Til hovedinnhold
SniktittSamsungs 5 serie Ultrabook

Samsung vil du skal pelle på skjermen

5-serien får nå mulighet for berøringsfølsom skjerm. Blir vi imponert?

Rolf B. Wegner, Hardware.no

Hardware/Berlin: Samsung er på full fart over til å navngi datautstyret sitt slikt som TV-ene. Det innebærer at 9-serie er det fete alternativet, og deretter går det nedover. Likevel, 5-serien av bærbare er ikke helt bak mål likevel, selv om det "bare" er snakk om 5-serie.

5-serien er ikke ny, men det som nå er nytt er at den kommer med berøringsskjerm. I tillegg er den bedre merket med 5-serie, slik at alle som har en 5-serie av TV-en vil kjenne seg igjen.

Den vanlige 5-serien med Ultrabooks ligger på 6799 kroner veiledende, men om du hoster opp 1400 kroner til får du både 2 GB ekstra systemminne samt en trykkfølsom skjerm. Det synes vi absolutt du skal.

Med Windows 8 og en trykkfølsom skjerm blir nemlig maskinen riktig så god. Skjermen er ikke like behagelig å stryke fingeren over i forhold til andre enheter vi har prøvd. Dette er ikke noe stort problem, men absolutt merkbart. Det føles som en måte som at fingeren sitter igjen, hvilket kan være klamme fingre og glatt glass.

Koster for lite til å være lett

Maskinen ser lekker ut og oppfører seg pent, men hva med vekten? Den synes vi ikke henger helt med, den veier 1,71 kg med SSD og 1,74 kg med HDD.

Nå fremstår kanskje ikke 1,7 kg som veldig tungt for mange, men om vi titter over på 9-serien så veier den beskjedne 1,16 kg, og da begynner vi å snakke. Det er selvfølgelig en grunn, og det er prisen.

Solid sammenskrudd

Det er ikke mye som virker overlatt til tilfeldighetene på 5-serien. Man merker en liten fleks i både skjerm og tastatur dersom man klemmer bra til, men bortsett fra det har vi lite å sette fingeren på. 9-serien er en god del hakk bedre her, men 5-serien er godt innenfor godkjent.

Tastaturet virker bra, selv om tastene kanskje kan virke hakket stive. Styreflaten er på sin side helt utmerket, stor er den også.

Alt i alt synes vi maskinen virker meget spennende for kjøp, med en berøringsfølsom skjerm er man også godt rustet med tanke på Windows 8.

annonse