Sniktitt

Kjøleskapet som vet hva du har i det – og gir deg forslag til oppskrifter rett på skjermen

Las Vegas / Tek.no: På messegulvet dukker det opp mye ulik teknologi, og hvitevarer er intet unntak. Samsung oppgraderer nå sine smarte kjøleskap slik at de kan gi deg oppskrifter basert på hva du allerede har i kjøleskapet.

Selskapet leverer nemlig flere typer smarte kjøleskap med enn gigantisk skjerm i døren hvor du kan styre det interaktivt. Har du en TV fra samme selskap kan du sende det du ser over til kjøleskapet om du vil fortsette å følge med på TV-en mens du lager mat.

Se video øverst i saken av hvordan den nye oppgraderingen fungerer.

Gjør kjøleskapene enda smartere

Når du åpner disse kjøleskapene kommer flere kameraer til syne i kanten på døren. Disse brukes til å skanne hva du har i skapet når døren lukkes, og den kan i tillegg hjelpe ved å varsle deg på mobilen dersom døren ikke er skikkelig lukket.

Kjøleskapet kjenner igjen hva du har satt inn av matvarer.

Med døren lukket vil skapet sjekke hva du har i skapet, og ikke minst kjenne igjen hva det er du har satt inn.

Vi får en liten demo på dette, og skapet er ganske så raskt til å se hva som befinner seg inne i skapet. Spørsmålet er imidlertid hvor godt den hadde klart å gjøre jobben med ting i fryseposer eller plastbeholdere.

Det er imidlertid ikke dette som er det mest spennende med den nye programvaren...

Gir deg forslag til mat

Kjøleskapet forteller hva du kan lage med matvarene du har tilgjengelig. Den kan også ta hensyn til allergier.

Du kan nemlig gå inn i skjermbildet som viser hva du har i kjøleskapet og velge ut hvilke ingredienser du ønsker å lage noe av. Når du er ferdig å markere de ulike råvarene kan skjermen hente ut ulike forslag til oppskrifter fra en database.

De ulike rettene kommer altså opp på skjermen, og når du velger det du har mest lyst på, tar skjermen deg videre til oppskriften.

Her kan du lese hva mer du trenger for å fullføre retten, og ikke minst hvordan du går frem for å gjøre den ferdig.

Trenger du for eksempel å bruke stekeovnen, og denne også er av den smarte typen fra Samsung, kan du starte oppvarming av denne direkte fra skjermen på kjøleskapet.

Ovnen du ser på bildet under selges neppe i Norge, siden amerikanerne er glade i litt bredere ovner som gjerne også har gassbrennere på toppen.

Kjøleskapet kan startes rett fra kjøleskapet.

Demoen vi fikk viste et kjøleskap som fungerer godt, og vi må si at funksjonen er enda mer nyttig nå som du faktisk kan hente ut tips til hva du skal lage ut ifra det kjøleskapet vet du har i det.

Problemet er jo naturligvis prisen. I dag koster Samsungs smartkjøleskap nærmere 30 000 kroner i norske butikker, og selv med de nye smartfunksjonene som blir tilgjengelig via en programvareoppdatering er det ekstremt dyre produkter.

Vi har sett utrolig mye spennende på årets CES-messe:
Se alle sakene på vår CES-samleside »

annonse