp med kabel mellom de to proppene.

Her får du i tillegg til en vanntett løsning, også mulighet for å måle pulsen din via øret. Ifølge Philips skal øret være et meget godt egnet sted å måle puls, og sammenligninger de selv har gjort, viser at forskjellen mellom tradisjonelle pulsbelter og øremålinger er ganske like.

Denne løsningen har fått en veiledende pris på 1349 kroner, og batteritiden er oppgitt til seks timer inkludert pulsmåling.

annonse