SniktittHTC Radar

Nå blir Windows Phone norsk

Dette er en hvit lekkerbisken med norsk språk og fargerike menyer.

Windows Phone 7 har blitt norsk.
På baksiden likner Radar en del på Android-mobilen HTC Legend.
HTC Radar er såvidt over en centimeter tykk.
Bilderedigeringsverktøy følger med.
Låseknapp og hodetelefoninngang øverst på telefonen.

(IFA/Berlin, Amobil.no) HTC Radar er den andre Windows Phone 7-baserte telefonen HTC slipper i forbindelse med årets IFA-messe i Berlin. Den kjører den nyeste versjonen av Windows Phone 7, kjent som Mango.

Skiller seg ut

Vi har allerede sett på HTCs andre nylansering, Titan. I motsetning til 4,7 tommer store Titan er Radar betraktelig mer lommevennlig. Med 3,7 tommer stor skjerm er fortsatt Radar en telefon som er god på ting som krever mye skjermplass – for eksempel nettsurfing.

Radar er en hakket mer leken mobil enn vi er vant til fra HTC, og fargekombinasjonen hvitt og sølv skiller Radar klart fra HTCs vante koksgrå modeller. Designen passer enda bedre sammen med Microsofts fargerike menyer.

På baksiden likner telefonen kanskje mest på den gamle Android-modellen HTC Legend. Som Legend er også HTC Radar støpt i et stykke aluminium og derfor kjennes den også svært solid i hånden.

Batteriluken nederst på telefonen er i plast, og er egentlig det eneste usikkerhetsmomentet når det kommer til byggekvalitet. Vi har av og til opplevd at plastluker på aluminiumstelefoner har blitt slitt og slarkete fort.

God skjerm

Skjermen er plassert midt i en hvit ramme som også huser de berøringsfølsomme menyknappene.

Bildekvaliteten på skjermen er absolutt godkjent. Både fargegjengivelse og innsynsvinkel er god. Skjermoppløsningen er på 800 x 480 piksler, og på en 3,7 tommer stor skjerm er dette helt tilstrekkelig. Det skal likevel sies at Samsungs Super AMOLED Plus-skjermer stiller med noen hakk bedre bildekvalitet.

Kamera er prioritert

HTC Radar har ikke så mange fysiske taster. Den klarer seg med volumtaster og av/på-tast i tillegg til en ren kameratast. Kameratasten leder deg direkte til kamerafunksjonen – også når telefonen er låst.

I sine pressemeldinger sier HTC at kamera har vært en prioritet for de nye modellene. Radar har blant annet bakgrunnsbelyst kamerabrikke og blenderåpning på f/2.2. Hvor god bildene blir i praksis gjenstår å se.

HTC Radar har dessuten et bilderedigeringsverktøy som lar deg flikke på bildene du ikke ble helt fornøyd med.

Norsk Windows Phone

Microsofts nye Windows Phone 7.5 Mango er første utgave av operativsystemet som er laget for norske brukere. Her fins det norsk menyspråk og norske taster. I tillegg får vi endelig tilgang på Microsofts tjenester, deriblant lagringstjenesten Skydrive, spilltjenesten Xbox Live og applikasjonsbutikken Marketplace.

HTC har dessuten supplert med sin egen filmtjeneste Watch.

Fordi telefonene ikke var koblet til nett på messen i Berlin har vi ikke fått testet disse funksjonene. Vi kommer tilbake med en grundig gjennomgang så fort testeksemplarene er på plass.

Kjappe menyer

Det vi selvsagt fikk testet i Berlin var responstiden i menyene. Vi opplevde aldri noen pauser eller tregheter i selve menysystemet. HTC har en egen del av menyen som er viet en del informasjonstjenester. Denne menyen opplevde vi en del tregheter i, men det kan også skyldes at telefonen forsøkte å oppdatere innholdet uten å ha nettilgang.

Alt i alt virker Radar som en velbygget telefon. Vi liker at Radar designmessig skiller seg litt ut fra mange av de andre modellene i HTCs utvalg.

HTC Radar vil bli tilgjengelig fra oktober. Prisen er foreløpig ikke kjent.

Vi har allerede sett på storebror HTC Titan som også ble lansert i forbindelse med messen:
Les også: Sniktitt på HTC Titan - Den største Windows-mobilen

Alle våre saker fra IFA 2011 finner du her.

annonse