SniktittBang & Olufsen BeoVision Horizion

Slipper rålekker TV som oser retro

Det gamle trillestatitvet fra 80-tallet er tilbake.

Berlin/Tek.no: Bang & Olufsen er en av de første produsentene til å trekke nye produkter opp av hatten her på IFA-messen i Berlin. På menyen har selskapet en splitter ny TV å vise frem.

Modellen har fått navnet BeoVision Horizon. Med rene linjer og raffinerte materialer er dette en modell som produsenten selv mener er så iøynefallende at du måte må ta på den. Så det gjorde vi.

Kvalitet til fingerspissene

TV-en er ingen tynn sak.

Det er på ingen måte en syltynn TV som møter oss. Dog er det kvalitet i hver detalj, og som produsenten selv sier så får du faktisk lyst til å ta på produktet når du ser det.

Selve skjermen er litt tynnere enn en Samung S7 Edge er bred, altså rundt syv centimeter. Men denne tykkelsen tar ikke bort må-ha-faktoren fra dette produktet etter vår mening.

Rammene er preget av rette og enkle linjer, og er laget i aluminium. Denne kombinasjonen gir designen et spesielt særpreg, hvor altså produktet ser like robust ut som det føles.

Designen faller nok i smak for noen.

Under selve skjermen sitter det ganske så habile høyttalere, med blant annet to stykk 2,5 tommer store elementer, og resultatet er en lydkvalitet som vi aldri har hørt fra andre produsenter enn nettopp Bang & Olufsen. Dog ser du ikke disse elementene, for de er gjemt bak et originalt metall-gitter som setter prikken over i-en for denne modellen.

Mange bruksområder

Sammen med et tøft utseende har også B&O gått i tenkeboksen hva gjelder måten du kan plassere TV-en på i hjemmet. Her kan du nemlig velge mellom en rekke varianter, alt fra en slags en pidestall-løsning til et retro-stativ hvor du har de klassiske hjulene fra 80-tallet.

I tillegg kan også skjermen stå på egne bein, altså rett på et bord, ellers fåes det også et veggfeste som lar deg trekke skjermen ut fra veggen og dreie den til sidene.

Skjermen kan også stå rett på et bord.

Om du vil ha pidestall, retro-stativet eller vegg-løsningen, så kommer dette som et tillegg. Prisen er satt fra 2495 kroner får vi beskjed om, uten at vi får klarhet i hva det billigste alternativet av de tre er.

4K og direktebelyst

Fjernkontrollen er fra øverste hylle den også.

Som seg hør og bør er dette en UHD-TV som altså er kapabel til å vise deg 4K-oppløsning. Dog opplyses det ikke om den kan håndtere HDR-innhold, men det hadde forundret oss om dette manglet. Uansett så er bildekvaliteten vi får servert imponerende god.

Det er tydelig at skjermen har et direktebelyst panel, hvor både kontrast og sortnivå virker å være helt på høyde med andre toppmodeller på markedet. Også fargene virker å være meget gode, uten å være preget av et blåstikk. Bevegelsene er også silkemyke.

BeoVision Horizon har en Android-plattform i bunnen, og i løpet av den lille tiden vi hadde med TV-en så vi aldri noen tegn til forsinkelse eller treghet i menyene.

Det vi lot oss imponere mest av var bruksopplevelsen vi fikk via fjernkontrollen. Denne er et smykke i seg selv, og responderer akkurat like bra som den ser ut.

Skulle du ønske deg en slik skjerm, må du dog belage deg på å bla opp. BeoVision Horizon kommer i to størrelser, 40- og 48-tommer, og prisen er henholdsvis 29 995 og 39 995 kroner i butikkhyllen.

Alt B&O lager behøver ikke koste skjorta:
Denne lille sjarmøren gir deg valuta for pengene »

Se alle sakene fra IFA 2016 på vår samleside »

Les også
Slik er splitter nye Samsung Gear S3
Les også
Bang & Olufsen lanserer stilfull 4K-TV med Android
Les også
Bang & Olufsen BeoPlay A1 VS Libratone One Click: Den ene av disse gir oss «ta penga mine»-følelse
Les også
LG + Bang & Olufsen = Trolig en kjempedyr OLED-TV
annonse