Sniktitt

Sony Ericsson C901

Som seg hør og bør lanserte Sony Ericsson et lass med nye mobiler under årets Mobile World Congress i forrige uke. Med på lasset var modellen C901, som er en kameratelefon i mellomklassen. Under lanseringen fikk vi noen få minutter sammen med den nye telefonen.

Piltasten til C901 er rød i midten.
Ladepluggen til C901 sitter på siden.
C901 har et linsedeksel over kameraet.

C901 har klassisk utforming, og et relativt anonymt utseende. Materialet er hard plastikk, og kantene er runde og behagelige for hånden.

Tastene til C901 er relativt flate, men godt nok markert til at det ikke bør by på problemer. Navigasjonstastene sitter noe tett, og i begynnelsen kan du kanskje oppleve at du trykker på feil tast.

C901 er en Cybershot-telefon, og har et fem megapikslers kamera. Innebygget blits er på plass, og Sony Ericsson lover at du skal få nøyaktig fargegjengivelse til og med når du tar bilder i mørke omgivelser.

Knipser smilet

Kameraet har også en funksjon kalt Smile shutter. Dette innebærer at kameraet ikke tar bilde før personene du tar bilde av smiler.

Kameraet er beskyttet av et linsedeksel som du skyver til siden når du skal bruke det. Du er dermed godt beskyttet fra å få riper og rusk i nærheten av kameraet.

C901 skal også være svært enkel å laste opp videosnutter til Youtube med. Som flere andre telefoner fra Sony Ericsson, har C901 støtte for å laste opp bilder til en Blogger-konto om du har en.

Skjermen til C901 er på 2,2 tommer. Denne skjermstørrelsen passer fint til C901. Oppløsningen er på 240 x 320 piksler. Vi fikk dessverre ikke mulighet til å teste telefonen mens den var påslått, og kan derfor ikke si noe om kvaliteten på skjermbildet eller menyene.

Den nye telefonen har støtte for både super-3G og Edge, slik at bildeblogging og MMS-sending bør gå kjapt og greit over hele landet. Støtte for fire GSM-frekvenser er også på plass, slik at telefonen kan brukes nesten over alt i verden.

C901 har 120 MB internminne. Det ser ikke ut til at det følger med noe minnekort i pakken. I så fall må du kjøpe dette selv. Minnekortet er av typen M2.

Sony Ericssons nyeste Cybershot-mobil ser altså ut til å være et godt alternativ for deg som liker klassisk design, gode taster og i tillegg elsker å dele det du tar bilde av med andre.

Telefonen er ventet å komme i salg i løpet av årets andre kvartal. Prisen er foreløpig ukjent, men du kan bestille prisvarsling på telefonen i prisguiden vår.

annonse