Til hovedinnhold

Dette er Macbook Pro 17-tommer

Ole Martin Buene

San Francisco (Hardware.no): Et av de mest menneskefylte stedene på Macworld Expo i San Francisco denne uken er hvor Apple viser de nye Macbook-ene og da spesielt den helt nye 17-tommersmodellen. Hardware.no har tatt en titt.

Det innebygde batteriet i den nye 17-tommeren er nok grunnen til at denne maskinen ikke kom sammen med resten av de bærbare maskinene i oktober. Også skjermen i den største av Macbook Pro-modellene har er noen hakk vassere enn sine lillebrødre. Bedre kontrast, fargegjengivelse og sin oppløsning på 1920x1200 punkter gir god plass på skjermen. Utover dette har maskinen fått det samme Unibody-designet, sort tastatur og glassinnfatning rundt og over skjermen. Det vil si, du kan også få en antirefleksbehandlet skjerm for ekstra 400 kroner.

Macbook Pro 17 tommer har også fått tre USB 2.0-porter og en fullstørrelse Firewire 800-port. Dette er plassert på venstre side sammen med Magsafe-tilkoblingen (strømtilkobling med magnet), Mini Display Connector (skjermutgang), ethernet-port (gigabit) og lyd ut og inn. Høyresiden har fått Superdrive (CD/DVD) og en kensington låseport.

Endringer med designet og materialene brukt i skjermen har barbert vekk ekstra 0,5 cm på tykkelsen på maskinen. Den totale tykkelsen på maskinen er på ca 2,5 cm og vekten rett i underkant av 3 kg.

Er du ute etter mer korrekte og naturtro farger (eller hater reflekser i skjermen) bør du gå for det refleksbehandlede alternativet. Det koster om lag 400 kroner ekstra og har fått et design som likner mer på Macbook Air. Den sorte rammen og glasset over skjermen er tatt bort ettersom det er dette som skaper refleksene – ellers er det samme skjerm.

Det kan nesten virke som om maskinen ikke er stor nok til å huse en 17-tommers skjerm, men ved å sette 15-tommeren ved siden av ser man forskjellen. Spesielt de store høyttalerne på hver sin side av tastaturet viser forskjellen. Unibody-designet gir en solid følelse og undertegnede ble utfordret av Apples mann på stedet på å prøve å bøye maskinen. Jeg fikk lov til å virkelig ta i, men både skallet og skallet til skjermen lar seg ikke rikke. Godt tegn. På tross av sin store størrelse føles maskinen svært bærbar.

På spørsmål om bytte av batteri får vi beskjed om at det ikke vil være nødvendig på mange år, men at det bare er å gå til butikken. Fint for de med en Apple-butikk i nærheten — kjipt for alle oss andre. Vi spurte også om hva som ville skje hvis Apple fant ut at de måtte tilbakekalle batterier (som har skjedd før) og da er svaret det samme. Ta med eller send inn maskinen til en butikk eller serviceforhandler. Vi får håpe batteriet er av like god kvalitet som Apple sier.

annonse