SniktittXiaomi Mi 9

Xiaomis nyeste er en spennende toppmodell til en billig penge

Tek.no / Barcelona: Kinesiske Xiaomi lanserte rett i forkant av Mobile World Congress sin nyeste toppmodell Mi 9.

På menyen står blant annet en trippel kameramodul som skal gi deg bedre og flere muligheter til å ta gode bilder.

På messegulvet her i Barcelona har selskapet naturligvis med seg sin nylanserte toppmodell, og til prisen kan det virke som dette blir en spennende telefon å se nærmere på når den dukker opp i butikkhyllene.

Sterke farger

Xiaomi Mi9 kommer blant annet i denne stilige blåfargen.

Noe av det som skiller denne telefonen fra mange andre på markedet er at Xiaomi har valgt sterke farger på denne modellen – om vi ser bort fra den tradisjonelle sortfargen og spesialutgaven.

To av modellene har nemlig livlige farger og ikke minst et slags hologram-lag som gjør at du får en «perle»-effekt når du speiler baksiden av telefonen mot lyset.

Samtidig er telefonen avrundet med hjørner som er spissere enn resten av baksiden. Det hele resulterer i en utforming om undertegnede synes ligger godt i hånden, og faktisk er overraskende godt grep i.

Fokus på pris

Denne telefonen er faktisk ikke så avskrekkende i pris. Avhengig av hvor mye lagring du ønsker, 64 GB eller 128, ligger prisen mellom 400 og 450 euro. Sannsynligvis blir vel prisen rundt tigangeren av det i norske kroner.

Og på papiret får du mye av de samme godbitene som mange andre, langt dyrere telefoner kan skilte med.

Blant annet får du Qualcomms nyeste Snapdragon 855-prosessor, hvilket er et steg opp fra for eksempel hva Nokia har valgt å bruke i sin nye toppmodell som i tillegg er rundt 2000 kroner dyrere.

Etter å ha prøvd telefonen noen minutter så er det ingenting som tilsier at den ikke er like rask i avtrekkeren som for eksempel Samsung S10. I alle fall ikke når vi blar i menyer, og starter de vanligste appene som kamera, nettleser og innstillinger.

Vi vil også si at skjermen virker å være ganske så god, selv om den på papiret har har noe lavere oppløsning enn de aller beste telefonene på markedet. I praksis kan vi ikke si at vi merker den helt store forskjellen, i alle fall ikke med standardbakgrunnen og temaet som var på telefonen vi fikk prøve.

Xiaomi vil utgi denne spesialutgaven i Kina. Gjennomsiktig bakside er ganske så tøft. Synd den ikke virker å bli tilgjengelig i Norge.

Trippel linse

Ser vi nærmere på kameraet til Xiaomi Mi 9 så er dette et oppsett vi kjenner igjen hos andre mobilprodusenter også. Altså at du har tre ulike sensorer, fordelt slik at den ene er normalzoom med høy oppløsning (48 megapiksler), samt en egen vidvinkel og zoom-linse.

Trippel-modulen stikker ut baksiden på telefonen.

Her kunne Xiaomi skryte av at den nye modellen hadde oppnådd 107 poeng hos DxOMark, som i så fall betyr at den kun er to poeng bak Huawei Mate 20 Pro, som enn så lenge leder blant mobilene.

VI fikk teste kameraet litt, men i lokalet var det lite å ta bildet av annet enn innpåslitne journalister som alle ventet utålmodig på å få sine tilmålte minutter med den nye telefonen.

Likevel er dette en telefon som virker interessant, spesielt med tanke på at prisen ikke er så avskrekkende. Så det blir spennende å se hvor god den faktisk er når den dukker opp for test etter hvert.

Lynrask, trådløs lading

Stadig flere mobiler kan nå lades trådløst, men normalt pleier det å ta sin tid å få fylt opp batteriet helt. Med Xiaomi Mi 9 skal dette gå langt raskere enn før. Den kan nemlig lades med hele 20 watt trådløst, noe som med god margin er det kraftigste hittil.

Det betyr i så fall at du kan lade opp denne telefonen på 90 minutter, og det er slettes ikke ille. I tillegg skal telefonen også ha mulighet til å ta i mot 27 watt via kabel om det skulle gå for tregt trådløst.

Den trådløse laderen kommer som tilleggsutstyr, men vi vet ennå ikke hva den vil koste.

Vi følger alt som skjer på MWC:
Her kan du lese alle sakene våre så langt »

Les også
Her er Xiaomi Mi 9 – med trippelkamera og lynrask lading
annonse