SniktittSennheiser HD 820

Sennheisers legendariske hodetelefoner har fått en oppfølger

VI har prøvd dem.

Tek.no / Las Vegas: Da vi testet dyre hodetelefoner til over 10 000 kroner stakk Sennheiser av med seieren. Nå har den regjerende mesteren fått en storebror; møt Sennheiser HD 820.

Vi tok turen innom standen til selskapet for å sjekke ut de nye øreklokkene.

Mange likhetstrekk

Det første som slår oss er utformingen. I grove trekk er HD 820 ganske lik å se på som sine mindre søsken HD 800 og HD 800 S. Likevel er det en del forandringer som er gjort.

Klokkene er store og sitter godt mot hodet.

For det første er selve øreklokkene blitt litt større og kraftigere i designen, samtidig som øreputene har fått et annet skinn-trekk enn tidligere. Mye fordi det nå er snakk om et lukket produkt versus den åpne konstruksjonen HD 800 og HD 800 S har.

Det er nemlig ikke fritt frem inn til elementene på siden av klokkene lenger. I stedet har det beskytende glass blitt lagt over slik at musikken ikke lenger skal lekke til omgivelsene.

Et lydbilde i tro Sennheiser-stil

Det nye trekket på klokkene virker noe varmere å ha på seg, men annet enn det er det kjent komfort som møter oss. De enorme putene kan huset hva som helst av store ører, og bøyen klemmer ikke i det hele tatt.

Putene har fått et litt annet skinn enn tidligere.

Så var det lydkvaliteten.

Siden vi ikke selv kunne styre musikk-utvalget ble vi sittende igjen med noen ukjente sanger, men likevel er det ikke tvil om at Sennheiser har beholdt signatur-lyden fra sine foregående HD 800-modeller.

Lyden er meget nøytral og ærlig, uten at verken bass, mellomtone eller diskant trer frem noe mer dominerende enn noe annet. Dessuten har Sennheiser klart å gjenskape mye av den samme luftigheten som du har i HD 800.

Diskanten går dessuten høyt opp i registeret, og er skarp som glass uten at den på noen måte er skjærende.

I HD 800 og HD 800 S er bassen ganske dyptgående, og det samme gjelder for HD 820. I et jazz-innslag vi får servert er kontrabassen akkurat så ekte og rå som man forventer av et hodesett i denne svimlende prisklassen.

Likevel fikk vi ikke så mye tid som vi kunne ønsket oss med dette produktet, og for å kunne sette et endelig punktum for hva vi syns om produktet må vi vente til et testeksemplar har funnet veien til oss.

Det eneste åpenbare negative vi kan trekke frem er naturligvis prisen. Sennheiser HD 820 koster 2400 dollar, og oversatt til norsk pris blir det fort snakk om nærmere 25 000 kroner etter alle tillegg.

Er du på jakt etter en stor og rå TV?
Sjekk dette beistet fra Samsung »

Les også
Nå kommer HD-vinylen
annonse