Til hovedinnhold
SniktittHuawei U8850 Vision

Her er en billig men avansert mobil

Til rundt 2500 kroner får du deksel i aluminium, god skjerm og mange funksjoner.

Huawei Vision er frest ut av ett stykke aluminium.
Skjermen er svakt buet ut mot kantene.
Vision gjør et elegant førsteinntrykk.
Telefonen er tynn med sine 9,9 millimeter.

Torsdag innkalte Huawei til presentasjon av nye produkter. Det ene av disse produktene er mobiltelefonen Huawei Vision.

Vision har en prislapp på rundt 2500 kroner. For den prisen får du en godt spesifisert Android-telefon med en kropp som er frest ut av ett stykke aluminium – såkalt unibody-konstruksjon.

Skal friste med mer enn spesifikasjoner

Med Huawei Vision håper selskapet å nå ut til flere enn de som tenker bare spesifikasjoner og egenskaper kontra pris.

Skal vi dømme etter vår korte tid med telefonen kan det godt hende kineserne i Huawei oppnår akkurat det. I hånden og i bruk føles den som den første virkelige premiumtelefonen fra selskapet.

Prismessig plasserer telefonen seg i mellomsjiktet. Til omtrent samme pris finner du også Sony Ericsson Xperia Neo og den kommende Samsung Galaxy W.

Det er ikke så mange nye modeller som koster det samme som Vision. Mange av telefonene du får til rundt 2500 kroner er eldre modeller som har gått ned i pris, før de er på vei ut av markedet.

Ikke så mange nye konkurrenter

Dermed er ikke Vision omgitt av ekstremt mange ferske konkurrenter. Og sammenliknet med de den har er det tydelig at det er forskjeller på dem.

Xperia Neo har for eksempel samme gode kamera som Sony Ericssons toppmodell, Xperia Arc. Vi tittet innom kamerafunksjonen på Vision, og til tross for navnet, virker det ikke som om kamerafunksjonen i Huaweis nykomling er all verden

Galaxy W har en av de raskeste enkeltkjernede prosessorene du får tak i, og burde dermed kunne kjøre apps raskere enn Vision.

Det konkurrentene ikke har er aluminiumskroppen. Unibody-konstruksjonen gjør at Vision kjennes svært solid. Her er det ingenting som knirker. Vision har også en design som skiller den kraftig ut fra de fleste produktene i samme prisklasse.

God skjerm

Huawei fremhever at skjermen i Vision skal være god. Vi er i grunnen enige. Super-LCD-skjermen er 3,7 tommer stor, og har en oppløsning på 800 x 480 piksler.

Skjermene har tradisjonelt vært et problemområde for de billigste telefonene. På mange av Huaweis telefoner har det vært vanskelig å se på skjermen uten å tenke at her har det blitt inngått noen kompromisser.

Vi lever godt med kompromisser på svært billige produkter, men poenget er at Huawei ser ut til å ha skjult kompromissene godt med Vision. Skjermen ga oss den samme godfølelsen som en hvilken som helst annen telefon til godt over 3000 vanligvis gjør.

Glasset over skjermen er dessuten svakt buet. Sammen med metallkroppen rundt telefonen betyr dette at Vision gjør et elegant helhetsinntrykk.

Ved siden av området rundt kameraet, er en batteriluke den eneste plastdetaljen på baksiden av Vision.
SPB Shell 3D gir deg en karusell med startskjermer som kan snurres rundt. Du velger selv om du vil bruke denne eller vanlig Android-meny.
Telefonen kan ta backup for deg til faste tider.
En god filutforsker følger med.
Vi har ikke sett bildene Vision tar. Ut fra det vi så på skjermen er vi usikre på kamerkvaliteten.

Karusell på startskjermen

I menyene kan du velge mellom mer eller mindre ren Android, og Huaweis egne tilpasninger.

Huawei har tidligere brukt sine egne tilpasninger, som har gått under navnet Emotion UI. Denne gangen har Huawei hentet hjelp utenfra. Huawei har nemlig byttet ut de vanlige startskjermene med noe som heterSPB Shell 3D.

Du kan se Emotion UI i testen av Huawei U8230 Social

SPB Shell 3D er en såkalt "launcher". Det er launcheren som styrer designen på knapper og veksling mellom startskjermer på en Android-telefon.

Det betyr at startskjermene har et ganske annerledes utseende enn vi er vant til på en Android-telefon. Her får vi en karusell med startskjermer, og vi kan spinne den rundt i jakt etter riktig skjerm. Det er også mulig å trekke karusellen opp eller ned, for å se hva som skjuler seg på skjermene som ligger "bakerst".

Det hele fungerer relativt knirkefritt. Vi merket ingen tregheter eller hakking da vi snurret rundt på SPB-karusellen.

Egen programvare

I menyene vil du også finne Huaweis egen tjeneste for sikkerhetskopiering. Applikasjonen skal med tiden kunne gjøre sikkerhetskopier til internett, men i første omgang kopierer den innholdet ditt til minnekortet.

Sikkerhetskopiene kan settes opp løpende på faste klokkeslett, eller du kan kjøre dem manuelt. Har du dårlig tid fins det også en forenklet og kjappere mulighet som sikrer all den viktigste informasjonen din på et par øyeblikk.

Vision virket rask i responsen også i krevende applikasjoner. Nettleseren yter for eksempel godt nok, og vi merket ikke noen store forsinkelser under surfingen.

Siden telefoner ikke alltid har programvare for å åpne alle typer filer liker vi at det følger med en filutforsker. Har du ikke en slik er det vanskelig å finne igjen filer du har lagret som telefonen ikke kan åpne.

Det følger med en filutforsker på Vision som ga et svært godt inntrykk.

Huawei lover også at Vision skal ha svært god støtte for videoformater. Dermed slipper du forhåpentligvis å bruke tid på å konvertere filmene dine før du legger ut på en lang busstur.

Dette lover godt

Vi rekker sjelden å gå gjennom all programvaren i forbindelse med en sniktitt. Dersom vi skal stole på førsteinntrykket lover likevel det vi har sett svært godt.

Huawei strekker seg oppover langs prisstigen, og Vision er en hel del dyrere enn de aller billigste Android-telefonene. Likevel er den billig sammenliknet med de dyreste. Det er mulig at Huawei her har funnet tilbake til formelen de fant med sin forrige kjempesuksess, Huawei U8800 Titan.

Vi kommer tilbake med test så fort testproduktet lander i redaksjonen.

Les også: Test av Huawei U9000 Nero

annonse