SniktittPhilips 55POS901F

Philips' nye OLED-flaggskip er virkelig flott å se på

Første OLED-TV med Ambilight.

Berlin / Tek.no: Ikke helt uventet trakk Philips en flunkende ny TV-modell opp av hatten her i Berlin. Og ikke uventet var det en OLED-skjerm som dukket opp under dagens pressekonferanse.

Ergo blir selskapet nestemann ut av de store produsentene som tar i bruk OLED-teknologien. Da «mangler» bare Sony og Samsung. Sistnevnte har tidligere hintet til at de jobber med en direkte konkurrent til OLED, mens Sony fortsatt velger å holde kortene tett til brystet.

Første modell med Ambilight

Baksiden er prydet av metall og ikke minst lysdioder.

Den nye OLED-modellen, som for øvrig heter 55POS901F, blir altså selskapet nye flaggskip. Panelet er hentet fra konkurrenten LG, og takler altså 4K-oppløsningen og HDR-innhold fullt ut. Skjermen skal blant annet klare å gjengi 99 prosent av DCI-fargerommet, og innfrir også kravene til høyere nits.

For å differensiere seg fra de andre konkurrenten har dog Philips tatt frem teknologien de er alene om, nemlig ambilight. Under pressekonferansen hevdet de blant annet at hele 75 prosent av de som allerede hadde en slik TV, ville kjøpe Ambilight neste gang de skulle ha TV også.

Uansett så må vi si at denne teknologien jo tilfører TV-opplevelsen «noe» – selv om det er litt vanskelig å sette fingeren på hva eksakt som gjør den bedre. Men vi liker i alle fall funksjonen godt. På pressekonferansen dukket det i tillegg opp informasjon om at nye pærer i selskapets Hue-serie skal kunne kobles mot TV-en for en utvidet opplevelse av lysteknologien.

Ser flott ut

Foten er også flott å se på.

En av styrkene til OLED er at selve skjermen blir meget tynn. Det er også Philips' modell. Samtidig må vi si at selskapet har lykkes i å lage en TV som ser bra ut, hvor metall er en gjenganger både i rammen og på baksiden av produktet.

Så er det foten. Den er ikke helt ulik varianter vi har sett fra både Panasonic og Samsung, hvor to små ben utgjør foten på hver side av skjermen. Denne måten å løse det på ser jo absolutt bra ut, men samtidig betyr det at du er avhengig av et bredt bord for å få plassert TV-en på det.

Se opp LG

Som nevnt har denne skjermen et panel som er produsert av koreanske LG. Men selv om panelet ikke er laget av Philips, får vi beskjed om at alt av styringsteknologien rundt panelet er egenprodusert.

OLED-teknologien betyr en tynn TV. En halv finger bred sånn cirka.

Ved første øyekast er denne OLED-skjermen like fengende og magisk som LGs øvrige skjermer. Sortnivået er helt fantastisk, noe som også produsentene spiller på i sine demovideoer på messegulvet. Det preges naturlig nok av en sort bakgrunn der fyrverkeri går av i alle kantene på skjermen.

Likevel må vi si at dette er imponerende av Philips. De siste par årene har en ny toppmodell latt vente på seg, men nå ser det altså ut til at de er tilbake med brask og bram.

Samtidig legger vi merke til at bevegelsesskarpheten virker å være meget bra. Dette har vært et punkt hvor noen av LGs skjermer ikke har vært like potente. Ergo blir det spennende når denne skjermen finner veien til vår testlab senere i år. Da skal den måle seg mot resten av toppmodellene på markedet.

Også lyden er godt i varetatt i form av en egen lydplanke som er lekkert satt på undersiden av selve skjermen.

Skjermen leveres som 55 tommer, og skal altså etter alle solemerker dukke opp i butikkhyllene før jul en gang. Prisen er satt til rundt 30 000 kroner, altså ikke så avskrekkende til OLED å være, men fortsatt snakker vi om en kostbar affære her.

Også danske B&O er på plass i Berlin:
Her er selskapets råtøffe høyttalere

Les alle IFA 2016-sakene på vår samleside »

Les også
Philips med flunkende ny toppmodell
Les også
Panasonic TX-65EZ950 OLED: Den nye Rolls-Roycen blant TV-er på bildekvalitet
Les også
Sony KD-65A1: En slepen OLED-diamant fra Sony
Les også
Philips med ny, rålekker OLED-modell
Les også
Sonys toppmodell i 2017 vil trolig være en OLED-TV, ifølge ryktene
Les også
Dette er forskjellen på en LCD- og en OLED-skjerm
Les også
Til høsten er det ikke lenger bare LG og Panasonic som lager OLED-TV
Les også
Philips nye TV-er vil vise innholdet på hele veggen bak skjermen
annonse