Tek.no

Sniktitt Sniktitt: Olympus E-P3

Olympus E-P3

Dette kan være den nye kongen av hybridkameraene.

8 Juli 2011 18:30

Fysisk

Olympus tok oss med til Wien for å vise fram sine nye kameraer. E-PL3 og E-PM1 var ikke klare ennå, så disse har vi bare sett på utstilling. Men E-P3 fikk vi flere timer med, og har kunne gjøre oss opp et inntrykk.

Les nyheten om alle de nye Olympus-modellene her.

Vi fikk i hånda et svart E-P3, sammen med en sightseeing-tur i Wien og noen timers tid å bruke. Det gir oss akkurat nok tid til å få et inntrykk av kameraet, men alt for lite tid til å få et skikkelig inntrykk av byen.

Kamerahus
Her har ikke så mye endret seg fra tidligere modeller. Kameraet er godt skrudd sammen og kjennes solid og ordentlig. På framsiden av kameraet er det et grep som kan tas av eller byttes ut med et annet.

Knappene er generelt gode og gir tydelig respons. De er også godt merket.

Det som skiller det fra speilreflekskameaer, bortsett fra størrelsen, er at det mangler speilhuset på toppen. Fasongen er dermed mer som et kompaktkamera.

E-P3 benytter SD-kort, og har støtte for SDXC og Eye-Fi.

Skjerm og søker
Siden dette er en toppmodell, er det litt overraskende at det ikke finnes noen elektronisk søker. Du kan kjøpe en slik løst og sette i blitsskoen, så problemet kan ganske lett løses. Skjermen er til gjengjeld noe av det beste vi har sett.

En OLED-skjerm med oppløsning på 610 000 punkter, gir ikke bare skarpe bilder, men også svært god kontrast, noe man trenger når man er ute i sola og ikke har noen ordentlig søker. Det er likevel bedre med en søker når lyset ute blir for sterkt.

Informasjonen på skjermen er omfattende, og skjermen er trykkfølsom, så mye justeringer kan gjøres der. Det er også mulig å trykke et sted på skjermen der du vil kameraet skal fokusere, og du kan samtidig bruke dette som utløser for å ta bildet, fokusert der du trykker.

Batteri

Det er ikke så mye å si om batteriet. Det ser ut til å være samme type som på E-P2, men kapasiteten skal være 330 bilder, mot 300 på E-P2. Dette er produsentens tall.

På neste side tar vi en kikk på hvordan kameraet er i bruk.

Les også