SniktittFitbit Charge 3

Nå blir Fitbits bestselger enda bedre

Får glass over skjermen og ny betjeningsløsning.

Tek.no / Berlin: Fitbit lanserte sin nyeste modell i Charge-serien her under IFA i Berlin. Den nye modellen heter Charge 3, og har fått en rekke forbedringer sammenliknet med det gamle aktivitetsarmbåndet Charge 2.

Vi likte forgjengeren svært godt, fordi den hadde en god kombinasjon av funksjoner, batteritid og pris. Da vi testet, for øyeblikkelig to år siden, kostet Charge 2 omtrent 1600 kroner. Nå ligger den på rundt tusenlappen, mens treern vil ta plass på omtrent gammel nypris, altså 1500 kroner. Du kan velge å betale 200 kroner mer for Special Edition-varianten.

Det gjør den markant dyrere enn Charge 2 er akkurat nå, men det er det også en grunn til.

Ny og bedre skjerm

På venstre side av Charge pleide det å være en fysisk knapp. Nå er den borte, men ...

Her har dingseprodusenten dyttet inn Gorilla Glass over skjermen, og de har også fått på plass en vesentlig bedre berøringssensor, slik at armbåndet føles mer som en mobilskjerm når du navigerer menyene.

Og her er det flere menyer enn det som var tilgjengelig tidligere. Blant annet kan Charge 3 varsle om vær direkte på håndleddet. På mange måter virker dette å være en Charge-modell som går fra å være rent aktivitetsarmbånd til noe mer i retning av en smal smartklokke, for funksjonsmessig er mer og mer delt mellom denne og dingsbomser som Ionic og Versa.

Som for å eksemplifisere det kommer det en spesialutgave av Charge 3 som har innebygget NFC-brikke, slik at den kan brukes som betalingsmiddel med Fitbit Pay - en type løsning som hovedsakelig har vært å finne i større smartklokker frem til nå.

Knappen har blitt et berøringsfelt

... du kan fortsatt trykke på den. Et berøringsfelt har tatt over, og klokken kvitterer med en kraftig vibrasjon når du trykker hardt nok.

En annen forskjell sammenliknet med tidligere Charge-modeller er at knappen på siden av armbåndet har blitt borte. I hvert fall ser det slik ut, helt til du tar på Charge 3.

Der knappen pleide å være er det nå et lite søkk i aluminiumen. Det er ikke helt åpenbart hva det skal være godt for før man trykker på det.

Dette er nemlig et berørings- og trykkfølsomt område. Hvis du bare er borti skjer ikke så mye, men trykk litt hardere, og Charge 3 kvitterer med en liten vibrasjon. Knappen er altså her likevel - bare i en annen form enn før.

Den haptiske tilbakemeldingen som berøringsfeltet gir er forøvrig særdeles god. Løsningen ga meg sterke assosiasjoner til Apples hjemknapp i de nyere iPhone-modellene. Så presis, kontant og kraftig er vibrasjonen som later som om du akkurat har trykket på en fysisk knapp.

En ukes batteritid

Undersiden av Charge 3 skal være mer behagelig mot håndleddet enn tidligere modeller. Du kan forresten bytte reimer på Charge 3, slik du også kunne på toern. Dermed kan du velge design etter humør, eller bare erstatte utslitte reimer uten å bytte hele dingsen.

Charge 3 skal dessuten være mer behagelig å ha på armen over tid enn forrige utgave. Den er litt mer avrundet under enn de var før. Men vi måtte nok hatt den på armen en grei stund for å si noe om akkurat hvor riktig påstanden er. Den er i hvert fall ikke ubehagelig å ha på seg et kort øyeblikk.

Som alltid for disse er skrittelling og søvnovervåking hovedmålene for Charge 3. Den har pulsmåling og legger til GPS-data hvis en mobiltelefon er koblet til. Akkurat som forrige modell.

Batteritiden på rundt én uke gjør den ørlite grann kvassere enn smartklokker og aktivitetsarmbånd flest, selv om det finnes modeller som holder lenger. Blant annet har Garmin produkter som kan holde svært lenge på en opplading.

Men samtidig er prisen for produktene som holder lenger ofte høyere.

Den store dingsemessen IFA er i gang her i Berlin, og alt vi har publisert fra den tyske hovedstaden finner du på samlesiden vår »

annonse