Tek.no

Sniktitt Asus ROG Phone 2

Skuffet over Apple-lanseringen? Asus viste oss en ekstremmobil med 120 Hz AMOLED-skjerm

Og den er DIGER.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
12 Sept 2019 10:14

Tek.no / Berlin: Gærningene i Asus kan lage gode mobiltelefoner. Det fant jeg for alvor ut da jeg testet Zenfone 6 tidligere i år. Den er en toppmodell som har fått byttet ut prislappen med en mellomklassemobil. Rask prosessor, masse batteri, godt kamera og supre funksjoner for bare 5000 kroner betyr at Asus vet hvordan de skal angripe mobilmarkedet i 2019.

Så da blir spørsmålet nødvendigvis som følger; hva vet Asus som ikke resten av oss vet når de slipper ROG Phone 2? Vi snakker om en telefon til 9.000 kroner med luftehull på baksiden, 120 hertz AMOLED-skjerm og RGB-lys som kan blinke i en haug ulike farger på baksiden? Og ... ikke minst, 1 terabyte lagringsplass. I tilfelle du vil ha med deg samtlige familiebilder for alle de forfedre helt tilbake til da den der busken brant.

Svært behagelig skjerm

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Mobilen virker ved første øyekast som en litt absurd øvelse i tekniske overdrivelser. Og på gaten vekker den ulike reaksjoner. Alt fra «hva er det der?» med lett avsky i tonen til «oi, den der var jo litt stilig» er notert.

Vi snakker om en vanvittig diger telefon - med 6,6 tommer stor skjerm og en ikke ubetydelig ramme rundt som blant annet fylles av sensorer og stereohøyttalere.

Skjermen har i utgangspunktet 60 hertz oppdateringsfrekvens som forvalg. Men du kan justere opp hastigheten til 90 eller 120 hertz. Da blir den også vesentlig mer behagelig å se på under vanlig bruk - men batteritiden minker en del, akkurat som med forgjengeren og OnePlus 7 Pro som begge har 90-hertz-skjermer.

Selv om det gjerne er en egenskap som markedsføres mot spillere blir også helt vanlig mobilbruk med skrolling og panorering i innhold langt bedre med raske skjermer.

Laaaang batteritid

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Den optiske fingerleseren er forresten plassert i skjermen på denne telefonen, og du kan dessuten ansiktslås på telefonen. Begge løsninger er blant de raskeste og minst kranglete jeg har prøvd på sine felt.

At telefonen er så stor gjør også at det har blitt plass til et digert batteri på 6.000 mAh inni. Ifølge Asus er det det første så store batteriet som kan lades med en effekt på hele 30 watt.

Nuvel - det aller viktigste er at den varer i vinter og vår mellom hver lading. Her på IFA-messen i Berlin har jeg vekselvis bannet over at siste Beta-versjon av iOS 13 er ustabilt i møte med 4G av ymse kvalitet og jublet over at batterimåleren omtrent ikke går ned på Asusen som kjører to ulike samtidige SIM-kort for best mulig dekning. Den har sjelden måttet klare seg uten dekning.

Asus begynner å kunne kamera

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

En annen ting jeg har jublet over er fremgangen Asus gjør på kamerafronten. De har fått med en nattmodus i denne telefonen som er helt utmerket. Den nærmer seg å rivalisere de knallgode resultatene vi så i Huaweis P20 Pro for et par år siden. Det høres kanskje litt kjedelig ut, men faktum er at i akkurat denne disiplinen er Huawei og Googles Pixel-telefoner forholdsvis alene om å være så gode som de er. Og det er få andre som har levert bedre mørkebilder enn P20 Pro.

Et annet tidlig inntrykk ROG Phone 2 har gitt er litt mindre positivt. De store høyttalerne rundt skjermen leverer stereolyd, og de kan levere ganske høy lyd. Dessverre er lyden boksete og ganske dårlig. En iPhone eller en Galaxy Note 10 leverer langt mer fylde i lyden, og selv om det blir ved lavere volum er lytteopplevelsen rett og slett bedre.

Men ingen av de gir deg den vanlige hodetelefonkontakten du finner i bunnen av ROG Phone 2.

Vi regner med å ha en fullverdig test av ROG Phone II ute i løpet av neste uke, men i mellomtiden kan du se bildene vi har tatt av og med telefonen så langt her i Berlin i denne artikkelen.

annonse

Les også