Vi pakker ut iPhone 5S

Etter sju timer i kø utenfor Apple Store i London, er vi klar til å teste Apples nye toppmodell.

Vi er på plass i køen utenfor Apple Store i London.Foto: Ida Oftebro, Mobilen.no

Forrige uke lanserte Apple to nye iPhone-modeller; iPhone 5S og 5C. På pressekonferansen i Berlin fikk vi et veldig kort møte med de nye Apple-mobilene – siden Apple var mer opptatt av å fremføre innøvde salgssamtaler enn å la oss få særlig mer enn to-tre minutter med de nye modellene. Les sniktitten på iPhone 5S her »

For at du skal slippe å vente lenger enn nødvendig på en test fra oss satte vi oss på et fly til London og stilte oss i kø sammen med hundrevis av Apple-fans. Allerede torsdag kveld var det rundt 300 mennesker i køen, og fredag morgen hadde folkemengden økt betraktelig.

Mange er åpenbart villige til å betale mye for å skaffe seg en ny iPhone så tidlig som mulig. Ikke bare spekulerer mange av de som står i disse køene i å kjøpe to telefoner (som er maks) og videreselge til ublu priser, nettstedet Pocket-Lint.com melder også at personer langt fremme i køen er blitt tilbudt opptil 7 000 pund – rundt 65 000 kroner – for å gi fra seg plassen sin.

Leveringsproblemer

Her har vi fått "beviset" som skal sikre oss en iPhone 5S og en 5C når omsider kommer inn i butikken.Foto: Ida Oftebro, Mobilen.no

Vår journalist Ida Oftebro fra Mobilen.no stilte seg i kø ved firetiden om morgenen natt til fredag, og da hun endelig kom inn i Apple Store i Regent Street ved 11-tiden – etter sju timers venting – begynte butikken å gå tom for iPhone 5S. Den gullfargede modellen var forlengst utsolgt og det var kun en svart 32 GB-modell igjen å oppdrive. Vi kjøpte selvfølgelig denne for noen andre gjorde det, i tillegg til en blå iPhone 5C.

Nesten alle vi observerte kjøpte iPhone 5S, omtrent ingen iPhone 5C. Mannen bak disken i Apple Store ble svært overrasket da vi ba om å få en iPhone 5C, og de som delte ut billetter i køen som skulle sikre at alle fikk den telefonen de skulle ha visste knapt hvor C-billettene var.

Les om iPhone 5-leveringsproblemer her »

Vi er nå i full gang med å teste både iPhone 5S og 5C, og kommer med en test tidlig neste uke. Inntil da, her er noen bilder av at vi pakker ut iPhone 5S på hotellrommet:

Les også
Svartebørspriser på iPhone 5S
Les også
Nå får du «ny» iPhone
Les også
Vi har klådd på Apples nye iPhone
Les også
Ny iPhone fikk fingeravtrykksleser og bedre kamera
Mer om
annonse