Sniktitt

Denne TV-en er satt sammen av flere rammeløse skjermer

Kantene er nesten umulige å se.

Samsungs rammeløse TV

Las Vegas/Tek.no: TV-en vi kjøper blir stadig større, og på messe-gulvene ser vi at størrelsene på skjermene vokser for hvert år som går. Utfordringen ligger i å lage et helt panel av et stort stykke, som ofte betyr at prisen blir horribelt høy.

Dog kan det hende at dette ikke blir løsningen i fremtiden. Under vårt opphold her på CES-messen fikk vi se et tre ulike konsepter hos Samsung, det ene en syltynn LCD-TV, og det andre som var verdens største UHD-skjerm.

Likevel er det kanskje presentasjonen av muligheten for å koble flere skjermer sammen til en som er mest interessant.

Gir deg frihet til å velge format og størrelse

Sette sammen to skjermer så har du en gigantisk 16:9-TV.

Konseptet som står foran oss er bygget opp slik at du har flere skjermer som kan settes sammen, selv om det kun er to skjermer som blir vist frem på messen.

Ved å sette to paneler på høykant inntil hverandre får du altså én stor tradisjonell 16:9-format skjerm. Og overgangen mellom skjermene er knapt nok synbar. Dog kan du skimte det så vidt om du ser nøye etter i lyse scener av klippet som ruller over skjermen.

Det er i seg selv spennende at kan sette sammen to paneler på denne måten for å få en stor skjerm, men det stopper ikke der.

Ved å dreie de to panelene 90 grader kan de settes sammen liggende i stedet for på høykant, og enden på visa er at du nå har en gigantisk 21:9-format skjerm.

Setter du skjermene denne veien får du en 21:9-TV.
Du kan så vidt skimte overgangen mellom de to skjermene.

Kan være nærmere enn vi tror

Systemet som vises frem er selskapet ikke noe som kommer i butikken med det aller første, men det behøver ikke bety at det aldri vil se dagens lys av den grunn.

Personen som står på messegulvet kan nemlig fortelle oss at det er en teknologi som kan bli en realitet raskere enn vi kanskje skulle tro, uten at vi får noen mer konkret enn det.

Likevel er det morsomt å se hvordan dette fungerer, og selv om man kan skimte overgangen mellom de to panelet om man legger godviljen til, er det såpass imponerende at de fleste neppe ville brydd seg om det i det daglige.

Vi kom også over andre spennende ting på messen:
Se hvordan tre prosessorer kan gi deg varme i sprengkulden »

Les også
Dell U3415W: Skjermen for deg som trenger god plass på skrivebordet
Les også
Sony A7 Mark II: Robust, fleksibelt og profesjonelt
Les også
Noe skjermgodt er i vente fra Asus
annonse