Til hovedinnhold

Vi pakker ut iPhone 5S

Etter sju timer i kø utenfor Apple Store i London, er vi klar til å teste Apples nye toppmodell.

Ida Oftebro, Mobilen.no
Vi er på plass i køen utenfor Apple Store i London.Foto: Ida Oftebro, Mobilen.no

Forrige uke lanserte Apple to nye iPhone-modeller; iPhone 5S og 5C. På pressekonferansen i Berlin fikk vi et veldig kort møte med de nye Apple-mobilene – siden Apple var mer opptatt av å fremføre innøvde salgssamtaler enn å la oss få særlig mer enn to-tre minutter med de nye modellene. Les sniktitten på iPhone 5S her »

For at du skal slippe å vente lenger enn nødvendig på en test fra oss satte vi oss på et fly til London og stilte oss i kø sammen med hundrevis av Apple-fans. Allerede torsdag kveld var det rundt 300 mennesker i køen, og fredag morgen hadde folkemengden økt betraktelig.

Mange er åpenbart villige til å betale mye for å skaffe seg en ny iPhone så tidlig som mulig. Ikke bare spekulerer mange av de som står i disse køene i å kjøpe to telefoner (som er maks) og videreselge til ublu priser, nettstedet Pocket-Lint.com melder også at personer langt fremme i køen er blitt tilbudt opptil 7 000 pund – rundt 65 000 kroner – for å gi fra seg plassen sin.

Leveringsproblemer

Her har vi fått "beviset" som skal sikre oss en iPhone 5S og en 5C når omsider kommer inn i butikken.Foto: Ida Oftebro, Mobilen.no

Vår journalist Ida Oftebro fra Mobilen.no stilte seg i kø ved firetiden om morgenen natt til fredag, og da hun endelig kom inn i Apple Store i Regent Street ved 11-tiden – etter sju timers venting – begynte butikken å gå tom for iPhone 5S. Den gullfargede modellen var forlengst utsolgt og det var kun en svart 32 GB-modell igjen å oppdrive. Vi kjøpte selvfølgelig denne for noen andre gjorde det, i tillegg til en blå iPhone 5C.

Nesten alle vi observerte kjøpte iPhone 5S, omtrent ingen iPhone 5C. Mannen bak disken i Apple Store ble svært overrasket da vi ba om å få en iPhone 5C, og de som delte ut billetter i køen som skulle sikre at alle fikk den telefonen de skulle ha visste knapt hvor C-billettene var.

Les om iPhone 5-leveringsproblemer her »

Vi er nå i full gang med å teste både iPhone 5S og 5C, og kommer med en test tidlig neste uke. Inntil da, her er noen bilder av at vi pakker ut iPhone 5S på hotellrommet:

Mer om
annonse