Samsung har en ny superbred verstingskjerm på vei

Tek.no / Las Vegas: Det er godt over et år siden vi fikk inn den heftige Samsung CHG90 – en 49-tommers buet spillskjerm med et bredde/høydeforhold på 32:9. Det vil si at den nesten kan ta jobben til tre mindre skjermer plassert ved siden av hverandre.

På årets CES-messe i Las Vegas er det klart at vi kommer til å få se en enda villere etterfølger: Samsung CRG90.

Oppfølgeren skal ha den samme størrelsen og formatet, men har fått flere skjermpunkter. Dagens CHG90 har en oppløsning på 3840 x 1080 piksler – som for så vidt er greit nok til fartsfylte spill – men kan fort føles litt knapt i høyden når vi skal bruke PC-en til jobbing.

Skjermen er rett og slett gedigen.

Den kommende CRG90 har på sin side fått et VA-panel med 5120 x 1440 piksler, som tilsvarer to monitorer med 2560 x 1440-oppløsning.

Totalt snakker vi da om nærmere 7,4 millioner punkter, og sånn sett er den ikke så langt unna en 4K-skjerm med sine 8,3 millioner piksler.

Samsung CRG90 vil derfor kreve sitt grafikkort for å drives skikkelig.

1000 nits HDR

HDR-delen har fått et løft fra 600 nits til 1000 nits på den nye modellen, og da kan vi nesten regne med at den også blir behørlig sertifisert.

Rammene er tynne og flotte å se på.

Når vi ser på skjermen er det lite tvil om at det er mye lys å spore i panelet. Heller ikke sortnivået ser ut til å være av det slappe slaget, akkurat slik det burde være når du kjøper en så dyr TV som dette.

Av andre nyttige detaljer kan det nevnes kvanteprikker og LED-baklys med lokal dimming, full dekning av DCI-P3-fargerommet og HDR10. FreeSync 2-støtte følger da med, noe som vil kunne glede deg med et nyere grafikkort fra AMD.

Men med flere piksler å holde styr på har Samsung gått litt ned på et par spesifikasjoner også. CRG90 har fått en maksimal bildefrekvens på 120 Hz, mot 144 Hz på dagens modell. Responstiden har også økt fra 1 til 4 millisekunder.

Foten minner mye om det vi har sett på selskapets TV-er. Og den er bredbeint nok til at tastaturet passer mellom.

Vi fikk prøve skjermen litt, og kunne ikke si at den virket treg eller mindre responsiv av det lille vi fikk spilt på den. Men hvor godt den måler seg mot resten av konkurrentene vil vise seg senere i år når vi får den inn til test.

Pris og tilgjengelighet er ikke kjent i skrivende stund, så vi håper at en av redaksjonens utsendte vil kunne klemme ut noe mer informasjon fra Samsung.

Les testen vår av fjorårets versjon, Samsung CHG90 »

(Kilde: Anandtech)

Les også
Razer skal begynne å lage spillskjermer – viser frem lekker modell på CES
Les også
Dells gigantiske monitor er som to skjermer har smeltet sammen
Les også
Samsungs ekstremskjerm er først ut med «HDR-godkjenning»
Les også
Samsung CHG90: Den villeste skjermen vi noen gang har testet
annonse