Til hovedinnhold
SniktittSony Xperia J

Et blandet førsteinntrykk

Xperia J har mange fine funksjoner, stor skjerm og Android 4 – men den er ikke rask.

Xperia J er en slank telefon med sine omkring 9 millimeter tykkelse.
Kameraet sitter på baksiden og knipser bilder med fem megapikslers oppløsning.
Musikkspilleren har blitt omdøpt til Walkman og har mange nyttige funksjoner.
Selv om menyene av og til lugger er nettleseren rask og grei.

Amobil.no/Berlin: Xperia J er minstemann av de tre telefonene Sony lanserte under årets IFA-messe i Berlin. Som den enklest utstyrte av de nye Xperia-telefonene er den aktuell for både ungdom og for andre som ikke ønsker å blakke seg når de handler telefon. Vi tok en titt på Sonys rimelige Android-telefon.

Akkurat hva Xperia J vil komme til å koste eller når den kommer i salg har ikke Sony gått ut med ennå. Det vi ser er iallfall at hva du får når du kjøper en rimelig smarttelefon fortsatt øker.

Ålreit skjerm

En egenskap som har blitt betydelig bedre på de rimeligste smarttelefonene er skjermen. Xperia J stiller med en forholdsvis stor LCD-skjerm på fire tommer. Oppløsningen som er valgt er 854 x 480 piksler. I forhold til størrelsen er altså ikke dette en fryktelig høyoppløst skjerm.

I løpet av minuttene vi tilbragte med telefonen syntes vi skjermen så forholdsvis god ut. Vi la ikke merke til noen problemer med innsynsvinkel eller dårlig fargegjengivelse. Den er muligens ikke like lyssterk som skjermene i de andre Xperia-modellene.

Litt trege menyer

Akkurat som de dyrere modellene Sony lanserte under IFA-messen er Xperia J utstyrt med Android 4 med Sonys egne menyer oppå. Menyene er enkle og lekre å navigere rundt i, men på Xperia J synes vi det går litt sakte.

Vi merket også sporadiske tregheter på storebrødrene Xperia V og Xperia T, men på denne telefonen virker det som om maskinvaren sliter litt med å trekke menysystemet. Det er uansett en stund igjen til Xperia J er på markedet – så det kan hende menyene får opp dampen innen den kommer i salg.

Les også: Sniktitt på Sony Xperia V

Nyttige funksjoner

Det du uansett får når den dukker opp er Sonys sett med nye Android-apper. Sonys egen galleriapplikasjon plasserer automatisk feriebildene dine ut over et kart, slik at du kan se gjennom bildene dine etter sted, og ikke bare etter dato og rekkefølge.

Musikkspilleren har byttet navn til Walkman og har mange funksjoner. Xperia-telefonene har alltid vært svært gode på musikkfunksjonalitet, og det ser ikke ut til å endre seg med det første.

Grei byggekvalitet

Selve telefonen ligger greit i hånden, og byggekvaliteten oppleves som grei nok. Den føles ikke like slitesterk som de større modellene, men den virker ikke å være noe dårligere enn det som er vanlig for andre rimelige modeller mellom 1000 og 2000 kroner.

Det store spørsmålet som må besvares av den ferdige Xperia J-modellen er om den er rask nok. Den halvgamle systembrikken som sitter i Xperia J er ikke kjent for å være lynende rask, og vi regner med at Sonys menyer også krever noe mer av den enn bare Android 4 alene.

Vårt første møte med Xperia J gjorde oss altså litt usikre – men samtidig har den tilsynelatende både god skjerm og mange spennende funksjoner. Mye vil også henge på hvordan Sony velger å prise den nye telefonen når den kommer i salg.

Les også: Sniktitt på Samsung Galaxy Note II

Les flere nyheter fra IFA 2012 her

Mer om
annonse