SniktittPanasonic GA-10

Panasonic går i strupen på Google, Apple og Amazon med ny smarthøyttaler

Og den virker lovende.

Tek.no / Berlin: Apple, Google og Amazon har det allerede. En høyttaler du kan kommunisere og snakke med, og som kan hjelpe deg å styre dingsene i hjemmet ditt.

Nå tar Panasonic opp kampen med disse kjempene, med den nye høyttaleren GA-10, som de viste frem her i Berlin.

I stedet for å lage lage sin egen stemmeassistant har de valgt å støtte seg til Google, og benytter seg av selskapets Assistant-tjeneste for å holde styr på kommunikasjonen.

Kantete design

Panasonic utfordrer gigantene med ny smart-høyttaler

Den nye modellen er ikke noe spenstig når det kommer til design. Den er kantete, og minner i grunn om en litt voksen melkekartong ved første øyekast.

Under overflaten har Panasonic trykket inn tre drivere. To 20 millimeter diskanter, samt et basselement på 8 centimeter.

Diskantene er dessuten montert på en litt spesiell måte. De er nemlig vinklet ut fra hver hjørne av høyttaleren, hvor tanken nok er å spre lyden så godt som mulig. Det er altså ikke snakk om en 360-graders løsning, men mer enn tradisjonell høyttaler med spredning av diskant.

Touch på toppen

Den nye høyttaleren kommer i to farger, hvitt eller sort, og er forventet å komme i salg i løpet av vinteren. Hva den kommer til å koste er ikke kjent.

Høyttaleren kan altså styres med stemmen, men fortvil ikke om du heller vi bruke hendene til å gjøre endringer.

På toppen har du berøringsknapper om du heller vil bruke det enn stemmen til å styre høyttaleren

På toppen av enheten er det nemlig en glatt overflate som inneholder en rekke berøringsknapper, som for eksempel volum og inngangsvalg.

Vi får noen øyeblikk med høyttaleren, og vi må si at responsen i knappene virker lovende. Samtidig får vi prøve oss på litt stemmestyring, og det ser også ut til å fungere ganske så bra.

Fokus på lyd

Panasonic var ved flere anledninger frempå for å poengtere at det er lydkvaliteten som står i fokus fremfor noe annet med denne høyttaleren. Den er tilsynelatende mulig å drive på batteri, men ingen kunne fortelle oss hvor god batteritid den har.

Men lyden må vi si er overraskende god.

Vi får bruke stemmestyringen, og på den måten velge våre egne sanger. Så vi velger noe vi er kjent med, nettopp for å høre hva dette produktet er godt for.

Pink Floyd høres meget bra ut, spesielt tatt størrelsen på produktet i betraktning. Gitaren til Gilmour er skarp og detaljert, samtidig som bassen også får frem trommene.

Høyttaleren virker å ha god dynamikk mellom de ulike toneleiene, og vi syns det er overraskende enkelt å skille de ulike instrumentene fra hverandre.

Vi fikk også en smakebit på hvordan den fungerte som multiromshøyttaler, og igjen virker det som den japanske produsenten har gjort mye riktig.

Les også
Zotac Zbox Magnus EN1070: En liten og heftig spillmaskin helt uten ståk eller bråk
Les også
Olympus OM-D E-M1 II: Olympus' nye flaggskip står uten konkurranse blant mFT-kameraene
Les også
Intel NUC Kit NUC6i7KYK: Når smått blir rått
annonse