Tek.no

Sniktitt

Jabra har laget den spirituelle oppfølgeren til knallgode Move

40 timers batteritid og lyd tilpasset hørselen din.

Jabra lanserer Elite 45h, selskapets nye hodetelefon til under tusenlappen.
Stein Jarle Olsen, Tek.no
8 Jan 2020 15:00

Las Vegas / Tek.no: Vi har lenge vært tilhengere av Jabra Move her på Tek.no. Til en pris som flere ganger har vært så lav som 399 kroner har de gitt meget god lydkvalitet for pengene, og fjorårets oppdatering «Style Edition» oppgraderte batteritiden noe.

Nå lanserer imidlertid Jabra modellen Elite 45h, som de selv medgir at på mange måter er en form for oppfølger til Move, selv om sistnevnte inntil videre også skal eksistere på markedet.

Bedre samtalekvalitet, langt bedre batteri

Jabras globale PR-sjef Claus Fonnesbech drar frem spesielt to punkter hvor Elite 45h skal være bedre enn Move. Det første er samtalekvaliteten. Move hadde bare en enkelt mikrofon, mens 45h får én til. Det skal gi betydelig bedre lyd under samtaler, og hvis de er noe i nærheten av storebror 85h på dette området kan vi skrive under på at det blir veldig bra.

Det andre han drar frem er at de har tatt i bruk en ny og energieffektiv Qualcomm-brikke, og det gjør at batterilevetiden blir såpass solid som 40 timer. De har dessuten hurtiglading, og kan lade nok til åtte timers spilling på bare 15 minutter.

Jabras danske PR-sjef Claus Fonnesbech med nye Elite 45h.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Tilpasser lyden

Jabra kaster seg også på en trend vi har sett på flere hodetelefoner i det siste, nemlig muligheten til å gjennomføre en hørselstest for å tilpasse lyden til hørselen din. De hevder imidlertid at ekspertisen fra eierselskapet GN Hearing, som lenge har drevet med både høreapparater og hodetelefoner, skal gjøre at de gjør dette bedre enn alle andre.

Jabra liker fortsatt fysiske knapper. Elite 45h har ingen touchfunksjon.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Jabra kaller det MySound, men prosessen fungerer akkurat på samme måte som hos de andre vi har testet liknende funksjoner på, med en rekke toner som spilles av i hodetelefonene, og så skal du si fra i appen hver gang du kan høre noe. MySound kommer først til 45h ved lansering, og deretter til Elite 75t og nylanserte 75t Active i andre kvartal.

Vi fikk anledning til å teste ut både hørselstesten og hodetelefonene på CES-messen, og må først bemerke at Elite 45h tilsynelatende er et steg opp fra Move på komfort. De har svært myke og behagelige puter rundt ørene, og det gjør både komforten god og ikke minst at de får en ganske brukbar passiv støydemping.

En kjapp runde med bipper og bopper, og du får en lyd som er tilpasset hørselen din.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Ser ut til å fungere godt

Hørselstesten tar et par minutter å gjennomføre, men tross at Jabra hadde satt opp et godt støyisolert lite kabinett på det travle messegulvet i Vegas, stiller vi oss litt skeptiske til at vi fikk helt korrekte resultater. Likevel: den personaliserte lyden var betydelig mer engasjerende enn det litt flate standardoppsettet til Jabra, med mer bass og ikke minst en litt mer direkte diskantgjengivelse.

Nye Elite 75t Active kommer i litt sprekere farger enn søstermodellen Elite 75t, deriblant denne mintgrønne varianten.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

45h har nok dessuten mer bass enn Move hadde, og jevnt over virker det for oss som om Jabra igjen vil kunne innta posisjonen som ett av de absolutt beste kjøpene til under 1.000 kroner. 45h har nemlig i likhet med Move Style Edition en veiledende pris på 999 kroner, og kjenner vi Jabra rett vil det nok være mulig å snappe dem opp til mindre enn det ganske kort tid etter lansering.

45h skal være på markedet i mars, Elite Active 75t i februar. Sistnevnte vil koste 2.199 kroner, altså noen hundrelapper mer enn Elite 75t. Forskjellen er i hovedsak at Active-varianten er vanntett (IP57).

annonse

Les også