Til hovedinnhold

HTC Touch Pro 2

HTC samlet nylig pressen til en aldri så liten titt på selskapets nye telefoner, deriblant Touch Pro 2 som er selskapets nye helproffe flaggskip. Vi har knipset bilder og sett nærmere på den nye profftelefonen. 

Rundere og større

Selv om det bare har kommet et totall bak navnet til den velkjente HTC Touch Pro, er det mange forandringer i utseendet. Touch Pro 2 har blitt rundere i kantene og det meste av plastikkfølelse har forsvunnet. Men Touch Pro 2 er også betydelig større enn forgjengeren. 

Tastaturet på Touch Pro 2 er større enn på forgjengeren. (Alle foto: Einar Eriksen)
Skjermen til Touch Pro 2 (til høyre) har også blitt større enn på forgjengeren Touch Pro (til venstre).

Som et resultat av at den har blitt større, har også tastene på qwerty-tastaturet blitt større. Vi tok med den gamle Touch Pro til pressetreffet, og merket fort at det var lettere å skrive på Pro 2 enn på Touch Pro. Tastene er også godt markerte, og det er lett å kjenne seg frem på tastaturet.

Likevel veier nykommeren bare ti gram mer enn forgjengeren, med sine 175 gram.

Oversiktlig og skarp skjerm

I tillegg har skjermen vokst fra 2,8 tommer til 3,6 tommer, noe som fører til at oversikten er veldig mye bedre enn før. Dermed har det blitt enda lettere å håndtere e-post og surfe på nettet, og du trenger ikke lenger velge mellom Pro med fulltastatur eller Touch HD med stor skjerm uten fulltastatur. Touch Pro 2 har nemlig begge deler.

Nå har skjermen også WVGA-oppløsning i stedet for VGA, og har altså fått flere piksler i bredden. Den nye oppløsningen er 800 x 480 piksler, noe som er en enorm pikseltetthet som fører til et sylskarpt skjermbilde. 

Skjermen kan vippes opp for å enklere kunne synes når telefonen står på bordet.

Nesten identisk på innsiden

Under panseret er Touch Pro 2 svært lik forgjengeren. Prosessoren og minnekapasitet er identisk med forgjengeren, med 528 MHz klokkehastighet og 288 MB minne for brukeren pluss støtte for minnekort av typen Micro-SD. 

Du finner også de samme teknologiene, som GPS og Wi-fi, så vel som super-3G med makshastighet på 7,2 Mbps. Alt du trenger i en profftelefon, med andre ord. Kameraet er også det samme som i forgjengeren. Batteriet har imidlertid blitt byttet ut, og har fått 1500 mAh kapasitet i stedet for 1340 mAh. Likevel har batterilevetiden gått litt ned, mye på grunn av den store skjermen. 

Se sammenligning av spesifikasjoner

Når det gjelder programvare, har det imidlertid skjedd forandringer. HTC lover at Touch Pro 2 skal ha blitt raskere enn Touch Pro gjennom optimalisering av programvaren. Den virket mye raskere enn forgjengeren da vi prøvde den, men det gjenstår å se om den blir tregere når man laster inn nye programmer og nye innstillinger. Dette vil vi se nærmere på i en full test av Touch Pro 2. 

Operativsystemet er i utgangspunktet det samme i Touch Pro 2 som i forgjengeren, men i nykommeren skal du gratis kunne oppgradere fra Windows Mobile 6.1 til den nye versjonen 6.5 når denne blir tilgjengelig. 

På baksiden er det en stor høyttaler for konferansesamtaler.

En kamuflert konferansetelefon

Noen andre nyheter er det også i Touch Pro 2. Om du sitter i en telefonsamtale og legger telefonen på bordet med skjermen nedover, slår den seg automatisk over i høyttalermodus og blir en konferansetelefon. 

Telefonen har fått en stor høyttaler på baksiden for dette, i tillegg til en egen mikrofon. Vi fikk dessverre ikke prøvd ut denne funksjonen i praksis på pressemøtet, men vil selvsagt se nærmere på det i en full test av telefonen.  

En annen hendig funksjon er at telefonen har en sensor inn mot øret ditt. Når du tar den bort fra øret, slår skjermen seg på automatisk og du får frem tastaturet. Dette gjør det blant annet langt enklere å ringe til kundeservice eller andre automatiserte tjenester der du må taste inn tall på telefonen for å gjøre både det ene og det andre. 

En kalender er en av nyhetene i et forbedret Touch Flo 3D.

Nytt i Touch Flo 3D

Touch Flo 3D er HTCs løsning for å gjøre Windows-menyene mer fingervennlige. Dette er enkelt og greit et lite menysystem som ligger på toppen av Windows Mobile, og har store ikoner for å gjøre det enkel å bruke mobilen uten å plukke frem pekepennen. Dette systemet har vi likt svært godt i tidligere tester, og nå har det blitt enda litt bedre. 

I Touch Flo 3D-menyen i Touch Pro 2 finner du nå kalenderen i et nytt utseende som er langt mer fingervennlig enn den som er i Windows Mobile fra før.

Noe som lenge har plagd oss i Touch Pro og Touch Diamond er at det er knotete å stille inn alarmen med fingrene, på grunn av at at ikonene er altfor små. Nå har HTC lagt inn en egen klokke- og alarm-grensesnitt som gjør at dette går enkelt for seg med fingrene. 

I tillegg har HTC laget en egen startmeny og en egen innstillingsmeny. Du skal med andre ord gå langt inn i systemet før du i det hele tatt finner noe gjenkjennbart fra Windows Mobile. Touch Pro 2 har en pekepenn, men sannsynligheten for at du trenger denne har blitt mindre. 

Bedre enn Touch Pro

Alt i alt har Touch Pro 2 mindre plastikkfølelse enn Touch Pro, den har en langt større og mer oversiktlig skjerm, den har et større tastatur som er enklere å skrive på og menyene har blitt enda enklere i bruk. Mange vil nok også sette pris på konferansetelefon-funksjonen.

Til gjengjeld har mobilen blitt ganske mye større enn Touch Pro. Den lager en stor bul på bukselomma, og må kanskje helst oppbevares i en jakkelomme. 

All teknologien i Touch Pro 2 gjør det imidlertid ganske lett å tilgi størrelsen for den rette brukergruppen. Det siste hinderet er at prisen ikke uforventet er ganske høy. Du kan forvente å betale 6500 kroner for telefonen når den kommer ut i butikkene i juni måned. 

Les også
Nokia N86 8MP
Les også
Sony Ericsson Satio
Les også
Nokia N97
Les også
Gjør Touch Diamond til Diamond 2
Les også
Den første testen av HTC Touch Pro 2
Les også
Endelig Touch Flo-kalender
Les også
Her er HTC Touch Diamond 2 og Pro 2
annonse