Til hovedinnhold

Sniktitt: Sony Ericsson W610i

Sony Ericsson W610i er Sony Ericssons nye Walkman-mobil. (Foto: Einar Eriksen)

(3GSM/Barcelona)I forkant av 3GSM lanserte Sony Ericsson sine nye mobiltelefoner. En av disse var Walkman-mobilen W610i.

W610i skal i følge Sony Ericsson være en skikkelig allrounder, som skal fungere vel så bra som kamera som mp3-spiller. Spesifikasjonsmessig linger W610i mye på den gamle Sony Ericsson W810i.

Noe nytt
Noe nytt byr W610i imidlertid på. Telefonen er forholdsvis tynn, uten at vi kan plassere den i samme klasse som Samsungs Ultra Edition-telefoner. I tillegg har Sony Ericsson funnet frem A2DP-støtte, slik at du kan bruke et trådløst musikkhodesett.

3G-støtte får du ikke, men W610i støtter i det minste EDGE, slik at du kan laste ned musikk fra musikkbutikker på rimelig kort tid.

Les alle spesifikasjonene til W610i >

Passe stor og solid
W610i ligger godt i hånda. Telefonen er passe stor, og burde passe i de fleste lommer. Det er ikke noe knirking eller slark å snakke om, og telefonen føles solid. Vi la likevel merke til at eksemplaret vi testet var skrapet opp og hadde stygge merker i "lakken".

Hvorvidt dette skyldes dårlig byggekvalitet, eller stor pågang og slitasje fra ivrige 3GSM-gjester vites ikke.

Upraktisk plugg
Kontakten for hodesett sitter på siden av telefonen, noe vi mener er en upraktisk løsning. Når du har hodesett eller lader plugget i, blir det fort litt vanskelig å holde telefonen med én hånd når du for eksempel skal skrive meldinger. Problemet er størst for deg som holder mobiltelefoner med venstre hånd. Vi kunne ønsket oss at Sony Ericsson fortsatte med kontakt i bunnen av telefonen, slik som for eksempel W810i har.

Klikk for større bilder

Tynne taster
Tastene er også en blandet opplevelse. Sony Ericsson har valgt å gå for taster som stikker litt opp fra overflaten, og er lange men svært tynne. Selv om avstanden mellom tastene er stor nok, syns vi det kan bli litt knotete når tastene er en millimeter eller så høye.

Menytastene har også fått en spesiell utforming. Disse er like tynne, men lagt i sirkler. I midten av sirklene sitter det vanlige menytaster. Den midterste sirkelen er piltastene, mens de ytterste styrer andre funksjoner. Det er nok en vanesak å bli glad i denne tasteløsningen, så vi skal ikke umiddelbart gi den stryk.

Vante menyer
Menyene i telefonen er i all hovedsak like dem du finner i telefoner som Sony Ericsson K610i og andre nye telefoner fra produsenten. Du kan tilpasse det meste i menyene, og telefonen støtter også flashmenyer. På denne måten kan du endre utseendet fullstendig, og heller vise menyen som for eksempel en liste.

Dessverre har Sony Ericsson valgt å gå for den vante skjermoppløsningen 176 x 220 piksler. Dette fungerer helt greit, men gjør at skjermen ikke er så skarp som på for eksempel Sony Ericsson W850i. Vi syns rett og slett at skjermen var litt for kornete.

W610i har Walkman 2.0-programvare.

Walkman 2.0
Walkman-spilleren er kanskje en av de viktigste funksjonene på W610i. Og her leverer Sony Ericsson. Med Walkman 2.0-programvaren installert får du samme mp3-spiller som du finner på W850i. Denne spilleren er enklere og mer oversiktlig enn den du finner i eldre Walkman-mobiler.

Vi syns også at W610i spiller høyt og klart, uten at vi helt klarte å få et skikkelig inntrykk av lyden i all støyen på messen.

For dårlig kamera?
Når Sony Ericsson serverer mobilkamera med autofokus, pleier resultatet å bli riktig så fornøyelig. W610i har både autofokus og to megapikslers oppløsning, men vi bli veldig skuffet over kvaliteten på bildene.

Bildene vi tok ble både blasse og utbrente, og vi har vanskelig for å se noen vesentlig forskjell på bilder tatt med W610i og for eksempel K610i. Det må likevel understrekes at dette kan skyldes at telefonen er en tidlig prototype eller spesielle lysforhold på Sony Ericsson-standen. Hvordan kameraet egentlig er får vi sett først når vi får teste telefonen skikkelig.

Bilder tatt med W610i. Klikk for større bilder.

Konklusjon
Alt i alt sitter vi igjen med et inntrykk av at W610i fort kan bli en slager når den dukker opp i butikkhyllene. Vi tror denne telefonen vil apellere til de yngre mobilbrukerene og til deg som vil ha en enkel musikktelefon.

Dette forutsetter likevel at telefonen får en hyggelig pris. Den lavoppløste skjermen og det tilsynelatende dårlige kameraet er nemlig store minus for deg som vil ha en telefon som leverer på alle punkter.

annonse