Sniktitt

Sony Ericsson W880i

(Foto: Silje Gomnæs)

Sony Ericssons serie med Walkman-telefoner fikk i går to nye medlemmer, og ett av dem er W880i.

Det mest oppsiktsvekkende med W880i er størrelsen. Telefonen er veldig tynn, nærmere bestemt 9,4 millimeter. I følge Sony Ericsson er tanken at W880i skal være like tynn som et CD-cover. Og det har selskapet klart, siden et vanlig CD-cover er én centimener tykt.

Rustfritt stål
Sony Ericsson har valgt et litt annet utseende til W880i enn sine andre Walkman-telefoner. Nykommeren har en overflate i rustfritt stål. Det gjør at den virker solid. Baksiden av telefonen har en gummiaktig overflate som hindrer at telefonen sklir i hånden. Telefonen er også veldig lett, og veier bare 71 gram.

Tastene er også i metall. Selv om de er forholdsvis små, er de gode å trykke på, og gir bra med respons. Kontrolltastene er plassert såpass godt fra hverandre at selv de største hender burde greie å bruke denne telefonen.

Skjermen til W880i har en oppløsning på 240 x 320 piksler og en fargedybde på 262 144 farger. Skjermen virker dog unødvendig liten, og vi synes godt Sony Ericsson kunne utnyttet plassen rundt skjermen bedre.

W880i har den samme musikkspilleren under panseret som for eksempel W850i, altså Walkman 2.0. Menyene er friskere enn de i Walkman 1.0. I tillegg skal har du flere snarveier til forskjellige funksjoner i spilleren. For eksempel kan du trykke opp eller ned for å få se spillelisten din.

Finn sangen
I likhet med W850i, har også W880i fått programmet Track ID. Hører du en sang du liker på radioen, kan du ta opp en snutt av sangen med mikrofonen til W880i og sende snutten til en database. Databasen kan deretter fortelle deg hvilken sang du hører på.

Den nye musikktelefonen har lite internminne til en musikktelefon å være, nemlig 16 MB. Redningen kommer i form av et minnekort av typen Memory Stick Micro med 1 GB lagringsplass som følger med i pakken.

Telefonen har støtte for A2DP. Det betyr at du kan høre på musikken trådløst med stereo-hodesett.

I motsetning til flere av de andre Walkman-modellene, har ikke W880i radio under panseret.

2 megapiksler
W880i er også en kameratelefon, og kan skilte med et 2 megapikslers kamera. Både autofokus og fotolys er mangelvare, så de skarpeste bildene vil du nok ikke få med denne kameratelefonen.

Kameraet til W880i fungerer ikke spesielt godt i bevegelse. På den annen side er ventetiden veldig kort fra du trykker på utløserknappen og til bildet er tatt.

Det bør også nevnes at W880i har støtte for 3G. Og i kjent Sony Ericsson-stil finner du derfor ikke EDGE-støtte på telefonen.

For å oppsummere kan vi si at W880i har et design du ikke har sett hos tidligere mobiltelefoner fra Sony Ericsson. Men rent spesifikasjonsmessig er det lite W880i har å tilby som du ikke finner i én eller flere av de andre Walkman-modellene.

W880i vil komme i butikkhyllene i løpet av første kvartal i år, og vil koste omtrent 4000 kroner.

annonse