Razer Raptor er selskapets første spillskjerm, men de klarer likevel å skille seg ut

Ja, den har selvfølgelig RGB-lys!

Las Vegas / Tek.no: Blant tingene Razer har med seg i bagasjen til Las Vegas, finner vi en splitter ny spill-monitor. Razor Raptor.

Dette er første gang Razer, mest kjent for å lage spilltilbehør som mus, tastatur og hodetelefoner, har laget en spillskjerm.

Raptor ser imidlertid til å være en fullblods spilleskjerm med et par unike funksjoner som skal skille den fra den ellers svært så hvasse konkurransen i spillmarkedet.

Tøft system for kabler

En av tingene Razer har vært flinke på i flere år er design, og denne skjermen er intet unntak.

Noe av det som gjør den spesiell er at den kommer ferdig kablet med grønne kabler som følger selskapet tradisjon sammen med matt sort. Disse føres ned fra selve skjermen og videre baksiden av foten.

Baksiden har egne kabler som er ryddig festet.

I tillegg er selve skjermen stilren og robust. Hengslene er solide og gir et godt kvalitetsinntrykk, samtidig som den lar deg vinkle skjermen oppover som et digital bord.

Skjermen kan bøyes så det blir et slags digitalt bord. Hva du skal med det kan man dog lure litt på.

Foten er firkantet, og gir i så måte ikke noe spesielt til designen. Men i kjent Razor-stil har de lagt til lys. Og denne foten har naturligvis en remse med lys som går rundt hele bunnen av foten.

Gode spesifikasjoner

I denne størrelsen har vi favoritter fra blant annet Asus, og denne skjermen fra Razer har mye av de samme ingrediensene som Rog-varianten til rivalen sin.

Du har blant annet en oppløsning på 2560 x 1440 piksler, nesten en minimumoppløsning til en skjerm i denne størrelsen. Ettersom det er snakk om en spillskjerm er det også naturligvis fokus på høy bildefrekvens, med 144 bilder i sekundet.

Foten har farger i bunnen som beveger seg rundt.

Videre oppgis det at skjermen klarer å gjengi 95 prosent av DCI-fargerommet, samt at den dytter ut over 400 nits med lysstyrke. Responstiden skal også være 1 millisekund.

Vi fikk prøve den nye skjermen litt. Det var litt klønete satt opp, men vi fikk prøvd likevel.

Det skjermen dog ikke har er støtte for FreeSync eller G-Sync. Noe de visstnok jobber med å få på plass, skal vi tro noen fra selskapet på messegulvet. Det er nesten uhørt å slippe en dyr spillskjerm nå til dags uten støtte for én av disse, så dette vil nok være på plass snart. Men hvordan er den så uten det?

Ganske så bra er svaret. Vi fikk noen minutter med skjermen, og vi kan ikke si at grafikken hadde spesielt mye rifter eller feil i seg selv når vi prøvde å snu oss raskt rundt.

Vi er dog ikke sikker på hvilken maskinvare som hjalp oss med på drive spillet, men trolig var det ikke av det svakeste kalibret.

Førsteinntrykket av denne skjermen er ganske solid, og det virker å være en skjerm med flere gode egenskaper. Noe den også bør være skal den ta skalpen av de markedsledende konkurrentene i denne kategorien. Vi fikk aldri noe info på hva skjermen skulle koste, og heller ikke når, eller hvis, den kommer til Norge.

Razer har hatt en tendens til å drøye litt med Norgeslanseringene sine, og det tok flere år før vi fikk tak i deres bærbare spill-PC-er. Men nå som dette endelig er på plass, er det ikke utenkelig at spillskjermen deres også kommer til Norge når den slippes internasjonalt. I så fall er det ikke lenge til den dukker opp på testbenken vår!

Sjekk ut alle sakene våre fra CES-messen her »

Les også
Dette er Razers nye spillbeist med 240 Hz-skjerm
annonse