Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Trolig årets villeste spillskjerm

57 tommer gigant til kontorpulten?

Vegar Jansen / Tek.no

Las Vegas/Tek.no: Gaming står som vanlig sentralt på menyen til mange av produsentene under den pågående CES-messen. Og Samsung har med seg to helt nye, ekstra brede skjermer (32:9) på 49 og 57 tommer.

Begge føyer seg inn i Odyssey-serien fra selskapet, som fra før blant annet inneholder den gigantiske 55-tommer store Ark-modellen, som også er å finne er i syndenes by.

De to nye modellene heter Odyssey OLED G9 og Odyssey Neo G9, hvor den ene kan friste med OLED-teknologi kombinert med høy bildeflyt – mens den andre har en helt hysterisk blanding av skyhøy oppløsning og masse bilder i sekundet.

Samsung Odyssey Neo G9 (57 tommer)

Den 57 tommer store Odyssey Neo G9 har en meget høy oppløsning på 7680 x 2160 piksler. Og selv med den krevende oppløsningen skal LCD-panelet være kapabel til å trykke ut opp mot 240 bilder i sekundet. Det betyr en meget krevende oppgave for et grafikkort, selv om skjermen har den nye DisplayPort 2.1-tilkoblingen.

I tillegg til at skjermen er av den ultrabrede typen, eller 32:9 om du vil, så har den i tillegg en kurvatur på kun 1000R. Det betyr at dersom du hadde latt kurven fullføres til en sirkel, ville den hatt en radius på én meter.

Vi blir stående og se på skjermen noen minutter, og det er ingen tvil om at denne skjermen bygger videre på de forgående Neo-skjermene til Samsung hva gjelder bildekvalitet.

Her er det massivt med lysstyrke og farger å hente, og samtidig er skjermen så lynkjapp som man bør forvente. Nøyaktig hvilket grafikkort som skal kunne fôre denne skjermen med maks oppløsning og 240 bilder i sekunder er neppe mange, men på teststanden kan vi skimte en PC med det som virker å være en kraftig AMD-løsning ombord.

Prisen er ikke kjent ennå, men man forventer at skjermen kommer for salg i løpet av det første halvåret.

Samsung Odyssey Neo G9 G95NC 57" Buet Gaming Dual UHD 240 Hz

Samsung Odyssey OLED G9 (49 tommer)

Den andre modellen som får mye oppmerksomhet på spillstanden til Samsung er den noe mindre 49-tommeren som nå kan friste med OLED-panel. Og vi må si vi liker mye av det denne teknologien bringer til torgs.

Skjermen er også av typen ultra bred, men har noe mer «moderat» oppløsning på 5120 x 1440 piksler med maksimalt 240 bilder i sekundet. Så igjen vil du måtte ha et solid stykke grafikkort for å gi denne skjermen maksimalt antall bilder og oppløsning.

Kurvaturen på denne skjermen er 1800R, altså noe mindre aggressivt buet enn 57-tommeren. Men likevel nok til at du føler deg omkranset når du spiller.

Vi liker sortnivået som OLED gir, og selv om lysstyrken neppe er i nærheten av Neo-skjermen, så gir likevel et bunnsolid sortnivå deg et meget godt kontrastnivå. Og fargene virker naturlige og presise.

Igjen kan ikke Samsung avsløre noe pris, men denne OLED-godsaken kommer trolig på markedet i løpet av det første halvåret den også.

Samsung Odyssey OLED G9 G95SC 49"
annonse