Til hovedinnhold
SniktittMSI Optix MPG27C

Ser du hvorfor denne spillskjermen er spesiell?

Dette er en av nyhetene MSI dro opp av hatten i Las Vegas.

Tek.no / Las Vegas: Skal du hevde deg i spill som Counter Strike gjelder det å utnytte hver eneste fordel du kan, også når det kommer til maskinvare. Under åpningen av årets CES-messe kunne MSI vise frem en skjerm som har et helt spesielt partytriks i ermet.

I kampens hete er det ikke alltid like enkelt å holde styr på hvor mye ammunisjon våpenet ditt har igjen, eller hvordan statusen er for helsen din. Og det er dette skjermen skal hjelpe deg med.

Forskjellen ligger i lyset

Ved hjelp av ny programvare kan du styre de nye lysremsene. Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Skjermen vi snakker om heter Optix MPG27C, og er som navnet kan avsløre en 27 tommer stor skjerm. Modellen har en oppløsning på Full HD, og kan gi deg maksimalt 144 bilder i sekundet. Og den har støtte for Freesync.

Det som skiller denne skjermen fra konkurrentene er lysremsene som sitter plassert i skjermens nedre ramme.

Via nyutviklet programvare kan du gå inn og definere hva disse remsene skal gi deg når du spiller ulike spill. På messen var skjermen satt opp mot nettopp Counter Strike, og løsninger er bedre enn man kanskje skulle tro.

Vi har sett lignende lysvarsel på blant annet mus og tastatur, men på en skjerm virker det hakket med nyttig.

Gir enkelt informasjon

Vi fikk lov å ta en nærmere kikk på løsningen, som forøvrig allerede har vunnet en CES-pris.

MSI samarbeider med Steelseries, slik at du kan kontrollere lysene på tvers av produktene. Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no

På skjermen har vi altså flere lysstriper, hvorav de to til venstre viser hvor mye liv og ekstra beskyttelse du har igjen.

Den midterste remsen viser hvor mye ammunisjon det igjen i magasinet før du må lade på nytt. Og ikke minst, to til til venstre viser hvor mange motstandere du tatt ut, og hvor mange av dine lagkamerater som fortsatt er i live.

Overraskende velfungerende

Vi fikk noen minutter til å prøve funksjonen selv, og etter å ha spilt noen runder må vi si oss imponert over hva disse lysene gir.

Remsene gjør det langt enklere å se hvor mye ammo, HP eller fiender du har tatt ut. Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Selv om du for det aller meste av tiden ser rett på skjermen og siktet ditt, har du alltid kontroll på fargene. Det tar riktignok litt tid før du har helt oversikt over hvem av remsene som er hva, men når det er på plass gir funksjonen mye glede.

Spesielt må vi si at remsen som holder styr på ammunisjon kom godt til nytte. Ofte kan man bli litt het i topplokket, og i kampens hete ender man opp med for lite kuler i magasinet når den avgjørende feiden skal unnagjøres. Da er det greit å se at man bør lade om før man hiver seg ut ansikt til ansikt med fienden.

Vi fikk ikke bekreftet at skjermen kommer til Norge, men prisen skulle angivelig ligge mellom 400 - 450 dollar, altså trolig et sted mellom 4000 og 5000 kroner om den finner veien til norske butikker.

annonse