Til hovedinnhold
SniktittSamsung Galaxy Nexus

Vi prøvekjører verdens heftigste mobiltelefon

Det er ikke så ofte vi føler at en mobil gir oss bakoversveis. Men det fikk vi av Samsungs nye Google-mobil.

Samsung samlet pressen i London for å vise frem sin nye Google-mobil, Galaxy Nexus. Her snakker vi om en monstermobil med egenskaper som går utenpå det meste. Blant annet har den en AMOLED-skjerm på 4,65 tommer, med en oppløsning på hele 720 x 1280 punkter. Til sammenlikning har suksessmodellen Galaxy S II en skjerm på 4,3 tommer og en oppløsning på 480 x 800 punkter. den høye oppløsningen i kombinasjon med de klare fargene og den gode kontrasten gjør denne skjermen intet mindre enn fantastisk.

De tre tastene under tastaturet er flyttet inn på skjermen.
Baksiden har fått en overflate som skal sikre bedre grep.
Nexus har fått en rekke nye funksjoner.

NFC og iskrem

Men skjermen er bare en liten del av moroa med denne mobiltelefonen. Inne i telefonen sitter komponenter du ikke kan se, men som du får føle kreftene av når du tar telefonen i bruk. Blant annet har den en 1,2 GHz prosessor med to kjerner. Her finnes også en NFC-brikke som gjør deling av filer og tilkobling til ulike typer tilbehør mye enklere.

På toppen av dette er telefonen den første med operativsystemet Android 4.0, kjent som Ice Cream Sandwich. Siden dette er en Google-mobil, så er også menyene strippet for tilpasninger gjort av produsenten. Etter å ha bladd i menyene på Galaxy Nexus kan vi ikke umiddelbart se at det har ført til noen mangler.

En stor mobiltelefon

Vi fikk prøvekjøre telefonen og ble mektig imponert. Samsung Galaxy Nexus er den råeste mobiltelefonen som finnes. Og takket være at rammen rundt skjermen er blitt mye smalere en på Galaxy S II, så virker ikke Galaxy Nexus så mye større enn Galaxy S II. Likevel blir nok størrelsen sammen med høy pris det som nok kan skremme enkelte fra å velge denne mobiltelefonen.

Telefonen skal komme til Norge i midten av november, og den kommer til å bli ganske dyr. Den nøyaktige prisen har vi ikke fått, men Samsung ser på Galaxy Nexus som et nisjeprodukt, og du må regne med at den blir i alle fall tusen kroner dyrere enn Galaxy S II.

Her er en videosnutt vi tok opp under dagens lansering:

annonse