Til hovedinnhold
SniktittHTC Desire X

Comeback for Desire

En stund skulle alle de kule HTC-mobilene tilhøre One-serien.

Espen Irwing Swang, Amobil.no

Amobil.no/Berlin: HTC skaper litt forvirring ved å lansere en ny mobiltelefon utenfor den nye One-serien. I stedet kaller de sin siste modell for Desire X. Mens den første Desiremodellen ble en kjempesuksess for HTC, har ingen av One-modellene klart å skaffe deg den samme posisjonen. Det har heller ikke tidligere Desire-etterfølgere som Desire Z, Desire S eller Desire HD.

Tokjerneprosessor

HTC Desire X har heller ingen spesielle egenskaper som gjør at den har potensiale til å bli en kjempesuksess. Til det er antallet modeller med tilsvarende spesifikasjoner blitt for stort. HTC One X er fremdeles spydspissen i HTCs portefølje.

Målgruppen for denne telefonen er åpenbart de som er mer opptatt av lyd, enn av design eller andre spesifikasjoner. Her er teknologien fra Beats tatt i bruk, samtidig som prosessor, kamera, skjerm, minne og batteri ligger et stykke tilbake for det du finner på toppmodellene.

Telefonen er ingen racer på mobilt internet heller. Men de heftigste mobilene kan laste ned med hastigheter opp til 42,2 Mbps, er toppfarten på Desire X 7,2 Mbps. Vi snakker om høyst teoretiske hastigheter, men likevel. De fleste mobiltelefoner i dag klarer i alle fall 14,4 Mbps.

Vi har med andre ord med en typisk midrange-mobil å gjøre.

Noen forbedringer

Men selv om det ikke er noe ved HTC Desire X som kan bringe Desire-navnet tilbake til gamle høyder, så er denne mobiltelefonen alt Desire var, og mere til. Skjermen er blitt litt større, og er nå på 4 tommer. Den har Super LCD-skjerm, slik det også kom på originalen etter en stund. Den ble nemlig først lansert med AMOLED-skjerm.

Da Desire kom var en singelkjerneprosessor på 1 GHz ganske uvanlig. Nå er det tokjerneprosessorer som gjelder, mens flaggskipene kjører med hele fire prosesorkjerner pluss en hjelpeprosessor..

Forbedret kamera

Kameraet er et fem-megapiksler kamera, noe som er ganske ordinært for denne klassen. DEsire skiller seg likevel fra flertallet ved at den har en særlig lysfølsom teknikk. IKke bare er bildebrikken følsom, men større linser gjør at det slipper mer lys inn i kameraet. Det øker sjansen for at bildene dine skal bli fine, også om det skorter litt på lyset.

Design

Vi likte den gamle Desire, og vi liker den nye. Telefonen kommer i to varianter - en sort og en hvit. I dette tilfellet synes vi nok den hvite ser best ut. Begge har aluminiumsramme, men på den sorte versjonen ser det nesten ut som om hele telefonen er av mørk plast.

Baksiden av telefonen er i plast, med en overflate som gir godt grep. På den sorte utgaven synes fingermerker ganske godt.Kameraet har fått en uforholdsmessig stor del av baksiden. Den lille linsen er omslutet av et digert ovalt plastfelt som gir telefonen en tydelig signatur.

Lagringsplass i himmelen

Programmene i telefonen er som du kan forvente. HTC er et selskap som har lagt betydelig innsats i sitt Sense-grensesnitt. Om de ikke har tilført Desire X noe nytt, så har de i alle fall sørget for at de beste appene fra andre HTC-modeller er kommet med på denne.

HTC har også valgt å gi deg 25 GB gratis plass på Dropbox om du kjøper en HTC Desire X. Plassen kommer godt med, for det er bare 4 GB minne på telefonen. De 25 GB-ene kan du bruke som du vil, med visse størrelsesbegrensninger.

Vil du beholde muligheten for å dele på Dropbox etter at de to årene er gått, så kan du kjøpe lagringsplass. Men om du velger ikke å gjøre dette, vil dataene dine likevel bli tatt vare på. Du mister bare muligheten for å laste opp nytt innhold.

Du kan også utvide minnet med minnekort (MicroSD), så muligheten for å ha en større musikksamling på mobiltelefonen er fremdeles tilstede.

Ikke lynkjapp, men heller ingen sinke

HTC Desire X har tokjerneprosessor som jobber på 1 GHz. På papiret er dette selvsagt langt unna toppmobilene som kjører 4-kjerner på enda høyere klokkefrekvenser. Men i praksis er forskjellen ikke så stor. Da vi kjørte runden gjennom menyene og lot grafikken kjøre seg, hang Desire X godt med. Det tar en anelse lengre tid fra du trykker på et ikon til programmet er klart, men ikke så lang tid at Desire X kan kalles treg.

Vårt førsteinntrykk av telefonen er at den fungerer godt, har mange finesser og er god å holde. Designen er ikke veldig spennende, og den sorte versjonen har etter vår oppfatning et litt sterkere plastpreg enn den hvite.

Mange om beinet

HTC havner i en klynge av konkurrerende produkter. Desire-navnet vil kanskje ha apell til mange av dem som hadde en Desire i telefonens glansdager, da telefonen skilte seg mer fra konkurrentene. Kanskje vil noen også skule til at telefonen har lydforbedring fra Beats. Det er nemlig som en rimelig og god musikkmobil at HTC har best mulighet for å lykkes med Desire X. Ellers plasserer den seg litt over midt på treet.

annonse