Tek.no

Sniktitt

Vi har prøvd Asus' nye selfie-mobil

Zenfone Selfie har skikkelig kamera både foran og bak, og «blits» og programvare som skal sørge for at du tar deg ut fra din beste side.

Kurt Lekanger, Tek.no
4 Juni 2015 09:54

Taipei/Tek.no: Mandag lanserte Asus en ny mobiltelefon på Computex i Taipei, med det litt selvopptatte navnet ZenFone Selfie. Ifølge Asus skal dette være den perfekte telefonen for deg som vil se best mulig ut på selfiene dine. Asus har derfor puttet inn kameraer på 13 megapiksler både foran og bak på telefonen, og det er to LED-lamper både foran og bak som skal blande lyset til riktig farge slik at hudfargen skal bli mest mulig naturlig.

Vi tok en tur innom Asus' stand på Computex for å se nærmere på telefonen.

Kommer kanskje til Norge – men ikke med en gang

Er det noen som om mulig er mer opptatt av å ta bilder av seg selv i alle mulige situasjoner enn oss nordmenn, så måtte det være kinesere og taiwanesere. Det er i hvert fall inntrykket vi får etter å ha spasert litt rundt i Taipeis gater.

I presentasjonen la Asus vekt på hvordan telefonen ved hjelp av optikk, lys og innebygget programvare som glatter ut og fikser på huden bruker alle triksene i boka for at du skal se best mulig ut på bildene.

Vi var litt usikre på om telefonen ville komme til Norge, eller om en rendyrket selfietelefon blir litt for sært for oss nordboere. Pr-spesialist Andreas Zannin i Asus sier til Tek.no at de i første omgang jobber med å få Asus ZenFone 2 til Norge – og at de vil vurdere om de skal ta inn ZenFone Selfie etter dette. Asus kan derfor ikke si noe foreløpig om pris eller lanseringsdato for Norge.

Stor Full HD-skjerm

Zenfone Selfie. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

ZenFone Selfie har en 5,5-tommers skjerm med Full HD-oppløsning, det vil si 1920 x 1080 punkter. Det gir et skarpt og fint bilde, og vårt førsteinntrykk er at skjermen er veldig god. Oppløsningen er ikke like like høy som på de aller dyreste toppmodellene, som LG G4 – som har 2560 x 1440 punkter. Men den er likevel høy nok til at du får et sylskarpt bilde – og vårt førsteinntrykk av skjermen er at den er veldig god. Skjermen er av typen IPS og har 178-graders innsynsvinkel.

Telefonen benytter en Qualcomm Snapdragon 615-brikke. Dette var markedets første åttekjerners 64-bitprosessor, som du vil få se i mange flere telefoner fremover – blant annet ZTE Nubia Z9 Mini, som vi har tatt en kikk på tidligere. Brikken er beregnet på mellomklassemobiler, og i vår lille uhøytidelige prøvekjøring oppførte telefonen seg lynraskt.

Volumknapper på baksiden

Baksiden fås i ulike farger. Volumknappen er plassert under kameraet. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Utseendemessig ligner ZenFone Selfie veldig på ZenFone 2, som vi har laget en sniktitt på tidligere. Baksiden av telefonen er laget i plast og fås i en rekke ulike farger. Det finnes også varianter som ligner litt på børstet metall.

På baksiden er det et 13 megapiksel kamera, det samme som sitter i fronten av telefonen. ZenFone 2 hadde 13 megapiksler bak og 5 megapiksler foran – men med ZenFone Selfie er det like viktig at bildene av deg selv blir like bra som bildene av omgivelsene. Under kameraet finner du volumknappene, mens av/på-knappen sitter på toppen av telefonen.

Kameraet har en «beautification»-modus – naturligvis. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Kameraappen til telefonen har en del funksjoner relatert til det å ta gode selfies – som blant annet at du kan ta HDR-bilder både med hovedkameraet og frontkameraet. De fargede LED-blitsene skal gi riktig hudtoner, og kameraappen kan som nevnt automatisk glatte ut huden og gjøre andre justeringer. Asus kaller det for ZenUI Beautification og «live digital sminke». Med funksjonen Selfie Panorama Mode kan du ta panorama-selfier opp til 140 grader, slik at du får med alle vennene dine på bildet også.

Begge kameraene benytter for øvrig laserfokusering, noe som skal gi raskere og mer presis fokusering.

Asus eget brukergrensesnitt

Det er Android 5.0 som ligger på telefonen, men Asus har lagt sitt eget ZenUI på toppen av det hele. Menyene er ikke så veldig forskjellige fra standard Android, men litt finpuss her og der er det.

Asus har også lagt ved ganske mange egne apper som ikke er standard i Android. Du finner blant annet appen Splendid for å justere fargetemperaturen på skjermen, og det er også en app for å justere hvordan lyden i høyttaleren og i hodetelefonene skal være. En egen app for strømstyring er det også, samt en kjekk notat-app (SuperNote). Det er også en del tredjeparts-apper, som kanskje er i grenseland til hva man kan kalle «bloatware» – som Zinio, Kindle, og så videre.

Alt i alt virker ZenFone Selfie som et interessant produkt, men som sagt er det litt usikkert om den kommer til Norge.

Asus lanserte også en rekke andre produkter på Computex – dem kan du lese om her »

Her finner du alle våre saker fra Computex 2015 »

Les også
- Asus' neste toppmodell får fingeravtrykkleser
Les også
Denne skal gjøre selfie-bildene mye bedre
Les også
ZTE slipper to rimelige men heftige modeller
Les også
Disse godsakene fra Computex bør du ha fått med deg
Les også
For 4K-spilling i stua: Corsair Bulldog
Les også
Her er den nye superporten som kommer i din neste PC
Les også
Slik er Asus' nye ZenPad-nettbrett
Les også
Nvidias nye toppmodell har sett dagens lys på Computex
Les også
Asus slipper nettbrett, mobil og alt-i-ett-PC
Les også
Tid for årets datasirkus
Les også
Denne «selfie-armen» gjør at du ikke ser ensom ut når du reiser
annonse

Les også