SniktittHTC Desire Eye

HTC mener dette er verdens beste selfie-mobil

Vi har vært i New York og sniktittet på HTCs neste modell.

HTC slapp to produkter under kveldens lanseringsfest i New York. Etter at produktene var presentert fra scenen, fikk vi vi komme inn på bakrommet for å ta dem nærmere i øyensyn.

En mobil og ett trådløst mobilkamera

Her er nykommeren sammen med HTC One M8.

En mobiltelefon som ikke avløser One M8 som toppmodell, og et actionkamera. Ingen klokke, ingen ny toppmodell, og ikke noe nettbrett. Ved første øyekast har HTC fint lite å slå i bordet med. Likevel er dette en av HTCs viktigste lanseringer på lenge.

Både den nye vanntette Desire Eye og det helt nye kameraet Re er spennende produkter. Desire Eye fordi det har et frontkamera med fotolys og 13 megapiksler, for øvrig det samme som den har på baksiden. Re, fordi det er videokamera som er så enkelt å bruke at det faktisk kan komme til å bli brukt.

Les testen av HTC One (M8)

Programvaren er vel så viktig

Men samtidig er de nye produktene bare en del av en totalpakke. Vel så viktig som er HTCs satsing på programvare. HTC utvikler nye og spennende måter å samhandle på, og da særlig med utgangspunkt i videoklipptjenesten Zoe.

I første omgang er det imidlertid den nye telefonen Desire Eye, vi har sett nærmere på.

Desire Eye er en ulv i fåreklær

Desire Eye har et meget bra frontkamera med lys.Foto: Espen Irwing Swang, Tekl.no

Dette er en mobiltelefon med alt for kraftig innmat til at det er riktig å plassere den i mellomsegmentet. Den har en Snapdragon 801-brikke med fire prosessorkjerner klokket til 2,3 GHz. Disse jobber med et arbeidsminne på 2 GB, bak en full-HD-skjerm på 5,2 tommer. Telefonen er vanntett, uten deksel over ladeporten, og den har altså to svært gode kameraer.

Det er med andre ord en kraftpakke av en mobil, og hadde det ikke vært for at HTC har metallmobilen One M8 i sin portefølje, så hadde vi glatt kalt Desire Eye for et flaggskip. Den koster imidlertid litt mindre enn One M8, som altså ikke blir avløst av noe nytt flaggskip i første omgang.

Plaaaaast

Alle deler i chassiset på Desire Eye er av plast.Foto: Espen Irwing Swang, Tekl.no

Men gode ytelser til tross, vi klarer ikke helt å legge fra oss inntrykket av Desire Eye som en fargesprakende plastmobil. Den gir i alle fall ikke det samme solide inntrykket som One M8. En mellomting hadde vært greit. Her er det plast i alle bauger og kanter. Kunne ikke HTC ha i det minste ha kostet på Desire Eye en ramme av metall? Desire Eye kan til og med bøyes uten at det krever særlig mye innsats. Men i motsetning til enkelte andre telefoner retter den seg ut igjen med det samme vi slutter å presse.

Det nye frontkameraet henter lys fra to dioder (en ravfarget og en hvit, slik også M8 har) er altså det heftigste selfie-kameraet som er lansert. Hvor artig det er å få så skarpe selfies kan saktens diskuteres. De fleste vil nok uansett mene at bedre kvalitet er bra, til tross for at den høye oppløsningen kan få med seg ansiktsdetaljer du knapt visste at du hadde.

Mange spesielle kamerafunksjoner

Kameraet kan sette sammen fire og fire bilder, som her. Bildene er tatt med frontkameraet på en Desire E>ye.Foto: Espen Irwing Swang, Tekl.no

Bildene du tar med selfies-kameraet kan også grupperes, enten i et rutenett, eller i en remse lik den du får når du knipser passbilder i en fotoautomat. Du kan også la frontkameraet knipse et bilde av deg, som skjæres ut og settes inn i bildet du tar med kameraet på baksiden. Det fungerte ikke under de vanskelige forholdene i demonstrasjonslokalene i New York.

Telefonen har det samme grensesnittet som HTC Desire One M8, et grensesnitt HTC kaller Sense. Og de nye funksjonene, som muligheten for å smelte samme to ansikter til ett, videoklippgeneratoren Zoe og så videre, vil også bli tilgjengelig på HTC One M8 innen en måneds tid.

Mye å like

Vi liker konseptet med et like bra kamera på fronten som bak. Vi liker også at HTC har lagt til så mange stilige videofunksjoner, blant annet muligheten for å sette sammen automatisk genererte videoer (Zoe-klipp) med klipp fra flere telefoner. Klippene kan deles på sosiale medier, og andre kan bida til å gjøre filmen mer interessant ved å legge til egne klipp.

Innen kort tid skal du kunne strømme levende bilder direkte til YouTube, slik at du kan kjøre direktesendinger fra stedet der du og mobilen din befinner seg.

Inviterer alle med

Noe av det vi setter pris på er at HTC velger en helt åpen tilnærming til de nye måtene å kommunisere på. De nye bildefunksjonene på Desire Eye kommer også til One M8. Tjenesten Zoe kommer sågar til iPhone. Det gjør også programvaren som gjør det mulig å bruke det nye kameraet Re sammen med mobilen. Det åpner for at svært mange kan komme til å ta HTCs tjenester i bruk.

Telefonen kommer i flere farger, men i Norge er det den blå varianten som blir standarden. Den blå ser også litt bedre ut enn den hvite med rød ramme, i alle fall om du spør meg. Ellers er dette selvsagt også et spørsmål om smak og behag.

Ikke direkte billig

Peter Cho er direktør i HTC. Han lover flere spennende helt nye produkter ut over i 2015.Foto: Espen Irwing Swang, Tekl.no

Telefonen er altså rask. Den har flere nye kamerafunksjoner, og den er enkel å bruke. Skjermen er stor og klar, faktisk en anelse større enn på One M8, og telefonen er vanntett uten noen deksler. Vi synes dette ser spennende ut, men er spent på hva forbrukerne vil si om prislappen på ca 4500 kroner. Ved første øyekast ser det ikke ut til å være noen upris.

Vi har ikke fått testet telefonen skikkelig, og dermed kan vi heller si så mye om hva den er god for. Det vi i alle fall kan si er at den skal komme i butikk i løpet av november.

Her kan du bestille varsel om når HTC Desire Eye kommer i salg, og se hva de ulike butikkene vil ta for den.

Les mer om HTCs nye actionkamera i lanseringssaken »

Les også
HTC Desire Eye: Den morsomste mobilen på lenge
Les også
Hils på Infobar A03
Les også
Årets første store dingsemesse starter snart
Les også
HTC har nytt flaggskip på beddingen
Les også
HTC lanserer ny og rimelig smarttelefon i Desire-serien
annonse