SniktittLG Optimus G

Vi har prøvd LGs nye 4G-toppmodell

Den lar deg kjøre mange apper samtidig på samme skjerm, og den tar bilder når du sier "cheese".

LG Optimus G har en ganske tradisjonell design.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no
Designen gjør at telefonen ikke virker spesielt slank, selv om den faktisk bare er 0,85 cm tykk.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no
På baksiden finner du et 13 megapiksel kamera.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no
Fra nedtrekksmenyen kan du aktivere skjermdump, med mulighet til å tegne oppå skjermdumpen med fingeren.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no
Q Slide-funksjonen lar deg kjøre opptil tre apper på skjermen samtidig.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no
SmartShare-funksjonen lar deg sende musikk, bilder og video til DLNA-kompatible enheter.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no
Nedtrekksmenyen på Optimus G er ganske omfangsrik. QuickMemo er funksjonen for å ta skjermdump som du kan tegne på, mens QSlide er apper som kan kjøres flere av samtidig.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no
Med Cheese Shutter-funksjonen kan du få kameraet til å ta bilder ved hjelp av et "utløserord".Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Amobil.no / Barcelona: Selv om mange av våre lesere nok har ventet i spenning på LG Optimus G Pro, er det slik at denne telefonen ikke kommer til Norge med det første. Det gjør derimot LG Optimus G, som skal være "like om hjørnet".

Vi fikk prøve Optimus G på LGs stand på Mobile World Congress-messen i Barcelona, og vi likte godt det vi fikk se.

Optimus G er med sin 4,7 tommer store skjerm en telefon på omtrent samme størrelse som Samsung Galaxy S III. Telefonen er imidlertid en del tyngre – 145 gram mot 133 gram for Galaxy S III. Det betyr imidlertid ikke at telefonen føles tung. Vi syntes telefonen lå godt i hånden.

Designmessig er den kanskje ikke den mest spennende telefonen vi har sett, selv om vi er klar over at dette er smak og behag. Telefonen har en ganske tradisjonell design med avrundede hjørner, men selv om den er bygget i plast og kanskje ser litt billig ut sitter vi igjen med et ganske godt inntrykk av byggekvaliteten.

Flott skjerm

Den 4,7 tommer store skjermen benytter IPS-teknologi, og har en oppløsning på 1280 x 720 punkter. Selv om den ikke har Full HD, som storebror Optimus G Pro, virket skjermen sylskarp. Også bildekvalitet, lysstyrke, innsynsvinkel og farger virket veldig bra – med forbehold om at vi ikke fikk prøvd den så veldig lenge.

Den modellen som kommer til Norge benytter såvidt vi vet Android 4.1.2, og LG har gjort sine egne tilpasninger på toppen. Det er imidlertid ikke så veldig mye forskjell på menyer og brukergrensesnitt sammenlignet med standard Android, så kjenner du Android godt, vil du føle deg godt hjemme her også. LG har imidlertid lagt til en del nye funksjoner som du finner i blant annet nedtrekksmenyen.

En veldig smart funksjon som vi likte godt, er QSlide. Dette er en funksjon som lar deg kjøre mange samtidige apper på samme skjermbilde, vel å merke bare de appene som er forberedt for det. Du aktiverer funksjonen ved å trekke ned nedtrekksmenyen og velge en av QSlide-appene. Du kan for eksempel få frem et nettleservindu, en kalender eller en videoavspiller, og la disse appene flyte fritt rundt på skjermen. Appvinduet kan skaleres og du kan flytte appene rundt, slik at du for eksempel kan ha fremme e-postleseren din samtidig som en video snurrer og går i bakgrunnen.

En liten glidebryter i QSlide-appene lar deg endre gjennomsiktighet på appen, slik at du kan gradvis se det som ligger bak appen.

En annen funksjon på LGs nye modeller er QuickMemo, som lar deg ta skjermdump og begynne å gjøre notater eller tegne direkte på skjermdumpen. Det ligner litt på tilsvarende funksjon på Samsungs Galaxy Note-produkter.

Kamera med talestyring

Også i kameraappen har LG lagt til noen tilleggsfunksjoner. Den mest spesielle er Cheese Shutter.

Med Cheese Shutter kan du få kameraet til å ta bilder når du sier et bestemt kommando-ord. Det kan for eksempel være "smile", "cheese", eller hvorfor ikke "whisky"? Funksjonen gjør det blant annet lettere å ta bilde av seg selv, men vi tror kanskje den først og fremst vil oppleves mer som en gimmick enn noe veldig nyttig.

Telefonen har for øvrig en litt spesiell funksjon som lar deg zoome ved å bruke to fingre, samtidig som videoen spilles av. Du kan zoome inn opptil fem ganger forstørrelse.

Når vi først snakker om video bør det også nevnes at telefonen støtter Miracast, og at du kan vise forskjellig bilde på telefonen og en skjerm som enten er koblet til via Miracast eller en MHL-kabel - det vil si USB-kabel med HDMI. Det innebærer at du kan begynne å spille av for eksempel en video fra mobilen til TV-en din, samtidig som du kan gjøre andre ting på telefonen – for eksempel sjekke e-post eller surfe på nettet.

Batteriet er på 2100 mAh, som er omtrent på nivå med det som sitter i mange andre smartmobiler i samme klasse.

Forsinket på grunn av 4G

Optimus G er tilgjengelig i våre naboland fra nå av, men på grunn av at telefonen må testes i det norske 4G-nettet vil den komme litt senere hit til landet. Vi fikk imidlertid inntrykk av at den skal være like om hjørnet.

Les også: Sniktitt på LGs gigantmobil, Optimus G Pro

Amobil.no er tilstede på Mobile World Congress. Lik oss på Facebook, så gir vi lyd fra oss når det dukker opp noe ekstra spennende på messen.

Her kan du lese alle sakene fra Mobile World Congress »

Les også
LG G2 Pro lanseres i februar
annonse