Til hovedinnhold

Asus PadFone har blitt enda stiligere og raskere

Vi har prøvd luksusutgaven av telefonen som kan gjøres om til nettbrett.

Kurt Lekanger, Amobil.no
Telefonen skyves inn i et spor på baksiden av nettbrettet. Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no
Nettbrett-dokkingen fungerer som større skjerm til telefonen, som er den som inneholder prosessor, lagringsplass og annen grunnleggende funksjonalitet. Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no
Nettbrettet har en forhøyning der hvor telefonen stikkes inn. Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no
Asus PadFone Infinity. Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no
Nettbrett-dokkingen fungerer som større skjerm til telefonen, som er den som inneholder prosessor, lagringsplass og annen grunnleggende funksjonalitet. Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no
Nedtrekksmenyen gir tilgang til de mest brukte funksjonene, som blant annet strømsparefunksjonen og justering av lysstyrke. Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no
Med AudioWizard kan lyden tilpasses ulike formål, for eksempel film eller musikk. Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no
Pluggen er blitt forbedret i forhold til PadFone 2. Nå sitter en vanlig micro-USB-kabel godt fast, samtidig som det er ekstrapinner for overføring av ekstra informasjon som trengs når telefonen er dokket i nettbrettet. Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no
Høyttaleren er plassert øverst på høyre side av telefonen, en litt uvanlig posisjon. Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no
Slank design og avrundede kanter gjør at denne telefonen ligger godt i hånden. Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no
Du kan starte opp og kjøre flere apper samtidig på samme skjermbilde. Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Amobil.no / Barcelona:PadFone Infinity er luksusutgaven av PadFone 2, en mobiltelefon som med et enkelt håndgrep kan gjøres om til nettbrett. Vi besøkte Asus på Mobile World Congress-messen for å se på det nye produktet som ble lansert på messens åpningsdag.

Les også testen av Asus PadFone 2 her

Etter vår mening er PadFone Infinity ett av de desidert mest spennende produktene som er lansert på messen så langt. Her har Asus tatt et allerede spennende konsept og oppgradert det med enda heftigere maskinvare, i tillegg til at selve mobiltelefonen og nettbrettdokkingen nå er laget i enda mer eksklusive materialer.

I stedet for at baksiden av telefonen og nettbrettet er laget i plast, som i PadFone 2, har Asus nå støpt hele kabinettet i aluminium. Asus kaller det "aerospace-grade aluminum", men om det er for at det skal høres mer fancy ut – eller om det faktisk er et poeng å bruke samme type aluminium som brukes i romfarkoster, vet vi ikke.

Messens peneste telefon?

Smaken er forskjellig, men de fleste vi snakket med på messen syntes Asus PadFone Infinity har en svært lekker og stilren design. "Dette er jo den lekreste telefonen på hele messen", fikk vi høre fra én. Vi er tilbøyelig til å være enig.

Her er det slanke linjer med en kileformet design som gjør at den skiller seg ut fra den store mengden av telefoner. Aluminiumskabinettet til telefonen føles svært solid. Likevel virket telefonen overraskende lett da vi holdt den i hånden – selv om den har blitt noen få gram tyngre enn PadFone 2.

Da vi testet PadFone 2 klaget vi over at den brukte en proprietær 13-pinners USB-kontakt for å kunne støtte overføring av bilde mellom nettbrett og mobil. Denne kontakten fungerte med vanlig micro-USB-kontakt, men da satt kontakten veldig løst – siden hullet til kontakten var bredere enn selve micro-USB-kontakten på ledningen. Det er derfor bra å se at Asus med PadFone Infinity har byttet ut pluggen med en mer gjennomtenkt løsning. Du kan nå bruke en micro-USB-kontakt uten at den sitter løst, og så er det to huller på hver side av kontakten som brukes når du dokker telefonen i nettbrettet.

Sylskarp skjerm

Asus har økt skjermstørrelsen fra 4,7 tommer i PadFone 2 til 5,0 tommer i PadFone Infinity. Samtidig har skjermoppløsningen gått opp fra 720 x 1280 punkter til 1920 x 1080. Oppløsningen på nettbrettdokkingen har økt fra 1280 x 800 punkter i PadFone 2 til 1920 x 1200 punkter i PadFone Infinity.

Skjermen på PadFone Infinity virket sylskarp, og ikke minst veldig lyssterk. Skjermteknologien er av typen Super IPS. I likhet med på PadFone 2 har du en såkalt utendørsmodus, som skal gi en ekstra boost i lysstyrken (400 NITS). Glasset er for øvrig av typen Corning Gorilla Glass 2, som betyr at det er forholdsvis ripefritt.

Rask prosessor

Mens PadFone 2 brukte en Qualcomm Snapdragon S4 Pro-brikke med fire 1,5 GHz prosessorkjerner, benytter PadFone Infinity den enda nyere Snapdragon 600-varianten med fire 1,7 GHz prosessorer. Grafikkbrikken er imidlertid den samme Adreno 320-varianten.

Selv om vi ikke hadde anledning til å prøve PadFone Infinity mer enn noen minutter på messen, sitter vi igjen med et inntrykk av at dette er et produkt med svært god ytelse. Menyene flyter imponerende jevnt og raskt, med null forsinkelse fra du rører skjermen med fingeren til ting flytter på seg. Vi prøvde å starte opp ulike apper, og veksle mellom dem, og dette gikk svært raskt.

Det er imidlertid først når vi får nettbrettet til test senere, og får kjørt programmer for ytelsestesting på det, at vi vil få bekreftet hvor raskt nettbrettet virkelig er.

Fra mobil til nettbrett

For å endre modus fra telefon til nettbrett, er det bare å skyve telefonen ned i et spor på baksiden av nettbrettet. Det er telefonen som er "hjernen" i løsningen, nettbrettet er med andre ord bare en ekstraskjerm til telefonen.

Når du dokker mobilen i nettbrettet øker oppløsningen fra 1920 x 1080 til 1920 x 1200 punkter. Dette gikk svært raskt – nesten umiddelbart. Skulle telefonen ringe mens du bruker nettbrettet, kan du ta telefonen ved å trekke telefonen ut av nettbrettet.

Når telefonen står i nettbrettet fungerer det også som et ekstrabatteri for telefonen. Batteriet i telefonen er på 2400 mAh, mens nettbrettet har ytterligere 5000 mAh. Ifølge Asus skal det bety 19 timer taletid med kun telefonen, eller 40 timer når telefonen er dokket. Dokkingen kan også lade opp telefonen opptil tre ganger, hvis den er tom for strøm.

Programvare

Nettbrettet kommer med Android 4.2, og selv om Asus ikke har gjort så mye spesielt oppå det som er standard Android, følger det med en del ekstra Asus-spesifikke applikasjoner. Du får blant annet med programmer for å lage fotoalbum, en SuperNote-app for å ta notater, samt Polaris Office for å åpne og redigere dokumenter i Microsoft Office-format.

Nettbrettet har 64 GB lagringsplass, og Asus gjør et poeng ut av at det også følger med 50 GB med Asus WebStorage – lagringsplass "i skyen".

I likhet med en del andre produkter nå, har også PadFone Infinity mulighet for å ha flere apper oppe samtidig på skjermen samtidig. Et trykk på en liten knapp nederst til venstre på skjermen får opp en menylinje med en rekke apper som støtter denne funksjonen. Når du starter opp en app, for eksempel en nettleser eller en videofremviser, kan app-vinduet flyttes rundt på skjermen og skaleres etter ønske. Vi synes denne funksjonen fungerte veldig godt, og vi liker at du har mulighet til å ha flere enn to apper oppe samtidig – noe som er en begrensning på nettbrett som Samsung Galaxy Note 10.1.

Høy pris

Alt i alt er dette et produkt vi har store forventninger til. Vi har bedt Asus om testeksemplarer, og vil komme tilbake med en grundig test av telefonen og nettbrettet så snart det er tilgjengelig.

Prisen på PadFone Infinity er oppgitt til 999 euro, men markedssjef Anders Haby i Asus forteller til Amobil at vi nok må regne med at prisen i Norge kan komme til å bli helt opp mot 10 000 kroner for nettbrett og mobil i én pakke.

Asus lanserte også et 7-tommers nettbrett som vil bli solgt til under 2000 kroner. Her kan du lese mer om Asus FonePad.

annonse