Sniktitt

Genial dings visker vekk skjermrammene – Vi tok en nærmere kikk på Asus' oppfinnelse

Tek.no / Las Vegas: Om man virkelig ønsker å slå på stortrommen når man spiller er multiskjerm-løsningen – det å benytte tre skjermer samtidig – noe som utvilsomt hever opplevelsen. Ulempen er «gapet» som oppstår mellom skjermene på grunn av rammene.

Dette har Asus nå funnet en finurlig løsning på.

Slik ser selve linsene ut. Bilde: Asus

I forbindelse med CES-messen har Asus nemlig avduket noe de kaller «Bezel-Free Kit», som rett og slett «tetter» gapet mellom skjermene i et multiskjerm-oppsett.

Produktet tar form som to spesialdesignede linser som plasseres over sømmene på hver side av den midtre skjermen. Disse linsene inneholder det Asus kaller optiske mikrostrukturer som «bøyer» lyset fra skjermene innover på en slik måte at sømmene mellom skjermene skjules.

Gjennomsiktig termoplast

Det er altså det gamle, enkle refraksjonsprinsippet som ligger til grunn for løsningen, så det dreier seg ikke akkurat om et høyteknologisk produkt som sådan. Linsene er laget av såkalt PMMA, som er en type gjennomsiktig termoplast som ofte brukes som en erstatning for glass, men som er mye mer holdbart.

Man blir riktignok ikke helt kvitt et merkbart skille mellom skjermene ved at bildet under linsene vil ha en litt annen lysstyrke enn resten av bildet, men man slipper i alle fall unna det store, sorte mellomrommet som skjermrammene gir. Linsene opererer med en spesifikk vinkel på 130 grader, som ifølge Asus gir den beste visuelle opplevelsen.

Se video av hvordan det ser ut:

Fungerer godt i praksis

Slik ser prismen ferdig montert ut.

Vi rakk så vidt å ta en tur innom Asus for å se på denne løsningen i Las Vegas. Og vi må si oss imponert over hvordan dette fungerer i praksis.

Riktignok blir overgangene i hjørnene ikke like klare og skarpe som resten av skjermene, men når du sitter i kampens hete er dette ikke noe du legger spesielt merke til.

Vi får beskjed om at prismene kan brukes på flere andre merker og produsenter, men skjermene som er brukt i dette tilfelle er 25 tommer store fra produsenten selv.

Vi må si at denne løsningen er akkurat like genial som den er enkel. Asus kunne ikke si noe eksakt om når løsningen ligger i butikkhyllene, men prisen er ventet å ligge rundt 100 dollar. Altså rundt tusenlappen her på berget.

Her kan du lese alle nyhetene fra CES 2018 »

Les også
Denne bør få gamere til å kaste ut TV-en én gang for alle
annonse