Til hovedinnhold

Gaming

SniktittRazer Edge Pro

Dette er spillnettbrettet vi har ventet på

«Edge» er tre ting i én pakke.

Niklas Plikk, Hardware.no

Hardware/Las Vegas: Razer er nok mest kjent for sitt enorme utvalg av spilltilbehør i form av mus, tastaturer, musematter og hodesett.

Det er litt uvant å styre et spill med kontrollere så langt fra hverandre.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no
Razer har vært sparsommelige når det kommer til utganger. På toppen er det en USB- og lyd-utgang, men du kan også koble til strøm og HDMI.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no
Av/på-knappen sitter på toppen.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no
Dockingstasjonen er ypperlig hvis du vil bruke Edge som spillkonsoll fra sofaen.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no
Det er haugevis av Windows-spill som har støtte for slike kontrollere.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no
Tastaturdocken er fortsatt ikke klar for lansering, og var litt sjanglete da vi testet det.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no
Analogstyringen fungerte veldig bra.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no
Slik ser kontrollertillegget ut fra baksiden. Det var rett og slett et gigantisk deksel som nettbrettet ble festet i.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no
Som alt av Razerprodukter lyste tastaturet opp med grønt lys.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no
Du kan henge opp nettbrettet hvis du vil. Veldig nyttig i bilen, for eksempel.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no

De siste årene har de imidlertid beveget seg mot maskinvaremarkedet, og for et par år tilbake annonserte de sin egen spillbærbare Razer Blade. Denne har senere fått oppgradert innmat, men er fortsatt forbeholdt det amerikanske markedet.

På CES-messen i fjor kunne de vise frem en ny maskin under kodenavnet Project Fiona. På den tiden var det et nettbrett med to kontrollenheter plassert på sidene av skjermen, som var permanent festet. Nå har prosjektet blitt oppgradert til et endelig produkt, kalt Razer Edge, og det hele ser litt anerledes ut.

– Vi fikk mange tilbakemeldinger fra brukerne våre da vi først viste frem Project Fiona, så da tenkte vi "greit, vi vil la brukerne være med". Så vi spurte dem om hvordan de så for seg det beste nettbrettet ville være, og Razer Edge er resultatet, forteller Hilmar Hahn fra Razer til Hardware.no.

Heftig innmat

På utsiden ser ikke Razer Edge ut som et særlig unikt produkt. Den matte svarte plasten gjør kanskje at den skiller seg litt ut fra andre nettbrett, men ellers er den bare litt tykkere og litt tyngre enn mange andre Windows 8-nettbrett. Det som skiller den ut er imidlertid ikke utseendet, men det du finner på innsiden, og hva du kan gjøre med nettbrettet.

På innsiden av Pro-utgaven skjuler deg seg nemlig en Intel Core i7-prosessor og et dedikert skjermkort i form av Nvidia GT640M LE, som vanligvis er myntet på bærbare maskiner. I tillegg har maskinen 8 GB med DDR3-minne, og du kan velge selv om du vil ha en SSD på 128 eller 256 GB. Dette er spesifikasjoner som kan måle seg med mange dedikerte spillbærbare, og Razer har stappet det inn i et nettbrett på 10,1 tommer.

– Vi ville at Razer Edge skulle være en maskin du kunne bruke uansett hvor du var. Er du i stua kan du koble den til TV-en og bruke den som en konsoll. Er du på reise kan du koble den til kontrollertillegget, og ta spillingen med deg på tur. I tillegg kan du bruke den som et vanlig Windows 8-nettbrett, og bruke berøringsskjermen til å navigere og spille, forteller Hahn.

Mange bruksområder

Razer planlegger å slippe to ekstradeler til nettbrettet som du koble til for å gi den flere bruksområder. Det første tillegget er kontrollerenheten, som ser ut som et digert, tomt skall, med spillkontrollere på hver side. Du fester Edgen rett og slett ved å dytte den inn i dekselet, og kontrollene er klar for å brukes til spill på nettbrettet.

Det andre tillegget er en tastatur-dock, som gjør at du kan bruke nettbrettet som en tradisjonell bærbar datamaskin. Tastaturet fungerte helt greit, og som med alle Razer-dingser hadde den grønn bakgrunnsbelysning. Dette er neppe noe du vil sitte å spille på i lang tid, men for korte skriveperioder og annet småarbeid kan det fungere bra. Mens kontrollertillegget er tilgjengelig for kjøp så fort Razer Edge kommer på markedet, er det ingen som vet akkurat når tastaturet kommer.

Herlig i bruk

Vi fikk prøve Razer Edge med både tastatur- og kontrollertillegget, og i begge tilfeller fungerte oppsettet veldig bra. Dishonored fløt glatt over skjermen, og styrespakene var responsive og gode i bruk. Selve maskinen var forøvrig overraskende tung, og er definitivt ikke noe du kommer til å ville holde uten støtte i mer enn et par minutter. Vi brukte et bord som støtte, men sitter du ned i en sofa kan du like gjerne bruke fanget.

Et lite aber med Razer Edge er batteritiden. Med det innebygde batteriet slokner maskinen etter drøyt én time med spilling. Du kan kjøpe til en ekstra batteripakke som kan settes inn i tastatur- eller kontrollertillegget, noe som dobler batteritiden, men det er fortsatt ikke i nærheten av en helaften for ivrige spillere. Har du bare tenkt å sitte å surre rundt i Windows vil batteriet holde betraktelig lenger.

Dyrt tilbehør

Sett bort ifra batteritiden er imidlertid Razer Edge en imponerende maskin. Kombinasjonen av ekstrem maskinvare, berøringsskjerm, Windows 8 og tilleggsdelene er dette en av de mer komplette og fungerende løsningen vi har sett, og vi gleder oss til maskinen kommer på markedet. For amerikanerne er ikke ventetiden så lang, da Edge er forventet å komme i butikkene i løpet av første kvartal.

Razer Edge Pro, med i7-prosessor, 8 GB ram og 128 GB lagringsplass vil gå for 1299 dollar. Standardutgaven av nettbrettet, hvor prosessoren er byttet til en Intel Core i5-prosessor og både minne og lagringsplass er halvert, vil selges for 999 dollar.

I tillegg koster det en del slanter for tilbehøret. Kontrollertillegget vil gå for hele 249 dollar og en ekstra batteridel vil selges for rundt 60 dollar. Tastaturdelen har fortsatt ikke fått noen pris, men vil antageligvis havne på omtrent samme pris som kontrollerdelen.

Ingen Norge-lansering

Da vi spurte om pris og tilgjengelighet i Norge ristet Razer-representanten på hodet.

– Vi vet ikke når den kommer til det europeiske markedet, og aner ikke hva prisen eventuelt ville blitt hvis vi slipper den der, fortalte Hahn.

Vi er på Facebook!
annonse