Tek.no

Sniktitt Fitbit Ionic

Med denne skal Fitbit ta rotta på Apple

Vi har tatt en kikk på den nye smartklokken til selskapet.

Ole Henrik Johansen / Tek.no
1 Sept 2017 12:30

Tek.no / Berlin: Fitbit lanserte sin nyeste smartklokke kun få dager før messedørene åpnet her i Berlin. Vi streifet derfor innom standen til selskapet for å se om den nye modellen hadde funnet veien hit til Tyskland. Og det hadde den.

Med denne modellen sikter Fitbit høyere enn noen gang tidligere, hvor de frem til i dag har holdt seg rundt 2500 kroner for sine dyreste produkter. Fitbit Ionic koster nemlig 3500 kroner, og da beveger den seg blant konkurrenter fra Apple og Samsung.

Ser bedre ut enn Blaze

Her ser du forskjellen på Blaze (venstre) og den nye Ionic-modellen.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Da vi fikk se de første bildene av den nye klokken så den ganske lik ut som dagens Blaze-modell. Men i virkeligheten er de ganske forskjellige. Mens Blaze er lett og litt sped i konstruksjonen, virker Ionic langt mer robust.

Det er fortsatt ikke snakk om en klumpete klokke, langt i fra. Vi vil heller si at den er imponerende tynn og nett med tanke på hvor mye elektronikk og funksjoner som skjules på innsiden.

Ved siden av klokkene som var satt opp hadde Fitbit installert en betalingsterminal, for å demonstrere hvordan hvordan klokken kan brukes til kontaktløs betaling. Nøyaktig hvordan dette løses i norske butikker er dog ikke klart.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klokken med flere reimer, og vi liker sports-variantene best (nærmest).
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Få hjelp rett på skjermen

Slik kan du blant annet få tips til treningen din direkte på klokken.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Skjermen på Ionic er langt bedre enn noen annet selskapet tidligere har laget. Oppløsningen er bedre, fargene kraftigere, og lysstyrken mer en god nok til å gi god lesbarhet under det kraftige lyset på standen.

Menyene kjenner du deg raskt igjen i om du er vant til Blaze, men den er spekket mer flere valg og muligheter.

Slik ser baksiden av klokken ut.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

En av disse er en instruktør som viser deg hvordan du skal gjøre ulike øvelser. På skjermen får du veiledningen, samt at klokken også holder styr på hvor lenge du skal gjøre hver enkelt øvelse.

På undersiden av klokken ser vi dessuten at Fitbit har gjort endringer på pulsmåleren. Vi fikk ikke mulighet til på sjekke annet enn pulsen vi hadde der vi stod, siden klokken var lenket fast til standen.

Fitbit har blant annet lovet at de skal måle endringer i oksygenmetningen i blodet, noe som blant annet kan brukes til å påvise søvnapné. Det er i tilfelle noe ingen andre gjør.

Batteritiden ser også ut til å bli et av høydepunktene. Fitbit har sagt at Ionic vil holde ut i over fire dager ved vanlig bruk, noe som er langt mer enn i hvert fall Apple kan skryte av.

Vi kommer tilbake med flere svar når testeksemplaret er på plass.

Det er ikke bare Fitbit om slipper ny klokke:
Sjekk ut disse to nyhetene fra Samsung »

Les også
Fitbit Ionic: Vår nye favoritt blant smartklokkene
Les også
10 lanseringer du ikke vil gå glipp av denne uken
Les også
Fitbit går til kamp mot Apple – lanserer smartklokke og sine aller første øreplugger
Les også
Fitbit Alta HR: Et aktivitetsarmbånd som kan nesten alt, uten å dekke hele håndleddet
annonse

Les også