Til hovedinnhold
SniktittSamsung Galaxy Xcover

Slik er Samsungs smarte tøffingmobil

Vi har fått inn en solid Android-mobil til test. Her er de første inntrykkene.

De kraftige knappene på forsiden er responsive og gode å trykke på.
Telefonen har en kraftig plastplate på baksiden. Den er festet med en skrue.
Dette er de solide Androidene som fins i dag. Fra venstre; Xperia Acive, Galaxy Xcover og Defy+.
Som mye annet på Galaxy Xcover er ikke nettleseren den raskeste vi har sett.
Galaxy Xcover er 12 millimeter tykk. Knappene på siden er likevel store og gode.

Samsungs robuste smarttelefon Galaxy Xcover har endelig ankommet kontoret for test. Nå skal vi ta en nærmere titt på den, før vi går i gang med den fullstendige testen.

Med Galaxy Xcover har Samsung slått sammen det beste fra to serier. Vi får Android-menyene og Touch Wiz-grensesnittet til Galaxy-mobilene, samtidig som vi får det vanntette og robuste skallet fra Xcover-telefonene.

De fleste Xcover-telefonene har svært lang batterilevetid. Galaxy Xcover kommer med mindre batteri enn enkelte av de andre Xcover-modellene, og den har også betydelig større skjerm. Likevel oppgis den å ha en hviletid på inntil 25 døgn. Vi er usikre på hvor ofte mobilen i realiteten må lades, men for en telefon med Android og stor berøringsskjerm høres 25 døgn hviletid optimistisk ut.

Ser solid ut

Som for de fleste andre robuste telefoner synes det godt på utsiden at Galaxy Xcover er laget for å tåle litt. Baksiden er dekket av et ruglete batterideksel i plast. Dekselet holdes fast i telefonen med en skrue nederst.

Solide luker dekker Micro-USB-kontakten nederst og hodetelefonutgangen øverst. På robuste mobiler sitter av og til hodetelefonkontakten så dypt at det er vanskelig å bruke andre hodetelefoner enn pluggene som følger med. Også på Galaxy Xcover sitter kontakten ganske dypt, men det er romslig rundt den, så alternative hodetelefoner fungerer helt fint.

Les tester av to andre solide Android-er:

Skikkelige knapper

I stedet for berøringsfelter under skjermen har Samsung gått for store knapper. Det virker som et svært godt valg. Dette er nemlig typisk telefoner som brukes utendørs, og her i landet har vi ikke milde vintre hvert år. Kalde og våte fingre fungerer best på skikkelige knapper.

Også knappene langs siden av Galaxy Xcover er store og enkle å bruke. Volumknappen er på venstre side, og på høyre side er knappen for skjermlås eller av/på.

Svak innmat

Det er på innsiden av det robuste dekselet Galaxy Xcovers svakheter er å finne. Skjermen er ikke noe å rope hurra for. Dette er en lavoppløst LCD-skjerm av uvanlig dårlig kvalitet til Samsung å være.

Skjermen har 320 x 480 bildepunkter, og det er ganske lite fordelt på 3,65 tommer. Skjermen er også forholdsvis blass og har ganske dårlig innsynsvinkel. Den har heller ikke spesielt god lysstyrke, så vi er litt usikre på hvor godt den virker i sterkt sollys.

Galaxy Xcover kjører Android med en forenklet versjon av Samsungs Touch Wiz-menyer. Det betyr at menyene ikke er like fulle av farger og animasjoner som på mer påkostede Samsung-telefoner.

Delt førsteinntrykk

Menyene oppleves som forholdsvis trege i forhold til dyrere telefoner. Siden Galaxy Xcover bare koster rundt 2000 kroner er det viktigere at de også oppleves som relativt trege i forhold til andre robuste Android-mobiler.

Telefonen virker likevel enkel å bruke, spesielt om vi sammenlikner med de robuste mobilene som ikke har Android. Vi liker også utformingen svært godt. Det er ingen av de robuste Android-ene som har like store og gode knapper – og i kaldt og vått vær kan det være ganske viktig.

Vi kommer tilbake med en fullverdig test så fort som mulig.

Mens du venter på testen kan du ta en titt på de robuste mobilene vi har testet så langt:
Les også: Ekstremtest av seks robuste mobiltelefoner

annonse