Vi har sett på månedens Samsung-mobiler

Samsung har en rekke spennende mobiler på plakaten i disse tider. Blant annet er Omnia II og Pixon 12 i butikkene akkurat nå, og vi har allerede testet sistnevnte. Vi har sett på alle de Samsung-telefonene som raser ut i butikkene denne måneden.

Her er hele oversikten (og for deg som ikke har helt kontroll på uketallene, er vi i uke 42 akkurat nå):

  • Pixon 12: Uke 40
  • Omnia II: Uke 41
  • B7330: Uke 42
  • Omnia Lite: Uke 43
  • Corby: Uke 43
  • Galaxy: Uke 43
  • Blue Earth: Uke 44

M8910 Pixon 12

Pixon 12 har vi allerede testet, og vi har konstatert at den har markedets beste beste mobilkamera. Samtidig er Pixon 12 en vanvittig god mobiltelefon, og scorer høyt i de fleste kategorier. Det Pixon 12 bommer på, er lydkvaliteten i MP3-spilleren. Denne er nemlig så dårlig at du må kjøpe deg en MP3-spiller om du vil høre på musikk i farten.

Prisen har havnet på 5500 kroner og oppover, og telefonen er i butikkene nå.

Les hele testen av Pixon 12

I8000 Omnia II

Omnia II er en etterfølger til den populære I900 Omnia. Nykommeren har fått operativsystemet Windows Mobile 6.5, og telefonen er altså det Microsoft liker å kalle en "Windows Phone". I det nye operativsystemet er det satset på enkelhet, og start-knappen har blant annet blitt en menytast som bringer frem fingervennlige ikoner. Du kan velge mellom å bla horisontalt eller vertikalt i hovedmenyen. 

Ellers kommer den nye versjonen med bredere synkroniseringsmuligheter gjennom Microsoft My Phone, der det blant annet er mulig å fjernslette dataen på telefonen din om du mister den. Windows Market er også på plass, slik at du enkelt kan laste ned ny programvare.

Omnia II har fått en resistiv trykkskjerm, men er likevel svært responsiv på selv et svakt trykk med fingeren. Les mer om forskjellene. Skjermen er responsiv, og har en glatt overflate slik at fingeren glir lett.

I tillegg er det en AMOLED-skjerm, og lysstyrken, kontrasten og fargegjengivelsen er derfor svært god. Oppløsningen er også helt på topp, nærmere bestemt 800 x 480 piksler. Med mål på 3,7 tommer på toppen av det hele, er ikke denne skjermen til å kimse av.

Den opprinnelige Omnia (I900 Omnia) hadde få svakheter i sin tid. Omnia II er litt større på overflaten, men er til gjengjeld tynnere. Den største forskjellen er nok skjermen, ettersom forgjengeren hadde en langt mindre TFT-skjerm. Omnia II har også fått en kraftig prosessor på 800 MHz. 

Vi har ikke fått Omnia II inn til test ennå, men vil komme med en test så snart som mulig. Telefonen har imidlertid dukket opp i de første butikkhyllene, og prisen ligger på fra 4000 kroner. 

B7330 

Omnia Pro er en fulltastaturmobil med samme formfaktor som for eksempel Nokia E71. Her fulltastaturet plassert på undersiden av skjermen, og det er ingen bevegelige deler. Også denne telefonen kommer med Windows Mobile 6.5, men i versjonen "Standard" i stedet for "Professional". Forskjellen er at B7330 ikke har trykkskjerm, og Standard-versjonen er beregnet nettopp på telefoner uten dette.

Windows Mobile 6.5 åpner blant annet for å handle programvare gjennom Windows Marketplace, og gir deg mer avanserte synkroniseringsmuligheter gjennom My Phone. Standard-versjonen har i likhet med Professional fått en visuell overhaling, men denne er nesten umerkbar i Windows Mobile 6.5 Standard. 

Skjermen er på 2,62 tommer, og her har Samsung valgt den tradisjonelle TFT-teknologien. Med andre ord snakker vi om en ganske billig skjerm, men den duger til bruk av e-post og kalender. Skjermen har en oppløsning på 320 x 320 piksler, noe som gir et skarpt bilde og grei oversikt.

Tastaturet har veldig opphøyde taster, og skrivingen gikk i god hastighet uten at vi bommet på tastene. Undertegnede har litt for uelegante fingre for Nokia E71, mens tastaturet i B7330 fungerte helt greit.

Telefonen har videre det meste av teknologi, som GPS, Wi-Fi og de raskeste teknologiene i mobilnettet. For mange er det kanskje kjedelig med en liten TFT-skjerm som du ikke kan trykke på, men prisen ligger også bare på godt under 3000 kroner. B7330 skal dukke opp i butikken innen kort tid. 

B7300 Omnia Lite

Omnia Lite er en lettversjon av Omnia II. Denne har en tre tommers TFT-skjerm på 240 x 400 piksler, og minner kanskje derfor mer om I900 Omnia enn Omnia II gjør.  

Med Windows Mobile 6.5, og teknologier som Wi-Fi, GPS, super-3G og Edge er telefonen absolutt ikke utdatert, selv om Samsung har satset på en billigere skjermtype. Skjermen er dessuten på bare 3 tommer, noe som er mer beskjedent enn Omnia II. 

Prisen på Omnia Lite er foreløpig ikke kjent, men det er nærliggende å tro at den havner en god del under Omnia II på pris.

Omnia har, i likhet med alle Omnia-telefoner utenom Omnia HD, operativsystemet Windows Mobile 6.5. Dette kommer forøvrig alle Samsungs Omnia-telefoner til å ha fremover.

Corby S3650

Corby har en 2,8 tommers skjerm, lite innebygget minne og mangler 3G. Den er altså ikke rik på teknologi. Telefonen henvender seg imidlertid mot yngre mobilbrukere, og du kan for eksempel skifte bakdeksel. I salgspakken følger det med et svart bakdeksel, og to forskjellige bakdeksler i en fargevariant - et helfarget og et med mønster på. Bakdekselet finnes i hvitt, gult, oransje og altså svart.

Operativsystemet er Samsung proprietære med TouchWiz, ikke ulikt det du finner i S5600 eller Pixon 12

Her står lysstyrken på begge telefoner på full styrke. Vi ser tydelig at Galaxy (til høyre) er mer lyssterk enn Heros TFT-skjerm.

Galaxy I7500

Galaxy er Samsungs første Android-mobil. Operativsystemet fra Google er i sin renhet under panseret, og det har ikke blitt lagt noe brukergrensesnitt på toppen av dette. Med andre ord er menyene lik som i HTC Magic. I og med de gode tilbakemeldingene på grensesnittet til HTC Hero, er kanskje det litt kjedelig. Men det fungerer.

Den store fordelen med Galaxy foran HTC Hero, er at skjermen er av typen AMOLED. Vi hadde en HTC Hero å sammenligne med, og det skulle bare et lite blikk over telefonene for å se forskjellen. Galaxy-skjermen er mer lyssterk, de mørke områdene er mørkere og fargene er klarere. 

Prisen på Galaxy har havnet på rundt 5000 kroner.

Blue Earth

Samsung vil også at sosialister skal kjøpe mobilene sine. Blue Earth er en mobiltelefon med et solcellepanel på baksiden. En time i solen skal gi 10 minutter ekstra taletid. Det er ikke store greiene, men det er vel noe? I tillegg gir en øko-funksjon mulighet til å sette telefonen i en ekstra strømsparende modus, og skrittelleren forteller deg hvor mye CO2 du har spart atmosfæren for i forhold til å kjøre bil.

Materialet er resirkulert PCM-plast fra gamle plastflasker, og telefonen skal være fri for flammehemmende og miljøskadelige stoffer. Selv om plastikken er miljøvennlig, er det ingenting du oppfatter ved å se eller ta på telefonen. Telefonen føles liten og kompakt.

Skjermen er kapasitiv, og operativsystemet er Samsung proprietære med Touch Wiz-grensesnittet på toppen. Teknologimessig har Blue Earth det meste, som super-3G, Edge, Bluetooth, GPS og Wi-fi.

Blue Earth får en prislapp på rundt 3000 kroner. 

B7610 Omnia Pro

Omnia Pro er den eneste modellen vi har fått se på som faktisk ikke kommer ut i butikkhyllene i oktober, men den skal likevel ikke være langt unna.

Med et enkelt tastetrykk kan du bytte menyutseende fra et oppsett som passer til jobb til et som passer bedre på privaten, akkurat som i nyere telefoner i Nokias E-serie. Omnia Pro er altså en telefon som skal passe både på jobb og hjemme.

Telefonen har et utskyvbart tastatur. Vi merker oss at tastene er ganske flate, men tastene er likevel store nok til at det er lett å skrive på. Omnia Pro vil også ha de særnorske tastene æ, ø og å i landets butikkhyller.

Skjermen til Omnia Pro er mindre enn Omnia II, men ellers er telefonene veldig like. Operativsystemet i bunnen er Windows Mobile 6.5, og spesifikasjonene er nærmest identiske. Den største forskjellen er at Omnia Pro har 1 GB innebygget minne, mens Omnia II har 16 GB. 

Omnia Pro er selvsagt også tykkere enn Omnia II, ettersom det må være plass til det utskyvbare fulltastaturet. Med en AMOLED-skjerm, mye teknologi og Windows Mobile 6.5 i bunnen ser Omnia Pro ut til å kunne spise endel markedsandeler på proffronten. 

Omnia Pro får en prislapp på i underkant av 5000 kroner.

Les også
Samsung Pixon 12
Les også
Samsung S5600
Les også
Samsung lanserer ungdomsmobil
Les også
Samsungs raskeste mobilsuksess noensinne
Les også
Test: Samsung S8000 Jét
annonse