Til hovedinnhold

Samsung med spillmonster på 49 tommer

Og den er langt mer buet enn tidligere.

Samsung Odyssey G9
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Las Vegas / Tek.no: Samsung lanserer nå en gigantisk, buet spillskjerm på hele 49 tommer som er myntet på aktive spillere.

High Frame Rate, eller HFR, er noe som virker å stå på menyen fra flere produsenter under årets CES-messe, og Samsung er intet unntak. Blant annet trakk Asus tidligere på dagen en spillskjerm med 360 bilder i sekundet opp av hatten, noe som er betydelig mer enn det Samsungs nye skjerm kan by på. Likevel, Samsung har noen andre triks i ermet.

Samsungs nyeste spillskjerm er kraftig kurvet.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Ekstremt buet

Det første som slår oss når vi får se Samsung Odyssey G9, er at den er langt mer buet enn hva vi har sett på tidligere skjermer. Den har fått en 1000R-kurvatur, som betyr at den dekker hele synsfeltet ditt når du sitter foran den. Samsung hevder 1000R-radiusen er den samme kurvturen som øyet har, og sier dermed den er optimalisert for vår naturlige synsfelt.

Vi prøver skjermen litt, og det er lite tvil om at den kraftige buen gjør seg langt bedre på PC-skjermer enn en TV, slik selskapet har forsøkt tidligere.

Du får jo naturlig nok skarpsynet ditt på det feltet du fokuserer på, som i de fleste tilfeller vil være på midten av skjermen. Men skjermen strekker seg likevel så langt ut på sidene at du drar mer nytte av sidesynet ditt enn før, noe som er ganske sjeldent når man sitter foran en PC-skjerm.

1000R gjør at skjermen dekker hele synsfeltet ditt.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Kraftige saker

Den nye skjermen er laget med QLED-teknologien som Samsung bruker i sine bedre TV-modeller. Det betyr at du får mye lysstyrke og utvidet fargerom, slik at skjermen er såkalt HDR1000-sertifisert.

Men det er kanskje ikke det aller mest interessante med denne modellen.

Den har nemlig et par triks i ermet som vil gjøre de mer hardbarkede spillerne fornøyde. Selv om skjermen har en høy oppløsning på 5120 x 1440 piksler, skal den i tillegg være kapabel å yte hele 240 bilder i sekundet. Det er som sagt ikke like mye som Asus’ nye spillskjerm som skryter av bildefrekvenser over 300 bilder i sekundet, men det er likevel svært imponerende sammenlignet med andre konkurrenter på markedet.

I tillegg til det så har også skjermen støtte for FreeSync 2-teknologien, samt at den er G-Sync-kompatibel.

Baksiden av Odyssey G9 er tøff å se på.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Friskt design

Det aller mest slående når du ser denne skjermen, foruten hvor buet den er, er faktisk baksiden. Normalt er ikke dette noe du har noe særlig stor glede av når du spiller, men likevel er dette noe som må nevnes.

Hele baksiden er laget i hvit plast, men det er der foten festes til skjermen at blikkfanget sitter. Her får du nemlig en LED-løsning som gjør at det ser ut som et eviggående hull innover i skjermen.

En stilig løsning etter vår mening.

I skrivende stund vet vi ikke hva prisen på denne skjermen blir, eller når den kommer i handelen. Men når det skjer, blir det uansett spennende å teste denne skjermen.

annonse