SniktittLenovo Yoga 2 Pro

PC-en som gjør noe få andre kan har blitt langt bedre

Solid verstingmodell med lekker skjerm fra Lenovo.

Hardware.no/Berlin: Lenovo forvalter IBM-arven sin særdeles godt, og har hostet opp mange spennende maskiner de siste årene. Nå har Yoga 2 Pro dukket opp, og det er ikke lite med godsaker som er puttet inn i denne datamaskinen.

Lenonvos Thilo Huys kan fortelle oss at maskinen kom etter at flere av bedriftskundene hadde spurt om det ikke kunne komme en mer gjennomført utgave av Yoga. Dermed var det gjort, og nye Yoga er bedre på mange måter.

Telt- eller bromodus, kjekt er det i alle fall. Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

For det første følger den Lenovos Multimode-konsept, hvilket innebærer at den skal kunne brukes på mange måter. Den fungerer som nettbrett, vanlig bærbar, i presentasjonsmodus og i bromodus. Bromodusen er litt spesiell, og er ment brukt for eksempel når man ligger i sengen for å se på film.
Det råeste med maskinen er kanskje skjermen. Her ha de gjort som mange andre produsenter og klint til med 3200 ganger 1800 pikslers oppløsning, på et 13,3-tommers panel.
Maskinen er i tillegg både lettere og tynnere enn gamle Yoga. Vekten stopper på 1,39 kilogram, altså det samme som Samsungs 9-serie, mens tykkelsen måles inn på 15,5 millimeter. Lenovo har også gjort maskinen klar for bedriftsmiljøet med å legge til flere programmer, for enklere administering av maskinparken. I tillegg har maskinen blitt låsbar.

Godt bygget

Godt tastatur. Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Yoga 2 Pro fremstår som veldig solid og godt bygget. Det er lite til ingen fleks i kabinettet selv ved hard belastning. Skjermen er godt beskyttet, og heller ikke baksiden av den gir spesielt mye etter for harde trykk.

Tastaturet holder velkjent Lenovo-kvalitet, selv om vi synes det var hakket mye bevegelse i maskinen om vi trykket hardt ned i ytterkantene.

Skjermen er lett å løfte opp, og den lar seg føre 180 grader tilbake med én hånd. Vil du ha maskinen i nettbrettmodus er du pent nødt til å løfte den opp og bruke begge hender.
Berøringsfunksjonaliteten synes vi fungerte greit, men den er litt for grov for vår smak. Likevel opplevde vi den som både responsiv og rask.

Sitter som støpt i hånden

En detalj vi virkelig hadde sansen for på Yoga 2 Pro er materialet som er på utsiden av maskinen. Det er ikke glatt som hos enkelte andre produsenter, men det føles svakt ruglete og mykt. Dermed får man et usedvanlig godt grep på maskinen når den skal løftes rundt.

Prisene starter på 1100 euro for Yoga 2 Pro, så vi snakker raskt om gode 10 000 kroner i Norge. Den blir tilgjengelig på markedet mot november i år, kanskje allerede i oktober.

Samsung har også kommet med en veldig spennende proffmaskin:
Møt Samsung 9 Serie Plus »

Les også
Lettvekter med fantastisk skjerm
Les også
Syltynn lettvekter
Les også
Lenovo IdeaPad Yoga 13: Denne bærbare PC-en gjør noe få andre kan
annonse