Til hovedinnhold
SniktittOptimus 4X HD

Glimrende skjerm og supre menyer

LGs nye flaggskip gjør et kjempeinntrykk – men er den litt dyr?

Spesifikasjoner

Formfaktor: Trykkskjerm
Størrelse:
Vekt: 130 gram
Skjerm: 4,7 tommer, 1280 x 720 piksler, TrueHD IPS, kapasitiv
Operativsystem: Android 4.0 Ice Cream Sandwich med Optimus 3.0-menyer
Mobilnettverk: UMTS 900/1900/2100, Quad Band GSM
Internett: GPRS, Edge, UMTS (3G), HSDPA (21 Mbps), HSUPA (5,76 Mbps), Wi-Fi B/G/N
Kamera: 8 Megapiksler, bakbelyst, autofokus, LED-lys, 1080P video, frontkamera med 1,3 megapikslers oppløsning
Maskinvare: Nvidia Tegra 3, 4 kjerner @ 1,5 GHz, ekstra strømsparende kjerne for bakgrunnsfunksjoner, GeForce GPU
Internminne: 1 GB
Minnekort: Micro-SD, 16 GB intern lagring
Teknologi: Bluetooth m. A2DP, Wi-Fi, DLNA, A-GPS, eCompass, Gyroskop
Batteri: 2150 mAh
Pris og tilgjengelighet: 5490 kr, Q2

Bytting mellom hjemmeskjermer har fått en veldig stilig vri på Optimus 4X HD.
Flere heftige spill var installert på demotelefonene.
Baksiden på Optimus 4X HD likner litt på den vi kjenner fra LGs nye Prada-telefon.
Som mange nye smarttelefoner er LGs nye flaggskip også ganske tynt.
Spilling på Optimus 4X HD er en svært trivelig og underholdende affære.

Amobil.no/Barcelona: LG lanserte sin første mobil med fire prosessorkjerner her på Mobile World Congress i Barcelona. Vi tok turen innom LGs bås for å ta en titt på teknobeistet.

Det første som møter oss er en stor skjerm på 4,7 tommer. Den høye oppløsningen gjør at skjermen oppleves som knivskarp. Så fort vi satte på maksimal lysstyrke fikk vi også se at LG ikke løy da de skrøt av belysningen i skjermen sin. Dette er nesten en arbeidslampe.

Les også: LGs første mobil med fire kjerner

Føles lett

Den velvoksne skjermen gjør selvsagt at hele telefonen ser litt stor ut. Den er imidlertid veldig tynn. LG har ikke gitt telefonen særlig unik design. Dette er en stor sort firkant. Likevel kjennes den god ut i hånden, og den føles faktisk overraskende lett – selv om den veier 130 gram som er en ganske vanlig vekt for en moderne smarttelefon.

Det er Android 4.0 som har gleden av å kle opp den store skjermen – men den ser ikke helt ut slik vi har blitt vant til fra Google og Samsungs referansetelefon, Galaxy Nexus. Her har LG lagt sin egen grafikk oppå, og de kaller menyene sine Optimus 3.0

Som alltid er LGs menyer relativt fargerike, men i Optimus 4X HD er fargevalget litt mer avdempet enn vi har sett før.

Tøff skjermkarusell!

I tillegg til en relativt stilren design på menyene er måten du veksler mellom hjemmeskjermer endret. Trekker du fingeren mot høyre over skjermen, forsvinner bildet du ser på tilsynelatende bakover i skjermen, mens en ny hjemmeskjerm legger seg over. Det hele fungerer som en slags karusell.

Animeringen av hjemmeskjermene er lynrask og følger fingeren presist. Dette er ikke første gangen vi ser en slik løsning. HTC har noe som likner litt i sine nyere Android-telefoner, og hvis du laster ned menyerstatteren SPB Shell kan du få skjermkarusell på en hvilken som helst Android-telefon.

Selv om denne typen løsning altså ikke er helt ny, er LGs gjennomføring av den noe av det tøffeste vi har sett. Det er stilig, brukervennlig og raskt!

Heftig spillmobil

At Optimus 4X HD har gamp under panseret kommer også klart til syne når den kjører spill. Flere store og tunge spilltitler var installert på demotelefonene, og grafikken var både knivskarp og hurtig.

Ved én av båsene ble telefonen vist frem koblet til en storskjerm. En av de fine tingene ved at telefoner nå har HD-oppløsning på sine egne skjermer, er at også menyene er høyoppløste. Det betyr at nettleseren og andre deler av telefonens operativsystem tar seg godt ut også på storskjermen.

Det har lenge gått an å hente ut telefonbildet på større skjermer. Tidligere har imidlertid menyene hatt så lav oppløsning at det bare var høyopløst video som fikk utnyttet HDMI-utganger fullt ut.

Det er lett å si at Optimus 4X HD kun er én av veldig mange telefoner med fire kjerner som lanseres i år. Likevel gjør den et solid inntrykk, og spesielt skjermen likte vi svært godt.

Klikk her for å se alle sakene fra Mobile World Congress 2012

Litt dyr?

Det kanskje største spørsmålet som gjenstår rundt Optimus 4X HD er hva slags pris den faktisk vil bli solgt for. LG forventer i sin pressemelding at telefonen vil bli solgt for 5500 kroner.

I dag er det ikke veldig mange mobiltelefoner som ligger i den prisklassen, og vi har også tidligere opplevd at produsenter har satt stive priser som har endt opp med å bli barbert før mobilen faktisk kom i salg.

Vil du være sikker på å ikke gå glipp av noe? Lik oss på Facebook!

annonse