Til hovedinnhold
SniktittSamsung Galaxy Note II

En diger mobiltelefon

Vi har latt oss imponere av Samsungs gigantmobil Galaxy Note II

Espen Irwing Swang, Amobil.no

Amobil.no/Berlin: Med Galaxy Note II har Samsung tatt sin gigantmobil til nye høyder.

Før var den kjempediger – nå er den enda større. Samsung har muligens fått den samme sjukdommen som enkelte båteiere – hver nye modell må være litt større enn den forrige. Resultatet er en mobiltelefon som begynner å nærme seg smertegrensen for hva som kan kalles en mobiltelefon.

I dag fikk vi omsider anledning til å plukke på den nye telefonen, og ja – den imponerte oss.

Her kan du lese mer om funksjonene i den nye telefonen: Slik er Galaxy Note II.

Diger Galaxy S III med penn

Av utseende ser telefonen ut som en forvokst Galaxy S III. Den har fått den samme plasten i chassiset, og den samme smale sølvrammen i siden. Men Galaxy Note II kommer med en penn, ikke helt ulik den som følger med den første Samsung Galaxy Note.

Den nye pennen er riktig nok tykkere så den skal være bedre å skrive med, og den har fått en gummitupp som gir en mer naturlig skriveopplevelse.

I tillegg til dette er trykksensoren i pennen forbedret. Totalt registrerer pennen 1024 ulike nivåer av trykk.

Vårt inntrykk av telefonen er at den er lynrask. Skjermfølsomheten er også bedre, i den betydning at telefonen henger bedre med på raske bevegelser. Det er fremdeles litt etterslep når vi sveiper pennen raskt over skjermen, men ikke på langt nær så markant som på Galaxy Note.

Samsung Galaxy Note II er ikke bare en stor telefon med mange funksjoner. Det er også et produkt som retter seg mot brukere som ønsker en smartmobil som bygger ned skillet mellom det digitale og det analoge. Savner du muligheten for å kunne rable med penn i almanakken, er dette produktet for deg.

Superskjerm

Skjermen måler nå 5,5 tommer, og telefonen har en HD Super AMOLED-skjerm. Ikke alle er like begeistret for AMOLED, særlig ikke med pentile-teknologi, som er det Samsung bruker her. Men skjermen på Galaxy Note II er så skarp og klar at forskjellen mellom pentile og AMOLED Plus blir lite relevant.

Detaljnivået i skjermen er det ikke noe å utsette på. Fargene er skarpe og klare, og vi merket ikke noe plagsomt blåstikk i hvite skjermbilder, slik vi har sett på enkelte AMOLED-skjermer.

Positivt førsteinntrykk

Vårt førsteinntrykk av Samsung Galaxy Note II er svært positivt. Vi skal likevel ikke legge skjul på at det fremdeles er enkelte ting som nok virker bedre i teorien enn i virkeligheten. Blant annet skal skjermen våkne opp og vise statusinformasjon når du trekker hånden mot den. Det virker bare om du fører hånden på en spesiell måte.

Å bla i bildegalleriet er også en nokså omstendelig prosess, selv om du kan forhåndsvise innhold i mapper ved å føre pennen over dem uten å berøre glasset.

Andre ting virker bedre enn før, som ansiktsgjenkjenning. Dette brukes nå også til å rotere skjermen i riktig retning. Dermed kan du lese nettsider mens du ligger på siden, uten at teksten kommer på tvers av leseretningen.

Kommer om en måned

Samsung Galaxy Note II kommer til Norge i månedsskiftet september/oktober. Da kommer vi tilbake med en fyldig test.

annonse